Beta 1 van watchOS 8.7 is uit voor ontwikkelaars

0
38

Apple is met de nieuwste beta van watchOS 8.7 alweer aanbeland bij de zesde aankomende update voor de Apple Watch. Deze zomer gaat Apple ook watchOS 9 testen, maar tegelijkertijd volgt er dus een test van watchOS 8.7. Hoe dan ook: gaat Apple in de beta van watchOS 8.7 nog nieuwe functies testen of blijft het bij verbeteringen achter de schermen? Dat moet de komende weken blijven.

Nieuwste watchOS 8.7 Beta

watchOS 8.7 Beta 1

18 mei 2022 – De eerste beta van watchOS 8.7 staat klaar voor ontwikkelaars en heeft buildnummer 19U5027c. Mocht er wat nieuws ontdekt zijn, dan lees je dat later in dit artikel.

watchOS 8.7 beta downloaden

De beta van watchOS 8.7 is beschikbaar voor ontwikkelaars met het juiste betaprofiel. Heb je al een eerdere beta van watchOS geïnstalleerd, dan zie je de update vanzelf verschijnen. We verwachten dat de beta binnenkort ook voor publieke testers beschikbaar komt.

Let op: deze beta’s zijn alleen bedoeld voor ontwikkelaars en publieke testers zijn niet geschikt om te gebruiken op toestellen die je dagelijks nodig hebt.

Over watchOS 8.7
Apple kondigt in juni watchOS 9 aan, maar voordat het zover is komt eerst nog ergens deze zomer watchOS 8.7 uit. We verwachten niet dat hier nog grote nieuwe functies in komen, maar Apple kan toch nog een paar kleine handige verbeteringen toevoegen. Er zijn geen achterstallige functies in watchOS 8 die nog uitgebracht moesten worden. We rekenen daarom vooral op bugfixes, maar mocht er toch iets nieuws in watchOS 8.7 zitten, dan laten we je dat hier weten.

Tijdlijn watchOS 8.7 beta

Hieronder vind je een tijdlijn van de watchOS 8.7 beta’s. We verwachten watchOS 8.7 in de zomer van 2022.

  • watchOS 8.7 Beta 1: 18 mei 2022 (verschenen; buildnummer 19U5027c)
  • watchOS 8.7 Final: juni/juli 2022

Over het testen van beta’s
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Allereerst zijn meestal niet alle functies direct beschikbaar, maar worden deze gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit een watchOS-update te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om een beta op een toestel te installeren dat je dagelijks gebruikt, omdat er nog veel problemen in de beta kunnen zitten. Bij watchOS kun je bovendien niet downgraden.

Dit artikel zal bij nieuwe beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken.