2018 NSE-manipulasjonssak: For å mot kausjon, et Dylan-refreng: penger snakker ikke … det sverger

0
43

Chitra Ramkrishna. (Foto: Reuters/File)

Penger har en gjennomgripende innflytelse på mennesker, har en domstol i Delhi sagt, ved å bruke teksten til en Bob Dylan-sang i sin detaljerte rekkefølge som nekter kausjon til NSEs tidligere administrerende direktør Chitra Ramkrishna og tidligere konsernsjef Anand Subramanian i et tilfelle av børsmanipulasjon fra 2018.

“Bob Dylan sa en gang 'penger snakker ikke, det sverger', som er en sang fra 1964-albumet 'It's Alright Ma I’m Only Bleeding' '” Spesialdommer Sanjeev Aggarwal skrev i den 42-siders rekkefølgen. «… betyr at penger ikke bare har innflytelse, men også stor innflytelse, til og med en pervers innflytelse på folk. en privat klubb».

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Retten stavet ut årsakene til å nekte kausjon, og sa at siden duoen hadde hatt en polposisjon på NSE, var sjansene deres for å tukle med bevis og påvirkning av vitner kan ikke utelukkes.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 18. mai 2022: Det du trenger å lese i dag

Premium

Forklart: Innholdet og omfanget av artikkelen 142, påberopt av Høyesterett…

Premium

Fra Indras flagg og Krishna’s banner til safranflagg: Fra di…

Premium

Sanjiv Bajaj: “I likhet med GST Council, trenger du en plattform for å sortere senter-statssaker … Flere Premium-historier &gt ;>

Mens han kommenterte landets ledende børs, sa dommeren at finansverdenen, inkludert utenlandske institusjonelle investorer (FIIs), «venter med tilbakeholdt pust på at NSE skal løse seg inn, slik at de kan fly til dette landet for å investere i hopetall, som for tiden er en strålende destinasjon for investeringer.»

“Når det gjelder NSEs anliggender på det aktuelle tidspunktet, ville det ikke være malplassert å observere her at det kommer en tid i en institusjons levetid, hvor den befinner seg ved et veiskille, da bør den ta en vei som er en rett vei for å gjenopprette sin herlighet, i stedet for å begrave skjelettene, som senere kan bli til Frankenstein-monstre,» sa retten.

2018-saken gjelder anklager om fortrinnsrett til handelssystemet til noen meglere gjennom samlokaliseringsfasilitet, hvor meglere kan kjøpe “rackplass” for sine servere på NSE, tidlig pålogging og “mørk fiber”, som kan gi en trader raskere tilgang til børsens datainnmating. Selv en fordel på et splitsekund anses å kunne gi store gevinster til en trader.

I følge Securities and Exchange Board of India er det flere viktige avgjørelser tatt av Ramkrishna i løpet av hennes periode som administrerende direktør for NSE’ og administrerende direktør fra 2013 til 2016, inkludert Subramanians utnevnelse, ble guidet av en uidentifisert yogi “som kanskje i stor grad bor i Himalaya-områdene”. Ramkrishna skal ha delt konfidensiell informasjon om børsen med «Himalayan Yogi».

CBI har fortalt retten at «Himalayan Yogi» ikke var annet enn Subramanian selv.