Daglig orientering: India skaper historie, vinner Thomas Cup-tittelen; Statsminister Modi i Nepal i dag

0
112

Toppnyheter 16. mai 2022

Den store historien

Søndag inviterte India historien til en elegant kopp med te, og raserte Thomas Cup royalty, Indonesia, 3-0 i finalen. Nekter dem deres 15., mens de vinner deres første noensinne. Mot alle forventninger. Et dusin spillere i Bangkok og deres trenere der og i India trodde imidlertid hele veien. Det er en liten hemmelighet som de har visst i en måned nå: Indiske menn kom til å vinne Thomas Cup.

All England-mester og badminton-hovedtrener Pullela Gopichand om enormiteten av Thomas Cup vinne: “I min tid har vi tapt 1-5 til Sri Lanka og 2-5 til Pakistan til og med. Det pleide å være mektig for oss å kvalifisere oss til 16-lags elitearrangementet, og da vi slo Korea og Japan for å kvalifisere oss til Thomas Cup og Uber Cup (for kvinner) i 1999 Delhi, tenkte vi at det var flott. Både Prakash (Padukone) sir og jeg pleide å spille både single og double, vi hadde ikke engang doublespesialister da. Vi ville få utdelt to Yonex T-skjorter og vi ville være på vei til disse arrangementene. Så du kan forstå hvor vi startet og hvor stor dette er.”

 Bare i Express

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Best of Express Premium

Premium

Etter Gyanvapi beveger nålen seg innenfor BJP på Kashi, Mathura: ‘Shivlin…

Premium

Forklart: LIC’s aksjer handles med rabatt — men her’…

Premium

UPSC CSE Key – 17. mai 2022: Hva du trenger å lese i dagPremium

Forklart: Hva er urbane varmeøyer, og hvorfor forverres de under…Flere Premium-historier >>

Skandalen på 60 millioner dollar som involverer lån og tilskudd fra et lite kjent FN-organ som kom frem forrige måned, inkluderte også en investering på 2,5 millioner dollar for å bygge 50 000 rimelige hus i Goai 2019. Prosjektet tok imidlertid aldri av selv om det ble holdt presentasjon for tjenestemenn for bygging av de foreslåtte boenhetene.

I denne utgaven av Idea Exchange snakker tidligere Haryana-sjefminister Bhupinder Singh Hooda om hva kongressen må gjøre for å gi en god kamp til BJP, og forbereder seg til valget i 2024 og gi bøndene det de fortjener.

 Fra forsiden

Har lidd svimlende valgnederlag siden 2014 under hans ledelse og det av sin mor Sonia Gandhi innrømmet Rahul Gandhi at Kongressens “forbindelse” med folket er “brutt”, og må repareres snarest. Da gardinene gikk ned på partiets idédugnad i Udaipur, var det indikasjoner på at Rahul sannsynligvis kommer tilbake som kongresspresident senere i år. Mens Sonia holdt en kort tale, talte Rahul langt.

Statsminister Narendra Modi reiser til Lumbini i Nepali dag for å legge grunnsteinen for et buddhistisk kultursenter som sammenfaller med Buddha Purnima. Statsminister Modis korte besøk vil også fokusere på å bringe myk makt til sentrum av forholdet mellom India og Nepal, samtidig som det markerer Indias formelle tilstedeværelse på det hellige stedet som er knapt 10 km unna grensen.

Adani-gruppen har skaffet segZürich-baserte Holcims sementvirksomhet i India for 10,5 milliarder dollar (omtrent 81 000 crore Rs) i Indias største M&A-transaksjon noensinne innen infrastruktur- og materialområdet. Gjennom sine datterselskaper eier Holcim 63,19 % i Ambuja Cements Ltd og 54,53 % i ACC Ltd (hvorav 50,05 % eies gjennom Ambuja Cements). Dette er det største oppkjøpet noensinne av Adani, som slo JSW- og Aditya Birla-gruppene til avtalen.

Må lese

Uttrykke sine synspunkter om opphevelsen av artikkel 370av den Narendra Modi-ledede regjeringen sa nasjonalkonferansens visepresident Omar Abdullah at det hadde vært en “midlertidig” bestemmelse i grunnloven, men at den ikke kunne ha blitt fjernet da den dannet grunnlaget for J&Ks tiltredelse til India. “På det tidspunktet ble resolusjonen tatt til FNs sikkerhetsråd. På grunnlag av den resolusjonen ble ikke artikkel 370 gitt permanent status,” sa han.

Mahaul ajeeb sa hai(atmosfæren er merkelig),» sa Mushrats bror, Imtiaz, og refererte til sorgen og tapet som så ut til å gjennomsyre gatene til Bhagya Vihar, med nabo etter nabo som spolerte under tragedien av brannen som brøt ut i næringsbygget i Mundka. Bhagya Vihar, som ligger mindre enn 5 km fra bygningen i Mundka, malte et bilde av en koloni i sorg. Av de 27 bekreftede dødsfallene var 21 kvinner. Mange av dem var fra Bhagya Vihar.

Tata Sons har hatt utforskende samtaler med Singapore Airlines, dets joint venture-partner i Vistara, for en potensiell sammenslåing av flyselskapet med Air India,Det sier flere kilder til The Indian Express. Singapore Airlines skal ha bedt om tid til slutten av neste år for å bestemme seg for om det vil gå videre. Mens Air India nå er fullt eid av Tata Group, er Vistara et 51:49 joint venture mellom Tatas og SIA. 

Og til slutt< /p>

Indias overdommer N V Ramana var i Srinagar denne helgen hvor han begynte en tale som påkalte urdu-poeten Ali Jawad Zaidi og leste opp en kuplett på urdu. CJI sa at selv om han har besøkt Kashmir flere ganger, er han alltid rørt over gjestfriheten og vennligheten til menneskene der. For øvrig er begjæringene som utfordrer utvanningen av spesialstatus til Kashmir, til behandling for en benk ledet av CJI Ramana.

I denne episoden av '3 Things'-podcasten, The Indian Express's Naveed Iqbal snakker om drapet på en regjeringsansatt i Kashmiri Pandit i Kashmir, og protestene det har ført til. Deretter snakker Esha Roy om hva den siste National Family Health Survey avslører om Indias fruktbarhetsrate. Og til slutt, Debraj Deb snakker om hvorfor BJP-ledelsen bestemte seg for å endre sjefsministeren for Tripura.