Home Dutch 15 spellen om via tekst met vrienden te spelen

15 spellen om via tekst met vrienden te spelen

0

Het is leuk om stimulerende VR-games of meeslepende singleplayer-games voor de pc te spelen, maar soms wil je misschien iets eenvoudigers doen. Games kunnen te tijdrovend en veeleisend zijn, dus waarom zou u niet op zoek gaan naar leuke games om via tekst met uw vrienden te spelen?

In dit artikel zullen we kijken naar enkele van de leukste sms-games om te spelen via sms. Het enige wat je nodig hebt is een smartphone, en dat hoeft niet eens een luxe te zijn. Dus wees creatief en heb plezier!  

Inhoudsopgave

  1. Ik bespioneer

  Een favoriet van alle generaties en vaak gespeeld tijdens familie-uitstapjes, I Spy kan worden afgespeeld via sms-berichten. Zoek een interessant object en vraag je vrienden om te raden waar je ogen op zijn gericht. Geef ze een seintje door te beschrijven waar je bent en geef ze de eerste letter van het object dat je hebt gekozen. Je kunt beperken hoe vaak je vrienden kunnen raden of ze meer aanwijzingen geven na elk fout antwoord.

  2. Nooit heb ik ooit

  Never Have I Ever is een ander bekend spel dat meestal face-to-face wordt gespeeld, maar het werkt goed wanneer het via sms-berichten of chat-apps zoals WhatsApp wordt gespeeld. Stuur gewoon een sms met de tekst “Ik heb nog nooit” en voeg een verklaring toe over iets dat je nog nooit eerder hebt gedaan. Houd er rekening mee dat je het spel leuk wilt maken, dus denk aan iets vies, flirterig, geheim of geks.

  Never Have I Ever wordt voornamelijk gespeeld als een drankspel, wat moeilijk te doen is via tekst, maar bedenk andere leuke manieren om je vrienden te straffen die een positief antwoord geven. Vraag ze bijvoorbeeld om de gekste foto naar de groepschat te sturen of een gênant verhaal op sociale media te publiceren.

  3. Trivia-vragen

  Trivia Questions is een geweldig gezelschapsspel dat gespeeld wordt door een categorie te kiezen waaruit je vragen zou trekken om je vrienden via tekst te stellen. Maak het spel spannender door een puntensysteem uit te vinden en beloon je vrienden met eenvoudige geschenken, zoals het kopen van een drankje voor de winnaar. Je kunt vragen stellen over films, muziek, de gamewereld of wat jij en je vrienden gemeen hebben.

  4. Afkortingen

  Dit eenvoudige spel wordt gespeeld door je vrienden een sms te sturen met de afkorting van een zin, en ze moeten raden wat de volledige zin is. Je kunt zinnen gebruiken die beschrijven wat je op dat moment doet of wat je denkt. Als je bijvoorbeeld “IBANI” naar je vrienden stuurt, moeten ze erachter komen dat je zegt: “Ik koop een nieuwe iPhone.” 

  Dit spel is net zo leuk als de creativiteit van je vriend, en je kunt zelfs onbeschofte antwoorden verwachten. Help je vrienden door meer brieven te sturen elke keer dat ze je afkorting niet kunnen raden.

  5. Kiss, Marry, Kill

  Noem drie mensen, beroemdheden of iemand die je kent, of zelfs filmpersonages, en vraag je vrienden met wie ze zouden kussen, trouwen en vermoorden. Maak het spel leuker door iemand te noemen waarvan je weet dat je vriend verliefd is of iemand die ze niet mogen. Houd er rekening mee dat dit allemaal voor de grap moet zijn. Het einddoel is om plezier te hebben, niet om iemand te beledigen.

  6. Emoji-vertaling

  Emoji-vertaling is een van de beste sms-games die kan worden gespeeld via sms of groepschats. Stuur je vrienden een sms-bericht dat volledig is gemaakt van emoji's. Het is hun taak om uw bericht te interpreteren en hun antwoord terug te sturen. Er zijn zoveel emoji's beschikbaar en de enige beperking van het spel is je verbeeldingskracht. Verwacht grappige antwoorden en kies de winnaar op basis van wie het dichtst bij de zin kwam die je in gedachten had. 

  7. Zou je liever

  “Wil je liever” is erg populair op Reddit en het is een perfect langeafstandsspel. Stel je vrienden leuke vragen in het formulier “heb je liever x of y” en vul de lege plekken in met iets leuks. Hier is een voorbeeld: “Vecht je liever tegen 100 ninja's met Chuck Norris aan je zijde, of vecht je liever tegen Chuck Norris met 100 ninja's aan je zijde?”. Vraag je vrienden om hun keuze uit te leggen en verwacht veel plezier bij het lezen van hun eigenzinnige antwoorden.

