De meerderheid van de Indiërs volgt de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, maar is tegen de militaire betrokkenheid van New Delhi, zegt onderzoek

0
44

Een Oekraïense soldaat zit in zijn auto en kijkt op zijn telefoon terwijl soldaten en vrijwilligers van de territoriale strijdkrachten op de weg pauzeren terwijl het konvooi stopt op weg naar het oostfront, in de buurt van Oleksandriya, Oekraïne 15 mei 2022. (Reuters)

De meerderheid van de Indiërs in stedelijke regio's is er voorstander van dat India de diplomatieke banden met Rusland voortzet en vluchtelingen opneemt, maar verwerpt de militaire betrokkenheid van India bij de Rusland- Oekraïne-conflict, volgens een wereldwijd onderzoek.

Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen, in wat een 'militaire interventie' wordt genoemd. De oorlog, die al meer dan twee maanden duurt, heeft geresulteerd in talrijke westerse sancties tegen het Kremlin.

Globaal bleek uit het onderzoek dat terwijl 82% van de respondenten gelooft dat de oorlog de wereld treft, slechts 37 % vond dat het een impact had op hun baan, 34% op hun gezin en 36% vond dat de oorlog hen persoonlijk raakte. 72% van de Indiase respondenten zei echter dat de oorlog India een grote impact heeft, waarbij 61% gelooft dat het hun banen en bedrijven beïnvloedt, 52% gelooft dat het hun families treft en 56% gelooft dat het hen persoonlijk raakt.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Amit Adarkar, CEO van Ipsos India, zei in een persverklaring dat dit zou kunnen komen door de stijgende inflatie. “India ziet de impact in termen van stijgende brandstofprijzen, die gevolgen hebben voor de huishoudbudgetten,” zei hij.

Best of Express Premium

Premium

Sanjiv Bajaj: 'Net als GST Council, heb je een platform nodig om Center-state iss te sorteren…

Premium

Uitgelegd: waar de kolenblokken staan Premium

Hoe de inflatiespiraal aan te pakken

Premium

Na Gyanvapi beweegt de naald binnen BJP op Kashi, Mathura: ‘Shivlin… Meer Premium Verhalen >>

De conclusies zijn gebaseerd op een wereldwijd onderzoek door onderzoeksbureau Ipsos in 27 landen, uitgevoerd tussen 25 maart en 3 april onder 500 volwassenen van 18 jaar en ouder in het stedelijke India. De precisie van Ipsos online peilingen wordt berekend met behulp van een geloofwaardigheidsinterval, met een peiling van 500 nauwkeurig tot +/- 5,0 procentpunten.

Best of Explained

Klik hier voor meer informatie

Over India's standpunt over de oorlog, zei 62% van de Indiase respondenten dat ze willen dat India diplomatieke betrekkingen met Rusland voortzet, en 77% gelooft dat militaire actie de situatie alleen maar kan verslechteren.

Sinds het begin van de oorlog, New Delhi heeft opgeroepen tot vredesbesprekingen en een einde aan het geweld. Het is echter doorgegaan met het kopen van olie uit Moskou en heeft Rusland nog niet bekritiseerd vanwege zijn invasie in Oekraïne. India heeft zich ook onthouden van meerdere stemmen op de VN-platforms om de Russische agressie te veroordelen.