Buffalo-skytteren, som livestreamet raseri på Twitch, rettet mot Black-området, sier tjenestemenn

0
47

Folk omfavnes utenfor åstedet for en skyting på et supermarked en dag tidligere, i Buffalo, NY, 15. mai 2022. (AP)

Den hvite 18-åringen som < strong>skjøt 10 mennesker dødelig på et supermarked i Buffaloundersøkte den lokale demografien og ankom en dag i forveien for å gjennomføre rekognosering med den hensikt å drepe så mange svarte mennesker som mulig, sa tjenestemenn søndag.

Det rasistisk motiverte angrepet kom et år etter at våpenmannen ble ført til en sykehus av statspolitiet etter å ha kommet med trusler som involverte videregående skole, ifølge myndighetene.

Han ble ikke siktet for en forbrytelse og var ute av sykehuset innen halvannen dag, sa politiet, men avsløringen reiste spørsmål om hans tilgang til våpen og om han kunne ha vært under tettere oppsyn av rettshåndhevelse.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Buffalo-angrepet førte til sorg og sinne i det hovedsakelig svarte nabolaget rundt Tops Friendly Market. En gruppe mennesker samlet seg der søndag ettermiddag for å lede sang om ‘Svarte liv betyr noe’ og sørger over ofre som inkluderte en 86 år gammel kvinne som nettopp hadde besøkt mannen sin på et sykehjem og en sikkerhetsvakt i supermarkedet, som begge var svarte.

Best of Express Premium

Premium

Sanjiv Bajaj: “I likhet med GST Council, trenger du en plattform for å sortere Senter-stats problemer…

Premium

Forklart: Hvor kullblokker stårPremium

Slik takler du inflasjonsspiralen

Premium

Etter Gyanvapi, nålebevegelser innen BJP på Kashi, Mathura: ‘Shivlin…Flere Premium-historier >>

“Noen fylte hjertet hans så fullt av hat at han ville ødelegge og ødelegge samfunnet vårt,” sa pastor Denise Walden-Glenn.

Taler hos de nasjonale fredsoffiserene’ Minnegudstjeneste ved US Capitol sa president Joe Biden: “Vi må alle jobbe sammen for å adressere hatet som fortsatt er en flekk på Amerikas sjel.” Det hvite hus kunngjorde senere at presidenten og førstedamen ville reise til Buffalo på tirsdag for å “sorge med samfunnet.”

Buffalo-angrepet var det dødeligste av flere skytinger over hele landet de siste dagene. Tjenestemenn i Milwaukee innførte portforbud etter at 21 personer ble skadet i tre separate skyteepisoder nær et underholdningsdistrikt der tusenvis samlet seg fredag ​​for en NBA-sluttspillkamp. Tre andre skyteepisoder i løpet av helgen i Midtvest-byen førte til at tre mennesker døde.

Søndag ble tre personer drept og andre såret – en på et loppemarked i Houston og en annen i en kirke i California – på søndag.

Twitch møter kritikk

Da landet kastet seg ut av Buffalo-angrepet, dukket det opp nye detaljer om våpenmannens fortid og lørdagens herjing, som skytteren direktesendte på Twitch.

New Yorks guvernør Kathy Hochul, en Buffalo-innfødt, krevde at teknologiselskapene skulle fortelle henne om de har gjort “alt menneskelig mulig” for å sikre at de overvåker voldelig innhold så snart det dukker opp. “Hvis ikke, så skal jeg holde deg ansvarlig,” sa hun.

Twitch sa i en uttalelse at den avsluttet overføringen “mindre enn to minutter etter at volden startet.”

New York State Police sa at tropper ble kalt tidlig i juni i fjor til videregående skole da deltatt av den påståtte våpenmannen, Payton Gendron, for en rapport om at en 17 år gammel student hadde kommet med truende uttalelser.

Gendron truet med å utføre et skyting ved Susquehanna Valley High School i Conklin, New York, rundt eksamenstidspunktet, sa en politimann som uttalte seg på betingelse av anonymitet. Tjenestemannen var ikke autorisert til å uttale seg offentlig om etterforskningen.

