Als u dit doet, kunt u de smaak van uw koffie behouden

0
101
Aleksandra Suzi/Shutterstock.com< /figuur>

Niets zegt, “Word wakker,” als de geur van vers gezette koffie. Als u echter wilt dat het die rijke smaak behoudt, wilt u het misschien niet uren op de hete plaat laten staan.

Als u uw koffiezetapparaat onmiddellijk uitzet nadat het koffiezetten is voltooid, blijft de smaak behouden.

De meeste koffiezetapparaten met infuus hebben ingebouwde kookplaten die de glazen karaf ongeveer twee tot vier uur warm houden. Dit geeft je de tijd om meerdere verse kopjes te drinken, en hoewel dat handig is, is er een nadeel: de hete plaat kan de smaak van je koffie veranderen.

Cuisinart thermisch koffiezetapparaat

Een thermische karaf houdt je koffie langer warm zonder warmte toe te passen.

Amazon

$129.95
 

Best Buy

$129.99
 < /p>

Net zoals het opwarmen van koffie of het op een warmer zetten de vluchtige verbindingen kan veranderen, kan de hete plaat van een koffiezetapparaat ook de smaak veranderen, en niet ten goede. In wezen zal de kookplaat blijven “koken” uw koffie en kan deze uiteindelijk bitterder en zuurder maken – niet bepaald de meest smakelijke smaak.

Wat is de oplossing? Als je kunt overstappen op een brouwer met een thermoskan, dan is dat de beste optie. In plaats van continu te verwarmen via een hete plaat, houdt een thermische karaf uw hete gezette koffie eenvoudig geïsoleerd en verandert de smaak niet. Als dit echter geen optie is, is het misschien tijd om te investeren in een hoogwaardige thermoskan en deze de eerste paar uur van de dag gewoon uit te schenken.

Als je het gevoel hebt dat je koffie smaakt bitter, het kan gewoon je koffiezetapparaat zelf zijn.