  8. Verhaaltijd

  Ook bekend als Story Builder, dit is een zeer creatief spel. Zoals je waarschijnlijk al geraden had door de naam van het spel, moeten jij en je vrienden een verhaal ontwikkelen door om de beurt zin voor zin te schrijven. Het verhaal kan zo lang duren als je wilt. Je kunt het zelfs in dagen of weken opbouwen en kijken hoe ver je kunt komen. 

  U kunt ook woord voor woord gaan in plaats van zinnen, maar deze variant van de “Story Time ” spel is veel langer. Begin met iets eenvoudigs zoals “Er was eens…” en je vrienden zullen het spel meteen oppikken.

  9. Waar ben ik?

  Net als “I Spy” wordt het spel “Waar ben ik” gespeeld door uw vrienden te sms'en en hen te vragen uw locatie te identificeren. Je zult je omgeving en wat je ziet via sms of chat moeten beschrijven, maar houd het simpel, zodat je niet te veel informatie prijsgeeft. Als je bijvoorbeeld bij de drive-thru van McDonald's bent, typ je gewoon 'Eten, auto, clown' en laat je vrienden raden waar je bent.

  10. Truth or Dare

  Iedereen kent het spel “Truth or Dare”, en het kan net zo leuk zijn als het via sms of groepschats wordt gespeeld. Vraag je vrienden om te kiezen voor waarheid of durf en wacht op hun antwoord. Als ze “waarheid” zeggen, wat het makkelijkste is, stel ze dan gewoon een vraag. Maar je zult creatiever moeten zijn als ze voor “durven” kiezen. Geef ze een leuke, misschien een beetje gênante taak en vraag om een ​​foto of een video die bewijst dat het is voltooid.

  11. Songteksten

  Om dit spel te spelen, moeten jij en je vrienden op zijn minst een vergelijkbare muzieksmaak hebben. Song Lyrics is een spel waarin je een regel van een nummer sms't en je vriend vervolgens laat raden van welk nummer het is. Daarna kun je heen en weer gaan door de volgende regel in het nummer te sms'en. 

  12. Galgje

  Traditioneel wordt Galgje gespeeld met pen en papier, en het is moeilijk je het spel voor te stellen zonder dat er een klein bungelend stokfiguurtje wordt opgehangen. Maar als je erover nadenkt, heeft een beul meestal zes keer raden voordat het hele stokfiguur is getekend.

  Beperk hoeveel pogingen je vriend heeft om het juiste antwoord te vinden, en je hebt geen pen en papier meer nodig. Stuur een sms naar je vriend met onderstrepingstekens waar letters moeten staan ​​en wanneer ze antwoorden met een notitie in het woord dat je je had voorgesteld, stuur je de onderstrepingstekens opnieuw met een juiste letter op de juiste plaats.

  13. Onpopulaire mening

  Niet alle mensen zijn hetzelfde en iedereen heeft een andere mening over een bepaald onderwerp. Maar sommige ideeën zijn populair, wat betekent dat de meerderheid van de mensen ze deelt. Met het spel 'Onpopulaire mening' kun je bijvoorbeeld verschillende gevoelens uiten over een film die iedereen leuk lijkt te vinden. 

  Stuur een sms naar je vrienden, geliefden of familie met de tekst “Onpopulaire mening: de Marvel-franchise zuigt”, en wacht op hun antwoord. Veel mensen vatten populaire en impopulaire meningen persoonlijk op, dus pas op dat u niemand beledigt. Over het algemeen zouden ze je bericht moeten beantwoorden met een onpopulaire mening na een heftig debat.

  14. Riddles

  Riddles is een veelzijdig spel dat je op elk platform kunt spelen. Dit is perfect voor sms-berichten en groepschats en vooral leuk als je het met je partner of vrienden speelt. Sms ze je favoriete raadsel of laat je inspireren door Subreddits. Als je tegenstander het juiste antwoord geeft, is het jouw beurt om er een te beantwoorden.

  15. Wat als?

  “Wat als?” is het perfecte spel voor mensen met een rijke fantasie en mensen die van dagdromen houden. Plaats jezelf en je vrienden, partner of kinderen in een ingebeelde situatie en vraag hen wat ze zouden doen in dat gegeven scenario. Hun antwoorden zullen je misschien verrassen en je kunt iets nieuws leren over je dierbaren. Nadat ze hebben geantwoord, kunnen ze je dezelfde vraag stellen of je een nieuwe stellen.

  Wat zijn de leukste sms-games die je ooit hebt gespeeld? Laat het ons weten in de reacties hieronder!