De bästa bärbara datorerna 2022

0
146
Dell

Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i en bärbar dator 2022
Bästa bärbara datorn totalt: Dell XPS 13
Bästa budgetbärbara dator: Acer Swift 3
Bästa speldator: Asus ROG Zephyrus G15
Bästa bärbara dator för studenter: HP Envy 13
Bästa 2-i-1 bärbara datorn: HP Spectre x360 13
Bästa bärbara datorn för video- och fotoredigering: MacBook Pro (14-tums, M1 Pro)
Bästa bärbara datorn för företag: Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9< br/>Bästa bärbara dator för barn: Lenovo Chromebook Duet
Bästa bärbara dator med pekskärm: Microsoft Surface Laptop 4
Bästa 15-tums bärbara dator: Dell XPS 15
Bästa MacBook: MacBook Pro 14-tum ( M1)
Bästa Chromebook: Acer Chromebook Spin 713
Bästa Linux-dator: Dell XPS 13 Developer Edition

Vad du ska leta efter i en bärbar dator 2022

Det finns ingen som är bäst för alla. Du kanske vill ha en Windows-dator, en Mac, en Chromebook eller till och med en med Linux. Du kanske vill ha en tunn och lätt dator med utmärkt batteritid, eller så kanske du vill ha en kraftfull tank av en maskin med en stor skärm eller utmärkta grafikhästkrafter för att spela spel.

Det är inte ens allt du behöver tänka på. Vill du ha en pekskärm? Vill du ha en 2-i-1 laptop som även kan användas som surfplatta? Du kanske bara vill spara lite pengar, eller så kanske du vill spendera extra för en premiumenhet med kraftfull hårdvara.

Men även om du vet ungefär vad du vill ha i en bärbar dator kan det vara bra att välja en bärbar dator. komplicerad. Det finns så många olika modeller och varje tillverkare av bärbara datorer är snabba med att berätta att dess hårdvara är rätt för dig.

Var börjar du ens? Vi är här för att ge dig våra bästa val för att göra din shoppingprocess så snabb och okomplicerad som möjligt.

Obs! Alla bärbara Windows-datorer som vi rekommenderar här levereras antingen med Windows 11 eller kan uppgradera till det gratis.

Bästa bärbara datorn totalt: Dell XPS 13

Dell

Proffs

 • ✓ Bra byggkvalitet
 • ✓ Lång batteritid
 • ✓ Solid PC-prestanda
 • ✓ Otroligt anpassningsbart

Nackdelar

 • ✗ Premiumpris
 • ✗ Integrerad grafik betyder att detta inte är ett spelsystem
 • ✗ Alla vill inte ha Windows

Dell XPS 13 är en fantastisk all-around bärbar dator. Om vi ​​var tvungna att rekommendera bara en bästa Windows-dator—och det är så svårt att välja bara en—det här är den bärbara dator som vi skulle rekommendera till de flesta. Den senaste XPS-modellen levereras också med Windows 11.

XPS 13 är en 13-tums bärbar dator, vilket är den mest populära storleken av en anledning. Med 13 tum får du en rejäl bärbar dator med ett tangentbord i full storlek, men den är också lätt, kompakt och bärbar. Naturligtvis kommer vissa människor att vilja ha större bärbara datorer. 15-tum är en populär storlek om du vill öka, och Dell erbjuder även en 15-tumsversion av den här bärbara datorn.

Dell uppdaterar regelbundet XPS 13-serien med de senaste Intel-processorerna och andra designförbättringar, och varje utgåva är bättre än den förra. Naturligtvis kan du anpassa Intel-processorn du får, såväl som CPU, minne och SSD.

Vill du ha en XPS 13 med pekskärm? Vill du ha en vacker 4K-skärm, eller vill du hellre ha en 1920×1200-skärm och längre batteritid? Dell erbjuder många val.

XPS 13 är tunn och lätt, 0,58 tum tjock och börjar på bara 2,64 pund utan pekskärm. Den har fantastisk byggkvalitet med ett tangentbord som känns bra att skriva på och en smidig pekplatta. Dell lovar upp till 14 timmars batteritid när du streamar video, även om det kommer att variera beroende på vad du gör och du får mindre batteritid om du väljer 4K-skärmen och/eller pekskärmen .

Till skillnad från vanliga bärbara datorer använder Dell en 16:10-skärm istället för en 16:9-skärm. Det betyder att den bärbara datorns skärm är något högre, vilket ger dig mer vertikalt utrymme på skärmen. Det är också en InfinityEdge-skärm med mindre ramar runt skärmen.

