Beveiliging voormalig premier Imran Khan versterkt na beweringen over 'moordaanslag'

0
42

Premier Imran Khan van Pakistan. (Bestand/AP)

De Pakistaanse regering verhoogde maandag de beveiliging voor voormalige premier Imran Khan, twee dagen nadat hij beweerde dat er een complot was om hem te vermoorden, volgens een mediabericht.

Khan beweerde zaterdag dat er een “samenzwering” om hem te vermoorden werd uitgebroed in Pakistan en in het buitenland, en waarschuwde hij dat als er iets met hem gebeurt, de mensen de daders te weten zullen komen via een videoboodschap die hij onlangs heeft opgenomen en in een kluis heeft geplaatst. plaats.

“Er is een samenzwering gaande om mij van het leven te beroven. Ik kreeg een paar dagen geleden volledige kennis van deze samenzwering. De samenzwering wordt hier en in het buitenland tegen mij uitgebroed in gesloten kamers. Ik heb een video opgenomen over deze samenzwering, met de namen van alle betrokkenen. Als mij iets overkomt, zullen de mensen te weten komen wie er achter deze samenzwering zaten', zei Khan tijdens een bijeenkomst in Sialkot in de Pakistaanse provincie Punjab.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Premier Shehbaz Sharif hield maandag twee dreigingsevaluatievergaderingen met functionarissen van het ministerie van Binnenlandse Zaken, waarna werd besloten de beveiliging van Khan te verbeteren, meldde de Geo TV.

< h3 class="premium-story__title">Best of Express Premium

Premium

Na Gyanvapi beweegt de naald binnen BJP op Kashi, Mathura: &# 8216;Shivlin…Premium

Uitgelegd: de aandelen van LIC worden met korting verhandeld, maar hier… Premium

UPSC CSE-sleutel – 17 mei 2022: wat je nodig hebt om vandaag te lezenPremium

Uitgelegd: wat zijn stedelijke hitte-eilanden en waarom verslechteren ze tijdens… Meer Premium Stories >&gt ;

In de residentie van Khan in Bani Gala zullen 94 veiligheidsagenten worden ingezet, waarvan 22 mannen van de politie van Islamabad en 72 van de grenspolitie, aldus het rapport, waarbij de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt geciteerd. p>

Bovendien zullen er ook 26 officieren van de veiligheidsdienst en negen militairen ter beschikking worden gesteld.

De politie van Khyber Pakhtunkhwa heeft 26 agenten ingezet en Gilgit-Baltistan heeft er ook zes gestuurd. mannen voor het beschermend detail van de voormalige premier, aldus het rapport.

Khan krijgt een chief security officer, zei de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Premier Shehbaz heeft ook de provinciale regeringen opgedragen ervoor te zorgen dat de voormalige premier voldoende beveiliging heeft wanneer hij politieke bijeenkomsten houdt over de hele wereld. land, aldus het rapport.

Als Imran Khan onderweg is, zullen vier politievoertuigen hem vergezellen met 23 politieagenten, evenals een voertuig met vijf Rangers-personeel.

De woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken voegde eraan toe dat als er een specifieke dreiging is voor de voormalige premier, er meer beveiliging beschikbaar zal zijn, zo voegde het Geo TV-rapport eraan toe.

Khan, de 69-jarige cricketspeler die politicus is geworden , werd vorige maand uit de macht gestemd door een motie van wantrouwen.

Na zijn afzetting heeft Khan verschillende openbare bijeenkomsten gehouden in verschillende steden, waarbij hij de nieuwe regering onder leiding van premier Shehbaz bestempelde als “verraders en corrupte heersers” zouden zijn opgelegd in opdracht van de VS.

Hij heeft de VS de schuld gegeven van samenzwering tegen zijn regering – een bewering die de VS en de zittende regering hier hebben weerlegd.

Pakistaanse moslim League-Nawaz vice-president Maryam Nawaz had zondag gezworen dat als Khan bewijs zou tonen van het vermeende “moordcomplot”, de Pakistaanse regering hem meer veiligheidsdekking zou bieden dan wat momenteel aan de premier wordt geboden.

Khan heeft al een lange mars aangekondigd in Islamabad. Hij zei dat de datum van de mars na 20 mei openbaar zou worden gemaakt.