Buffalo-politikommissær Joseph Gramaglia sa at Gendron ikke hadde ytterligere kontakt med politi etter at han ble løslatt fra sykehuset.

&#8220 ;Ingen ringte inn,” han sa. “Ingen ringte noen klager,” sa Gramaglia.

Payton Gendron dukker opp under sin rettssak i Buffalo byrett, 14. mai 2022, i Buffalo, New York. (AP)

Føderal lov utelukker folk fra å eie et våpen hvis en dommer har fastslått at de har en “mental defekt” eller de har blitt tvunget inn på en mentalinstitusjon – men en evaluering alene ville ikke utløst forbudet.

Føderale myndigheter jobbet fortsatt med å bekrefte ektheten til et rasistisk dokument på 180 sider, angivelig skrevet av Gendron, som beskrev hans planer for angrepet og årsakene til å utføre det.

En foreløpig undersøkelse fant at Gendron hadde gjentatte ganger besøkte nettsteder som støtter hvite overherredømmeideologier og rasebaserte konspirasjonsteorier og undersøkte omfattende moskeskytingene i Christchurch, New Zealand i 2019, og mannen som drepte dusinvis på en sommerleir i Norge i 2011, sa politimannen til AP.

Føderale agenter serverte flere ransakingsordrer og intervjuet Gendrons foreldre, som samarbeidet med etterforskere, sa politimannen.

Deler av Twitch-videoen som sirkulerte på nettet, viste at våpenmannen skjøt salve etter skuddsalve på mindre enn et minutt da han løp gjennom parkeringsplassen og deretter butikken, og stoppet bare et øyeblikk for å laste. På et tidspunkt trener han våpenet sitt på en hvit person som kryper sammen bak en kassadisk, men sier “Beklager!” og skyter ikke.

Skjermbilder som utgir seg for å være fra sendingen ser ut til å vise et raseoppdrag rettet mot svarte mennesker som skriblet på riflen hans, samt tallet 14 – sannsynligvis refererer til et hvitt overlegenhetsslagord.

Myndighetene sa at han skjøt totalt, 11 svarte mennesker og to hvite mennesker lørdag.

“Denne personen kom hit med det uttrykkelige formålet å ta så mange svarte liv han kunne,” Buffalo-ordfører Byron Brown sa på en pressekonferanse søndag.

Den lange uttalelsen som ble tilskrevet Gendron skisserte en rasistisk ideologi forankret i en tro på at USA bare skulle tilhøre hvite mennesker. Alle andre, sa dokumentet, var “erstattere” som bør elimineres med makt eller terror. Angrepet var ment å skremme alle ikke-hvite, ikke-kristne mennesker og få dem til å forlate landet, heter det.

Dokumentet sa at Gendron undersøkte demografi for å velge målet sitt, og valgte et nabolag i Buffalo fordi den hadde en høy andel svarte innbyggere.

Gendron reiste rundt 320 kilometer fra hjemmet sitt i Conklin, New York, til Buffalo for å begå angrepet, sa politiet.

Han foretok rekognosering på butikken og området fredag, en dag før skytingen, Gramaglia sa.

Gendron overga seg til politiet som konfronterte ham i supermarkedets vestibyle og overbeviste ham om å slippe geværet han hadde satt mot halsen. Han ble stilt for retten senere lørdag for en siktelse for drap, og dukket opp for en dommer i en papirkjole.

Buffalo-angrepet var bare den siste massevoldshandlingen i et land uløst av rasemessige spenninger, våpenvold og en nylig bølge av hatforbrytelser. Det kom en måned etter et skyting på en Brooklyn-t-bane såret 10, og litt over et år etter at 10 ble drept i et skyting på et supermarked i Colorado.

“Det er bare for mye . Jeg prøver å vitne, men det er bare for mye. Du kan ikke engang gå til den jævla butikken i fred,” Det sier Buffalo-bosatt Yvonne Woodard til AP. “Det er bare galskap.”