För år sedan hade äldre versioner av XPS 13-designen en “noskamera” som tittade upp under din skärm, men moderna bärbara XPS 13-datorer har en korrekt placerad webbkamera ovanför skärmen. Webbkameran stöder till och med Windows Hello, så att du kan logga in med ditt ansikte.

Den största nackdelen med bärbara datorer med Dell XPS 13 är att de kommer med integrerad Intel-grafik. Om du letar efter en bärbar speldator med en kraftfull GPU—eller om du behöver en GPU för videoredigering, rendering eller andra professionella grafikapplikationer—du—vill du kolla vårt val av speldator istället.

Det här är naturligtvis en bärbar Windows-dator, så om du är en Mac-person, vill du leta efter den bästa MacBook. Men om du är ett Linux-fan har du tur! Dell erbjuder en version av den här datorn som levereras med Linux.

Bästa bärbara datorn överlag

Dell XPS 13

Behöver du en bärbar dator som klarar allt? Du kommer att vilja ha Dell XPS 13. Det här är en solid bärbar dator med bra batteritid, så förutsatt att du har det bra med Windows är det här rätt väg att gå.

Handla nu

Bästa budgetbärbara dator: Acer Swift 3

Acer

Proffs

 • ✓ Ett otroligt hårdvarupaket
 • ✓ Utmärkt prestanda
 • ✓ Stort värde
 • ✓ Seriöst, detta är mycket hårdvara för prisklassen

Nackdelar

 • ✗ Högre budget
 • ✗ Byggkvaliteten och batteritiden kan bli bättre

Ingen vill spendera mer pengar än de måste. När du handlar efter en bärbar dator till lägre priser måste du tänka på de avvägningar du gör. Ju mindre du spenderar, desto mer kompromissar du.

Vi är fans av Acer Swift 3 om du har en budget. Den är ofta tillgänglig för lite över $600, vilket kan verka dyrt, men du får vad du betalar för. Swift 3 har en 14-tums 1080p-skärm, en snabb AMD Ryzen 7-processor med åtta kärnor med Radeon-grafik, 8 GB RAM, 512 GB snabb NVMe-lagring, Wi-Fi 6 och en fingeravtrycksläsare. Det är en otrolig mängd kraftfull hårdvara i ett mellanklasspaket för bärbar dator till den här prisnivån. Tangentbordet och pekplattan fungerar också bra.

Men vilken är den bästa bärbara datorn under $500, kanske du frågar dig? Tja, först rekommenderar vi att du höjer din budget lite. Massor av solida datorer, som Acer Swift 3, finns tillgängliga i intervallet $550 till $650. Du kommer att få en bärbar dator som du kommer att vara mycket nöjdare med under en längre tid.

Om du inte kan gå runt 500 $ rekommenderar vi att du inte köper en dator utan en Chromebook. Lenovo Chromebook Flex 5 är en utmärkt Chromebook i alla prisklasser—även om vår favorit Chromebook är lite dyrare—med snabb prestanda, stabil batteritid och ett bra tangentbord och styrplatta. Du kommer inte att behöva hantera Windows heller.

Men hur billigt kan du gå? Tja, det finns en dator som heter HP Stream 11. Den är bland de billigaste bärbara Windows-datorerna du kan köpa för drygt 200 USD. Den har dock en långsam Intel Celeron-processor, bara 4 GB RAM och långsam (och liten) 32 GB eMMC-lagring. Med 11 tum är den mindre än de 13-tums bärbara datorer som de flesta skulle vara bekväma med. Det är många kompromisser, och vi skulle inte rekommendera det för de flesta.

Du måste välja den maskin som är vettig för dig till din prisnivå&#8212 ;men vi tror att du kommer att vara nöjd med en Acer Swift 3 som en bärbar dator. Det är budget men har inte för många kompromisser.

Bästa budgetbärbara dator < h3>Acer Swift 3

Behöver du en ny bärbar dator men med en budget? Acer Swift 3 är ett solidt hårdvarupaket utan att bryta banken.

Länkikon Recension Geeks recensionsresultat: 9/10 Amazon

704,49 $
 

Bästa speldator: Asus ROG Zephyrus G15

Asus

Proffs

 • ✓ Blixtsnabb spelprestanda
 • ✓ Vacker skärm
 • ✓ Överraskande portabel

Nackdelar

 • ✗ En sticka RAM är lödd
 • ✗ Ingen inbyggd webbkamera
 • ✗ En speldator kommer alltid att erbjuda mer prestanda per dollar

En speldator kommer alltid att vara mer kraftfull än en speldator, men du kan bli chockad över hur kraftfulla spelbärbara datorer har blivit. Du kanske också blir chockad över hur eleganta de ser ut jämfört med de brinnande tankarna för några år sedan.

