Biologische E verlaagt prijs voor vaccin van Rs 990 naar Rs 400 per dosis

0
45

Na rekening te hebben gehouden met Rs 150 die door de gezondheidscentra in rekening worden gebracht voor hun diensten, zullen de eindgebruikers Rs 400 per dosis Corbevax betalen, aldus het bedrijf.

Na Covaxin en Covishield verlaagde de in Hyderabad gevestigde vaccinfabrikant Biological E de prijzen van zijn Covid-19-vaccin tot Rs 250 per dosis (inclusief GST). Na rekening te hebben gehouden met Rs 150 die door de gezondheidscentra in rekening worden gebracht voor hun diensten, zullen de eindgebruikers Rs 400 per dosis Corbevax betalen, aldus het bedrijf. De marktprijs (inclusief GST en ziekenhuiskosten) bedroeg 990 per dosis.

“BE heeft de prijs van zijn vaccin verlaagd met als doel het betaalbaarder te maken en het bereik te vergroten om het maximale aantal kinderen tegen het virus te beschermen. De beslissing valt binnen enkele weken nadat Biological E. Limited de Emergency Use Authorization (EUA) heeft ontvangen voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Dit zijn de kosten voor mensen wanneer ze worden toegediend in particuliere centra. Het vaccin is nog steeds gratis verkrijgbaar in overheidscentra via het vaccinatieprogramma van het Centrum. Het wordt momenteel gebruikt voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 14 jaar.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Tot dusver zijn 43,9 miljoen doses Corbevax toegediend aan kinderen in het hele land, en het bedrijf heeft al 100 miljoen doses aan het centrum geleverd.

Best of Express Premium

Best of Express Premium

Best of Express Premium

Best of Express Premium

Best of Express Premium

Best of Express Premium

Best of Express Premium

Best of Express Premium

h3>Premium

Na Gyanvapi beweegt de naald binnen BJP op Kashi, Mathura: ‘Shivlin…Premium

Uitgelegd: de aandelen van LIC worden met korting verhandeld — maar hier’…

Premium

UPSC CSE Key – 17 mei 2022: Wat u vandaag moet lezen

Premium

Uitgelegd: wat zijn stedelijke hitte-eilanden en waarom zijn ze verslechteren tijdens de…tijd dat ze worden gebruikt.Meer

In april werden zowel Covishield, vervaardigd door Serum Institute of India, als Bharat Biotech's Covaxin beschikbaar gesteld voor Rs 225 per dosis, een daling van respectievelijk Rs 600 en Rs 1.200, waarbij particuliere vaccinatiecentra tot Rs 150 per dosis mochten rekenen. dosis als servicekosten bovenop de kosten van het vaccin.

Biological E zal ook injectieflacons met een enkele dosis aanbieden, wat handiger is voor kleinere centra die slechts een klein aantal injecties per dag aanbieden. Het vermindert vaccinverspilling.

Het vaccin was verkrijgbaar in een flacon met 20 doses; eenmaal geopend kon het vaccin slechts binnen enkele uren worden gebruikt. Covishield is verkrijgbaar in injectieflacons met 10 doses en Covaxin in injectieflacons met 20 doses.