Biological E sänker priset för vaccin från Rs 990 till Rs 400 per dos

0
53

Efter att ha redovisat 150 Rs som ska debiteras av vårdcentralerna för sina tjänster, kommer slutanvändarna att betala Rs 400 per dos Corbevax, sa företaget.

Efter Covaxin och Covishield sänkte den Hyderabad-baserade vaccintillverkaren Biological E priserna på sitt Covid-19-vaccin till 250 Rs per dos (inklusive GST). Efter att ha redovisat 150 Rs som ska debiteras av vårdcentralerna för sina tjänster, kommer slutanvändarna att betala Rs 400 per dos Corbevax, sa företaget. Marknadspriset (inklusive moms och sjukhusavgifter) låg på 990 per dos.

“BE har sänkt priset på sitt vaccin i syfte att göra det mer överkomligt och hjälpa till att öka räckvidden för att skydda maximalt antal barn mot viruset. Beslutet kommer inom några veckor från det att Biological E. Limited fick nödtillstånd (EUA) för barn mellan 5 och 12 år”, säger företaget i ett uttalande.

Detta är kostnaden för människor när det administreras på privata centra. Vaccinet är fortfarande tillgängligt utan kostnad på statliga centra genom centrets vaccinationsprogram. Den används för närvarande för barn mellan 12 och 14 år.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Hittills har 43,9 miljoner doser Corbevax administrerats till barn över hela landet, och företaget har redan levererat 100 miljoner doser till centret.

Best of Express Premium

h3>

Premium

Efter Gyanvapi rör sig nålen inom BJP på Kashi, Mathura: ‘Shivlin…Premium

Förklarat: LIC’s aktier handlas med rabatt — men här’…

Premium

UPSC CSE Key – 17 maj 2022: Vad du behöver läsa idag

Premium

Förklarat: Vad är urbana värmeöar och varför är det de förvärras under…Fler Premiumberättelser >>

I april gjordes både Covishield, tillverkat av Serum Institute of India, och Bharat Biotechs Covaxin tillgängliga för 225 Rs per dos, ned från 600 Rs respektive 1 200 Rs, med privata vaccinationscenter som fick ta ut upp till Rs 150 per dos. dos som serviceavgift utöver kostnaden för vaccinet.

Biological E kommer också att erbjuda enkeldosflaskor, vilket är mer praktiskt för mindre centra som endast erbjuder ett litet antal sprutor dagligen. Det minskar slöseri med vaccin.

Vaccinet fanns tillgängligt i en 20-dos injektionsflaska; När vaccinet väl öppnats kunde det endast användas inom några timmar. Covishield finns i 10-dosflaskor och Covaxin i 20-dosflaskor.