Asus ROG Zephyrus G15 är en sådan bärbar dator. Den parar ihop en avancerad AMD-processor med en otroligt kraftfull NVIDIA GeForce RTX 3070 GPU för blixtsnabb prestanda. Basmodellen kommer med 16 GB RAM och 512 GB SSD-lagring.

Denna 15-tums bärbara skärm är vacker. Det är inte en 4K-skärm, men den är QHD—med andra ord, 2560×1440 upplösning. Den har också en snabb uppdateringsfrekvens på 165 Hz.

Du behöver inte nödvändigtvis ha 4K i en bärbar speldator i alla fall. Det krävs mer grafiska hästkrafter för att rendera spel på en 4K-skärm, så en mobil GPU skulle ha svårare att leverera hög FPS (frames per second) med maximal grafikkvalitet i de senaste spelen.

Med andra ord, du& #8217;det är bättre att köra ett spel med högre grafiska inställningar på en skärm med lägre upplösning än med lägre grafiska inställningar på en 4K-skärm med högre upplösning.

Trots all kraft har den här 15-tums bärbara datorn batteritid hela dagen när du inte spelar. Den väger cirka fyra pund, så du behöver inte ge upp portabiliteten.

ROG Zephyrus G15 är verkligen fantastiskt värde för pengarna. Med det sagt är en av RAM-modulerna lödd till moderkortet, vilket kommer att hindra dig från att uppgradera RAM-minnet i den kortplatsen i framtiden.

Den här bärbara datorn har inte heller en inbyggd webbkamera, men du kan alltid använda en extern webbkamera, och den har en fingeravtrycksläsare.

Bästa speldatorn

Asus ROG Zephyrus G15

Medan stationära datorer är vanligtvis bättre för spel, om du vill ha en bärbar speldator kan du inte slå Asus ROG-linjen. Det här är en elegant, lätt spelbärbar dator som passar alla dina spelbehov.

Handla nu

Bästa bärbara datorn för studenter: HP Envy 13

< figur style="width: 650px" class="wp-caption alignnone">HP

Proffs

 • ✓ Standard SSD
 • ✓ Flera konfigurationer
 • ✓ Bra valuta för pengarna

Nackdelar

 • ✗ Inte en premium bärbar dator
 • ✗ Inte den billigaste bärbara datorn heller

För universitetsstudenter som vill ha ett kraftfullt men ändå bärbart system med lång batteritid till ett betydligt lägre pris än vår bästa bärbara dator, rekommenderar vi HP Envy 13 .

Flera konfigurationer finns tillgängliga för HP Envy 13, även om de flesta kommer med 8 GB RAM—som erbjuder mer än tillräckligt med kraft för multitasking under ett forskningsintensivt projekt eller gruppuppgift. Du kommer också att behandlas med en standard SSD som hjälper till att minska laddningstider och håller allt igång smidigt.

Om du råkar ta några virtuella kurser kan du använda den inbyggda 720p-kameran med dubbla array-mikrofoner. Den kommer inte att erbjuda bilder lika levande som en fristående webbkamera, men för en kamera på vad som i slutändan är en budgetbärbar dator, kommer det att få jobbet gjort.

Beroende på din arbetsbörda ger HP Envy 13 dig cirka 11 timmars batteritid innan du behöver laddas upp. Det betyder att du inte bör stöta på problem om du glömmer laddaren när du rusar iväg till lektionen på morgonen.

Sammantaget är HP Envy 13 ett gediget paket med bra prestanda för prisnivån. Det är inte så “premium” i byggkvalitet eller hårdvara som många av våra andra val, men det är hundratals dollar billigare och kontrollerar fortfarande de flesta av de lådor som krävs av studenter.

Allt som sagt, det är svårt att gå fel med många av de andra bärbara datorerna här för college heller. Kanske vill du ha en mer förstklassig bärbar dator utan pek- och penningång, en Chromebook eller en piggare bärbar dator som du kan spela spel på.

RELATERATSå här får du Apples utbildningsrabatt på en Mac eller iPad

Om du vill ha en Mac är MacBook Air den typiska Mac för college. Studenter kan spara $100 på en MacBook med Apples utbildningspriser. Eller, för något mer premium, kolla in vårt val av den bästa MacBook. Studenter kan också spara på det.

