Att göra detta kan hjälpa till att bevara smaken på ditt kaffe

0
123
Aleksandra Suzi/Shutterstock.com< /figure>

Inget säger, “Vakna upp,” som doften av nybryggt kaffe. Men om du vill att den ska behålla den fylliga smaken, kanske du inte vill låta den sitta på värmeplattan i timmar.

Om du stänger av din droppkaffebryggare direkt efter att den är klar kommer smaken att bevaras.

De flesta droppkaffebryggare har inbyggda kokplattor som håller glaskannan varm i cirka två till fyra timmar. Detta ger dig tid att dricka flera färska koppar, och även om det är bekvämt, finns det en nackdel: värmeplattan kan ändra smaken på ditt kaffe.

Cuisinart termisk kaffebryggare

En termisk karaff håller ditt kaffe varmt längre utan att tillföra värme.

Amazon

$129.95
 

Best Buy

$129.99
 < /p>

Precis som att återvärma kaffe eller ställa in det på en varmare kan ändra dess flyktiga föreningar, kan en kaffebryggares kokplatta också ändra smaken, och inte till det bättre. I grund och botten kommer värmeplattan att fortsätta att “koka” ditt kaffe och kan sluta med att det smakar mer bittert och surt, inte precis den mest aptitliga smaken.

Vad är lösningen? Om du kan byta till en bryggare med en termisk karaff, är det det bästa alternativet. Istället för att kontinuerligt värma upp via en värmeplatta, kommer en termisk karaff helt enkelt att hålla ditt varma bryggda kaffe isolerat och inte ändra dess smak. Om detta inte är ett alternativ kan det dock vara dags att investera i en kvalitetstermos och helt enkelt hälla upp från den under de första timmarna på dagen.

Om du känner att ditt kaffe smakar bitter, det kan bara vara din kaffebryggare själv.