Californische kerkgangers arresteren schutter in dodelijke aanval

0
41

Informatie over de vermoorde persoon werd niet onmiddellijk vrijgegeven. (AP)

Een man opende zondag het vuur tijdens een lunchreceptie in een kerk in Zuid-Californië, waarbij een persoon werd gedood en vijf senioren gewond raakten voordat hij werd tegengehouden en vastgebonden door parochianen in wat een sheriff-functionaris een daad van “ uitzonderlijke heldenmoed en moed.” Vier van de vijf gewonden liepen ernstige schotwonden op tijdens het geweld in de Presbyteriaanse kerk van Genève in de stad Laguna Woods, zeiden functionarissen van het Sheriff's Department van Orange County.

De verdachte van de schietpartij, een Aziatische man van in de zestig, zat in hechtenis en agenten vonden ter plaatse twee pistolen, zei Undersheriff Jeff Hallock. Een motief voor de schietpartij was niet meteen bekend, maar onderzoekers geloven niet dat de schutter in de gemeenschap woont, zei hij. van Taiwanese afkomst zijn, zei Carrie Braun, een woordvoerder van een sheriff.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Tussen de 30 en 40 leden van de Irvine Taiwanese Presbyterian Church waren samengekomen voor de lunch na een kerkdienst in de ochtend in Genève, toen kort voor 13.30 uur geweerschoten losbarsten, zeiden functionarissen. Toen agenten arriveerden, hadden parochianen de schutter vastgebonden en in hechtenis genomen.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-sleutel – 16 mei 2022: wat u vandaag moet lezen

Premium

Modi in Lumbini: het boeddhisme geeft India een culturele ingang in Nepal – het …Premium

De boze jonge brigade van Sharad "Mr Congeniality" PawarPremium

Uitgelegd: hoe de hittegolf opnieuw door India raastMeer premiumverhalen >&gt ;

“Die groep kerkgangers toonde volgens ons uitzonderlijke heldenmoed en moed bij het ingrijpen om de verdachte tegen te houden. Ze hebben ongetwijfeld extra gewonden en dodelijke slachtoffers voorkomen,” zei Hallock. “Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat als mensen niet hadden ingegrepen, het veel erger had kunnen zijn.“ De gewonde slachtoffers waren vier Aziatische mannen van 66, 75, 82 en 92 jaar oud, en een 86-jarige Aziatische vrouw, zei de sheriff. De autoriteiten zeiden oorspronkelijk dat slechts vier van de vijf overlevende slachtoffers waren neergeschoten.

Informatie over de persoon die werd gedood werd niet onmiddellijk vrijgegeven.

Het onderzoek bevond zich in de beginfase, zei Hallock. Hij zei dat de vele onbeantwoorde vragen omvatten of de aanvaller de kerkdienst bijwoonde, of hij bekend was bij kerkleden en hoeveel schoten er werden afgevuurd.

De middaglunchreceptie was ter ere van een voormalige predikant van de Taiwanese gemeente, volgens een verklaring van de Pastorie van Los Ranchos, een kerkelijk bestuursorgaan.

“Houd alstublieft de leiding van de Taiwanese gemeente en Genève in uw gebeden als zij zorgen voor degenen die getraumatiseerd zijn door deze schietpartij ,” Tom Cramer van de pastorie zei in een verklaring op Facebook.

Federale agenten van de FBI en het Bureau voor Alcohol, Tabak, Vuurwapens en Explosieven reageerden. De FBI stuurde ook agenten ter plaatse om de sheriff te helpen.

Laguna Woods werd gebouwd als een seniorengemeenschap en werd later een stad. Meer dan 80% van de inwoners van de stad met 18.000 mensen, ongeveer 80 kilometer ten zuidoosten van Los Angeles, is minstens 65 jaar.

Gov. Het kantoor van Gavin Newsom zei op Twitter dat hij de situatie nauwlettend in de gaten hield.

“Niemand zou bang moeten zijn om naar zijn plaats van aanbidding te gaan. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers, de gemeenschap en al diegenen die getroffen zijn door deze tragische gebeurtenis,“ aldus de tweet.

Het incident vond plaats in een gebied met een cluster van gebedshuizen, waaronder katholieke, lutherse en methodistische kerken en een joodse synagoge.

Op haar website, Geneva Presbyterian De kerk beschrijft haar missie als “de weg van Jezus herinneren, vertellen en leven door rechtvaardig, vriendelijk en nederig te zijn.” “Iedereen is hier welkom. Echt, dat bedoelen we! . Genève streeft ernaar een inclusieve gemeente te zijn die samen aanbidt, leert, verbindt, geeft en dient.” De schietpartij vond plaats een dag nadat een 18-jarige man 10 mensen had neergeschoten en gedood in een supermarkt in Buffalo, New York.

“Dit is verontrustend en verontrustend nieuws, vooral op minder dan een dag na een massale schietpartij in Buffalo,” zei de Amerikaanse vertegenwoordiger Katie Porter, wiens district Laguna Woods omvat. “Dit zou niet ons nieuwe normaal moeten zijn. Ik zal hard werken om de slachtoffers en hun families te ondersteunen.”