Bästa bärbara datorn för studenter

HP Envy 13

Dess specifikationer kommer inte att slå några rekord, men HP Envy 13 erbjuder pålitlig prestanda till ett rimligt pris. Studenter som är inskrivna i fjärrklasser kommer att älska dess förvånansvärt robusta inbyggda webbkamera, och den bärbara datorns slimmade profil gör den lätt att packa och ta med sig till alla föreläsningar på campus.

Amazon

$699.00
 

Best 2-in- 1 bärbar dator: HP Spectre x360 13

HP

Proffs

 • ✓ En fantastisk bärbar dator i hjärtat
 • ✓ Utmärkt touch- och penninmatning
 • ✓ Unika färgalternativ

Nackdelar

 • ✗ Inte den billigaste
 • ✗ Skärmen lossnar inte, som med vissa 2-i-1-enheter

HP’s Spectre x360 13 är en utmärkt 2-i-1-dator. Det är en utmärkt bärbar dator i och för sig, och den låter dig rotera den 360 grader så att den kan fungera som en surfplatta. Spectre har en pekskärm och medföljande penna så att du också kan skriva på skärmen. Liksom vår bästa bärbara dator har denna 14-tums bärbara dator en 3:2-skärm så att du kan se mer innehåll på skärmen åt gången.

Specifikationerna är solida, med en kraftfull Intel Core i5- eller i7-processor, fantastisk batteritid hela dagen och ett fantastiskt tangentbord är alla en självklarhet.

HP Spectre x360 har också utmärkt byggkvalitet. Till skillnad från den genomsnittliga bärbara datorn erbjuder den några snygga, unika färgalternativ som hjälper den att sticka ut i ett trångt fält. Välj mellan naturligt silver, Nightfall Black eller Poseidon Blue och låt din bärbara dator sticka ut.

Om du vill ha en 2-i-1 har HP gjort ett utmärkt jobb med att kombinera en ultraportabel bärbar dator av högsta kvalitet med surfplattefunktioner och ett unikt designspråk för att skapa ett enastående system.

Naturligtvis kanske vissa föredrar typ 2-i-1 med ett löstagbart tangentbord. Om du letar efter det rekommenderar vi Microsofts Surface-linje, från den billiga Surface Go 2 till Surface Pro 7 hela vägen till premium Surface Book 3.

Men, bortsett från Surface Book känns dessa enheter lite närmare surfplattor med tangentbordsskydd än 2-i-1 bärbara datorer. Det beror på vad du går till, verkligen!

Bästa 2-i-1 bärbara datorn

HP Spectre x360 13

Spectre fungerar som vilken bra bärbar dator som helst, och sedan kan du vända den helt på gångjärnen och använda den som en surfplatta (med medföljande penna). Det är det bästa av två världar!

Handla nu

Bästa bärbara datorn för video- och fotoredigering: MacBook Pro (14-tums, M1 Pro)

Apple

Proffs

 • ✓ M1 Pro-chip
 • ✓ Liquid Retina XDR-skärm
 • ✓ Premium Apple byggkvalitet

Nackdelar

 • ✗ Dyrt

Apples MacBook Pro har länge varit ett av de bästa valen för grafikproffs, fotografer och andra kreativa proffs. Om programvaran du använder fungerar på en Mac är denna 14-tums MacBook Pro (driven av M1 Pro) ett utmärkt val.

M1 Pro-kretsuppsättningen är den främsta anledningen till att denna MacBook Pro-modell är en enkel rekommendation för professionell redigering, eftersom dess 8-kärniga CPU och 14-kärniga GPU kommer att flyga igenom alla uppgifter du kastar på den. Du lagrar förmodligen redan filer på en extern enhet, men Apple gav den här modellen en 512 GB SSD—så att du kan spara massor av data på den i ett nafs.

Bilder och videor ser skarpa ut på Liquid Retina XDR-skärmen, som erbjuder ett fantastiskt dynamiskt omfång och kontrastförhållande. Oavsett hur fast skärmen blir med öppna flikar och applikationer bör 16 GB RAM också hålla saker och ting igång smidigt.

Förpackningen avrundas är en robust uppsättning högtalare (inklusive tvångsavstängande bashögtalare), en 1080p FaceTime HD-kamera, ett batteri som får upp till 17 timmar på en enda laddning och en MagSafe-laddare. Du kommer att betala en fin slant för all den tekniken, men—om du kan komma förbi klistermärkeschocken.

Om du vill ha en Windows-dator med stor skärm för foto- och videoredigering, överväg istället vår bästa 15-tums bärbara dator. Eller, om du behöver kraftfull diskret grafikhårdvara, överväg en spelbärbar dator.

Bästa bärbara datorn för mediaredigering < h3>Apple MacBook Pro (14-tums, M1 Pro) (2021)

MacBook Pro har ett kraftfullt M1 Pro-chip, livfull Liquid Retina XDR-skärm och massor av premium avslutas.

Handla nu

Bästa bärbara datorn för företag: Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9

Lenovo

Proffs

 • ✓ Kraftfull hårdvara och lång batteritid
 • ✓ Hållbar och lätt
 • ✓ Valfri mobilanslutning
 • ✓ Classic ThinkPad nub

Nackdelar

 • ✗ Dyrt
 • ✗ Ingen diskret GPU, så den är inte den bästa för spel
 • ✗ Vissa människor föredrar en MacBook

Nästan alla bärbara datorer kan vara bra för affärer, men ThinkPad är den klassiska serien av bärbara företagsdatorer av en anledning. Från stridstestad hållbarhet till en mängd olika portar och valfri mobilanslutning, den här serien av bärbara datorer sticker ut.

Med 14-tums Thinkpad X1 Carbon Gen 9 har Lenovo skapat en premiumlinje av affärs-ThinkPads. Med en vikt på 2,49 pund är den ännu lättare än vår favoritdator överallt samtidigt som den är robust tack vare användningen av lätt kolfiber. Lenovo säger att ThinkPads testas mot militära krav för att säkerställa att de fungerar under extrema förhållanden.

Detta är Dell XPS 13, men bättre—och, naturligtvis, dyrare. Den har en 16:10-skärm för mer vertikal skärm, vilket är bra för produktiviteten. Du får fantastisk hårdvara som en 11:e generationens Intel Core i7-processor och en mängd olika portar, inklusive traditionella USB-A och fullstora HDMI-portar, så att du kan ansluta nästan alla enheter du behöver ansluta. De flesta ultraportabla bärbara datorer snålar med portarna, vilket tvingar dig att lita på donglar, så det här är en större funktion än du förväntar dig!

Och, naturligtvis, har den här maskinen den klassiska röda &#8220 ;TrackPoint” nub som du kan använda för att styra muspekaren från mitten av tangentbordet. Det är trots allt en ThinkPad!

Du kan valfritt få ett 4G LTE/5G-modem inbyggt, vilket ger din bärbara dator en internetanslutning överallt där du kan få en mobilsignal. Det är en av sakerna som gör den här typen av maskin till den bästa bärbara datorn för arbetet—en internetanslutning som alltid är på så att du inte behöver oroa dig för att hitta Wi-Fi.

< p>Om den här bärbara datorn verkar lite för dyr för dig, är vårt val för bästa bärbara dator också en fantastisk, ultraportabel företagsbärbar dator. Och naturligtvis, om du vill ha en Mac, överväg definitivt vår bästa MacBook.

Bästa bärbara datorn för företag

ThinkPad X1 Carbon Gen 9

ThinkPads är välkända bärbara datorer för produktivitet, och du kan inte gå fel med den här senaste modellen. Den är hållbar och lätt, vilket gör det enkelt att arbeta oavsett var du är.

Handla nu

Bästa bärbara datorn för barn: Lenovo Chromebook Duet< /h2>

Lenovo

Proffs

 • ✓ 2-i-1 med pekskärm
 • ✓ Billig
 • ✓ Inget Windows som orsakar problem

Nackdelar

 • ✗ Lägre prestanda

Lenovo Chromebook Duet är en fantastisk bärbar dator för barn. Det är en Chromebook, så du får ett förenklat operativsystem—ett barn kommer inte behöva ta itu med komplexiteten i Windows.

För under 300 USD får du en kapabel 2-i-1-enhet med pekskärm. Ett barn kan använda den som en surfplatta eller en bärbar dator och gå fram och tillbaka. Med 10 timmars batteritid får du mycket körtid innan du måste koppla in den här maskinen också. Liksom många av våra favoritbärbara datorer har den till och med ett bildförhållande på 16:10 istället för det typiska bildförhållandet 16:9.

Duet är på den lilla sidan för en bärbar dator på 10,1 tum, i huvudsak en normal storlek för en surfplatta. Det mindre än typiska tangentbordet kanske inte är ett problem för ett barn, och den lilla storleken kan göra systemet lättare att använda, särskilt som surfplatta. Till skillnad från vissa konvertibla datorer kommer den med ett tangentbord och gör att du inte köper det separat.

Naturligtvis måste man göra uppoffringar för att nå detta under 300 $. Det här systemet har en lägre processor (ett MediaTek ARM-chip), så det kommer inte att konkurrera med bärbara datorer som har avancerade Intel-processorer, särskilt när man gör mycket multitasking.

Om du letar efter ett Windows PC-alternativ, överväg Microsoft Surface Go 2. Det är en 10,5-tums 2-i-1 bärbar dator från 400 $ men tangentbordet kostar extra. Du får en Intel-processor, men det är en långsammare Core M-processor. Förvänta dig bara inte multitasking-prestandan hos en avancerad Intel-dator.

Bästa bärbara datorn för barn

Lenovo Chromebook Duet

Om du letar efter teknik för barn är det viktigt att det är lätt att använda och hållbart. Chromebook Duet är både och, och Chrome OS tar bort några av Windows konstigheter ur ekvationen.

Handla nu

Bästa bärbara pekskärmsdatorn: Microsoft Surface Laptop 4

Microsoft

Proffs

 • ✓ Alla modeller inkluderar pekskärmar
 • ✓ Lång batteritid
 • ✓ Bra pekplatta också

Nackdelar

 • ✗ Inte en transformerbar 2-i-1
 • ✗ Kan inte officiellt använda Android-appar förrän Windows 11

Många bärbara datorer har pekskärmar nuförtiden—men inte alltid som standard. Till exempel är vår favorit bärbara dator tillgänglig med en pekskärm, men basmodellen inkluderar inte en.

Även om du kan hitta många fantastiska bärbara datorer med pekskärmar gillar vi Microsofts Surface Laptop 4. Alla Surface Laptop-modeller har en pekskärm, så du kan inte gissa om din modell har en eller inte.

Den stöder 10-punkts touch-ingång (så att du kan använda alla dina fingrar på en gång), och du kan också rita på den med Microsoft Surface Pen. Till skillnad från de flesta andra Surface-enheter är detta en standard bärbar dator, så den känns inte som en surfplatta.

Eftersom alla modeller har en pekskärm behöver du inte offra batteritiden, som du kanske gör med vissa bärbara datorer. Basmodellen med en AMD Ryzen 5-processor kan skryta med upp till 19 timmars batteritid, medan Intel-modellerna får några timmar kortare.

Microsofts Surface Laptop 4 innehåller också en särskilt utmärkt pekplatta för flytta muspekaren tillsammans med ett bekvämt tangentbord. Det här är bara en solid, all-around bärbar dator. (Om du vill ha mer av en “förvandlingsbar surfplatta med ett tangentbordsskydd”-upplevelse är Surface Pro 7 också en fantastisk dator.)

Om du letar efter ett 2-i-1-system som kan förvandlas till mer av en bärbar dator, överväg vår favorit 2-i-1. Om du vill ha en bärbar dator som kör Android-appar är det här en funktion som nu är tillgänglig i Windows 11. Det nya operativsystemet är förinstallerat på Surface Laptop 4, så du behöver inte längre skaffa en Chromebook för att njuta av dessa appar på en bärbar dator.

Bästa bärbara pekskärmsdatorn

Surface Laptop 4

< p class="product-features">Om du vill ha en bärbar dator med en pekskärm som inte är en 2-i-1, är Surface Laptop 4 ditt bästa alternativ. Med alla modeller som har en pekskärm och lång batteritid är detta ett gediget val.

Handla nu

Bästa 15-tums bärbara datorn: Dell XPS 15< /h2>

Dell

Proffs

 • ✓ Många XPS 13-funktioner i ett 15-tumspaket
 • ✓ Utmärkt byggkvalitet
 • ✓ Nästan ramfri skärm

Nackdelar

 • ✗ Fungerar inte lika bra som en spelbärbar dator
 • ✗ Priset är relativt högt

Dell gör en fantastisk 13-tums bärbar dator, och företaget gör också en fantastisk 15-tums bärbar dator. Dell XPS 15 är ett solidt, modernt system som tar många av Dell XPS 13´s fantastiska funktioner, inklusive en skärm med ett bildförhållande på 16:10, ett fantastiskt tangentbord och en utmärkt pekplatta av glas. Du får också en kamera som kan logga in dig med Windows Hello och en fingeravtrycksläsare.

Precis som Dell XPS 13 har Dell XPS 15 en nästan ramfri InfinityEdge-skärm. Med 15,6 tum får du en mycket större skärm än din genomsnittliga 13-tums bärbara dator. Den är dock fortfarande väldigt bärbar, från 3,99 lbs för basmodellen. Batteriets livslängd varierar beroende på vilken modell du väljer eftersom olika batteristorlekar och komponenter är tillgängliga, men du bör få hela dagen batteritid borta från ett eluttag.

Du kan definitivt spendera mindre för en 15- tums bärbar dator och plocka upp ett mellanklass- eller budgetsystem, men du kommer inte få en så här snygg maskinvara.

Om du letar efter en bärbar speldator, ta en titt på vårt val av speldator istället. Jämfört med vår favoritspelbärbara dator är basen Dell XPS 15 med Intel integrerad grafik $600 billigare. Om du vill ha en större bärbar dator utan skriksnabba spelprestanda är detta ett solidt system med bra byggkvalitet.

Om du däremot är ett Mac-fan bör du kolla in Apples MacBook Pro istället. Naturligtvis kommer både en MacBook och en spelbärbar dator att vara mycket dyrare än det här systemet.

Bästa 15-tums bärbara datorn

Dell XPS 15

Behöver du något lite större än en typisk 13-tums bärbar dator? Dell XPS 15 är en större version av vårt totala toppval.

Handla nu

Bästa MacBook: MacBook Pro 14-tum (M1)

Apple

Proffs

 • ✓ Nytt M1 Apple Silicon-chip med aktiv kylning
 • ✓ 17 timmars batteritid
 • ✓ Fler funktioner än MacBook Air

Nackdelar

 • ✗ Dyrt
 • ✗ Lite tjockare och tyngre än MacBook Air

Drivs av M1-kretsuppsättningen är MacBook Pro 14-tum en av de mest kapabla bärbara datorerna på marknaden. Den har allt du behöver ur anslutningssynpunkt (inklusive MagSafe-kontakter, en HDMI-port och en SD-kortplats), samtidigt som den ger en elegant profil och förstklassig Apple-byggkvalitet.

M1-chippet har en blixtrande snabb 8-kärnig CPU och 14-kärnig GPU, vilket gör det enkelt att klara krävande videoredigeringsuppgifter. Oavsett vilket projekt du arbetar med, kommer det att se bra ut på MacBooks Liquid Retina XDR-skärm.

RELATERATVad är Apples M1-chip för Mac?

Du får också upp till 17 timmars användning på en enda laddning, även om det kan variera kraftigt beroende på hur krävande ditt arbete är. Du bör dock klara dig en hel dag innan du ens tänker på var du kan hitta närmaste uttag.

Den enda nackdelen med MacBook Pro 14-tum är dess prislapp. 512GB-modellen är listad på $2 000 och att gå upp till 1TB-modellen ger det till $2 500. Det bästa är att vänta tills den bärbara datorn börjar säljas, eftersom återförsäljare gillar att ge generösa rabatter på sortimentet under hela året.

Även med sin höga prislapp är MacBook Pro 14-tums fortfarande en produkt värd att överväga. Dess hårdvara är relativt framtidssäker, dess design är elegant och tidlös, och det går inte att förneka att en premiumprodukt från Apple är attraktiv.

Bästa MacBook

Apple MacBook Pro 14-tum

Drivs av M1-chippet och stoltserar med en Liquid Retina XDR-skärm, det finns lite på marknaden som kan konkurrera med Apples premium bärbara dator.

Amazon

 

Bästa köp

1 999,00 USD
 

Bästa Chromebook: Acer Chromebook Spin 713

Acer

Proffs

 • ✓ Utmärkt prestanda
 • ✓ Stor, vacker pekskärm
 • ✓ Solid byggkvalitet
 • ✓ 2-i-1 bärbar dator med Android-appar

Nackdelar

 • ✗ Kortare batteritid än en Chromebook i lägre prisklass
 • ✗ Avancerat för en Chromebook

Asus har levererat ett vackert system med 2021 års version av Chromebook Spin 713. Det kan vara dyrt för en Chromebook, men det är ett fynd jämfört med premium bärbara datorer med Windows—och det här är i högsta grad en premium bärbar dator ner till dess solid tangentbord och pekplatta.

Denna Chromebook är fullproppad med modern maskinvara. Du får en 11:e generationens Intel Core-processor (eller så kan du välja i5 eller i7). USB-C-portarna stöder Thunderbolt 4 för snabb kringutrustning. Intern lagring börjar på 256 GB.

Den är i en helt annan prestandaklass jämfört med en budget Chromebook. Batteritiden kommer naturligtvis också att vara lite lägre än på en mindre kraftfull Chromebook.

RELATERATChromebooks 2022: Kan man vara din heltidsdator?

Skärmen är vacker med 2256×1504 pixlar. Det betyder att det är en 3:2-skärm, så den har ännu mer vertikalt utrymme än 16:10-skärmarna på våra favoritbärbara Windows-datorer här. Denna Chromebook har en pekskärm och “spin” i systemets namn finns en ledtråd: Det här är en 2-i-1 cabriolet. Till skillnad från en Windows 10-dator kan du installera Android-appar på en Chromebook och effektivt använda den som en Android-surfplatta—eller bara köra Android-appar tillsammans med Chrome.

Du behöver dock inte spendera så mycket på en Chromebook. Vi valde några fantastiska Chromebooks som den bästa bärbara datorn under 500 USD och vår favorit bärbara dator för barn. Men om du är villig att spendera så mycket kommer du att få en fantastisk Chrome OS-upplevelse.

Bästa Chromebook

Acer Chromebook Spin 713

Acer Chromebook Spin har ett löstagbart tangentbord, en 11:e generationens Intel-kärna och Thunderbolt 4, vilket gör det värt premiumpriset för Chromebook.

Amazon

690,68 USD
749,00 USD Spara 8 %

Bästa bärbara Linux-dator: Dell XPS 13 Developer Edition

Dell

Proffs

 • ✓ Dell stöder officiellt Linux på vår favorit bärbara dator
 • ✓ Bra byggkvalitet, lång batteritid och utmärkt prestanda

Nackdelar

 • ✗ Du kan installera Linux på en billigare bärbar dator om du är kunnig

Du kan installera Linux på många bärbara datorer, men de flesta tillverkare stöder inte Linux på sin hårdvara. Om du tar upp en slumpmässig bärbar dator och installerar Linux på den, kan du fastna i problem med hårdvarudrivrutiner.

Vi rekommenderar att du skaffar en bärbar dator som officiellt stöder Linux. Dell erbjuder en Dell XPS 13 Developer Edition-modell som levereras med Linux. Det här är en version av vår favoritbärbara dator, men den här modellen kommer med Linux. Men Dell slängde inte bara Ubuntu på en gammal bärbar dator och kallade det en dag.

Dell stöder officiellt Linux på denna hårdvara, så du vet att allt faktiskt kommer att fungera korrekt. Oavsett om du letar efter ett utvecklarsystem för Linux-programmering eller om du bara vill ha ett operativsystem med öppen källkod, är det här hårdvaran vi rekommenderar.

Om du vill spendera mer pengar för en mer premiumupplevelse erbjuder Lenovo också en Linux-utgåva av sin bärbara ThinkPad X1 Carbon Gen 9. Det är vår favoritbärbara dator för företag, så det är fantastiskt att se att Linux-användare har alternativ för premium bärbara datorer med bra officiellt stöd för Linux-operativsystem.

Bästa bärbara datorn för Linux

Dell XPS 13 Developer Edition

Många bärbara datorer kan ha Linux installerat på sig , men få är byggda med operativsystemet i åtanke. Den här versionen av vårt bästa övergripande val är redo för Linux, och all hårdvara kommer att fungera korrekt.

Shop Now The Best Linux Laptops of 2022 Best Linux Laptop Overall Dell XPS 13 Developer Edition Shop Now Bästa budget Linux-dator Acer Chromebook Spin 713 Amazon

690,68 $
749,00 $ Spara 8 %

Bästa premium Linux-dator ThinkPad X1 Carbon Gen 9 med Linux Shop Nu Purism Librem 14 Handla nu Bästa Linux-dator för spelare System76 Oryx Pro Handla nu LÄS NÄSTA

 • › De bästa Chromebooks 2022
 • › Varför Bluetooth-headset är hemskt på Windows-datorer
 • › Bluetooth 5.0: Vad är annorlunda och varför det är viktigt
 • › Den bästa hållningen för långvarig PC-produktivitet och spel
 • › Hur man genererar SSH-nycklar i Windows 10 och Windows 11
 • › Så här åtgärdar du “Windows-uppgradering misslyckades” Felkod 0x80070005
 • › Dell XPS 13 Plus är ett monster av en bärbar dator
 • › Varför ser jag “FBI Surveillance Van” i Min Wi-Fi-lista?