15 spel att spela via text med vänner

0
57

Att spela stimulerande VR-spel eller uppslukande PC-spel för en spelare är roligt, men ibland kanske du vill bråka med något enklare. Spel kan vara för tidskrävande och krävande, så varför inte leta efter roliga spel att spela via text med dina vänner?

I den här artikeln ska vi titta på några av de roligaste sms-spelen att spela via SMS. Allt du behöver är en smartphone, och den behöver inte ens vara snygg. Så var kreativ och ha kul!  

Innehållsförteckning

  1. I Spy 

  En favorit bland alla generationer och ofta spelad under familjeresor, I Spy kan spelas via textmeddelanden. Hitta ett föremål av intresse och be dina vänner att gissa vad dina ögon är fästa vid. Ge dem en heads up genom att beskriva var du är och ge dem den första bokstaven i det objekt du valde. Du kan begränsa hur ofta dina vänner kan gissa eller ge dem fler ledtrådar efter varje fel svar.

  2. Never Have I Ever

  Never Have I Ever är ett annat välbekant spel som vanligtvis spelas ansikte mot ansikte men fungerar bra när det spelas över textmeddelanden eller chattappar som Whatsapp. Skicka bara ett sms som säger “Aldrig har jag någonsin” och lägg till ett uttalande om något du aldrig gjort tidigare. Tänk på att du vill göra spelet roligt, så tänk på något smutsigt, flirtigt, hemligt eller fånigt.

  Never Have I Ever spelas främst som ett dryckesspel, vilket är svårt att göra genom text men tänk på andra roliga sätt att straffa dina vänner som ger ett positivt svar. Be dem till exempel skicka det dummaste fotot till gruppchatten eller publicera en pinsam historia på sociala medier.

  3. Triviafrågor

  Trivia Questions är ett fantastiskt sällskapsspel som spelas genom att välja en kategori från vilken du skulle rita frågor att ställa till dina vänner via text. Piffa upp spelet genom att uppfinna ett poängsystem och belöna dina vänner med enkla presenter som att köpa en drink till vinnaren. Du kan ställa frågor om filmer, musik, spelvärlden eller vad du och dina vänner har gemensamt.

  4. Förkortningar

  Detta enkla spel spelas genom att skicka ett sms till dina vänner med förkortningen av en mening, och de måste gissa vad hela meningen är. Du kan använda meningar som beskriver vad du gör i det givna ögonblicket eller vad du tänker. Om du till exempel skickar “IBANI” till dina vänner måste de ta reda på att du säger: “Jag köper en ny iPhone.” 

  Det här spelet är lika roligt som din väns kreativitet, och du kan förvänta dig att få till och med några oförskämda svar. Hjälp dina vänner genom att skicka fler brev varje gång de inte kan gissa din förkortning.

  5. Kiss, Marry, Kill

  Nämn tre personer, antingen kändisar eller någon du känner, eller till och med filmkaraktärer, och fråga dina vänner vem de skulle kyssa, gifta sig med och döda. Piffa upp spelet genom att namnge någon du vet att din vän är kär i eller någon de ogillar. Tänk på att allt detta måste vara på skämt. Slutmålet är att ha kul, inte att förolämpa någon.

  6. Emoji-översättning

  Emoji Translation är ett av de bästa sms-spelen som kan spelas via SMS eller gruppchattar. Skicka ett sms till dina vänner som helt består av emojis. Deras uppgift är att tolka ditt meddelande och skicka tillbaka deras svar. Det finns så många emojis tillgängliga, och den enda gränsen för spelet är din fantasi. Förvänta dig några roliga svar och välj vinnaren baserat på vem som kom närmast meningen du tänkt dig. 

  7. Skulle du hellre göra det

  “Skulle du hellre” är väldigt populärt på Reddit, och det är ett perfekt långdistansspel. Ställ roliga frågor till dina vänner i formuläret “vill du hellre x eller y” och fyll i tomrummen med något roligt. Här är ett exempel: “Skulle du hellre slåss mot 100 ninjor med Chuck Norris vid din sida, eller slåss mot Chuck Norris med 100 ninjor vid din sida?”. Be dina vänner att förklara sitt val och förvänta sig att de ska ha roligt när de läser deras udda svar.

  8. Berättelsetid

  Även känt som Story Builder, detta är ett väldigt kreativt spel. Som du säkert gissat med namnet på spelet måste du och dina vänner utveckla en berättelse genom att turas om att skriva en mening i taget. Historien kan vara hur lång som helst. Du kan till och med bygga upp det över dagar eller veckor och se hur långt du kan ta det. 

  Alternativt kan du gå ord för ord istället för meningar, men denna variant av “Story Time”-spelet är mycket längre. Börja med något enkelt som “Det var en gång…” så kommer dina vänner omedelbart att ta upp spelet.

  9. Var är jag?

  Precis som “I Spy” spelas spelet “Where Am I” genom att sms:a dina vänner och be dem att identifiera din plats. Du måste beskriva din omgivning och vad du ser via SMS eller chatt, men håll det enkelt, så att du inte ger bort för mycket information. Om du till exempel är på McDonald's drive-thru, skriv helt enkelt “Mat, bil, clown” och låt dina vänner gissa var du är.

  10. Truth or Dare

  Alla känner till spelet “Truth or Dare”, och det kan vara lika roligt när det spelas via SMS eller gruppchattar. Be dina vänner att välja sanning eller våga och vänta på deras svar. Om de säger “sanning”, vilket är den enkla delen, ställ bara vilka frågor som helst. Men du måste vara mer kreativ om de väljer att “våga”. Ge dem en rolig, kanske lite pinsam uppgift, och be om ett foto eller en video som bevisar att det blev klart.

  11. Låttexter

  För att spela det här spelet måste du och dina vänner ha åtminstone liknande musiksmak. Song Lyrics är ett spel där du kommer att texta en rad från en låt och sedan låta din vän gissa vilken låt den är från. Efteråt kan du gå fram och tillbaka genom att sms:a nästa rad i låten. 

  12. Hangman

  Traditionellt spelas Hangman med penna och papper, och det är svårt att föreställa sig spelet utan att en liten dinglande käppfigur hängs. Men om du tänker efter så har en bödel vanligtvis sex gissningar innan hela käppfiguren dras.

  Begränsa hur många försök din vän har för att hitta rätt svar och du behöver inte en penna och papper. Skicka ett sms till din vän med understreck där bokstäver ska stå och när de svarar med en lapp i ordet du tänkt dig, skicka understreck igen med rätt bokstav på rätt plats.

  13. Impopulär åsikt

  Alla människor är inte lika, och varje person har olika åsikter om ett visst ämne. Men vissa idéer är populära, vilket betyder att majoriteten av människor delar dem. Spelet “Unpopular Opinion” låter dig uttrycka olika känslor om en film som alla verkar gilla, till exempel. 

  Skicka ett textmeddelande till dina vänner, nära och kära eller familj och säg: “Impopyl åsikt: Marvel-serien suger” och vänta på deras svar. Många människor tar populära och impopulära åsikter personligt, så var uppmärksam på att inte förolämpa någon. I allmänhet borde de svara på ditt meddelande med en impopulär åsikt efter en hård debatt.

  14. Gåtor

  Gåtor är ett mångsidigt spel som du kan spela på vilken plattform som helst. Detta är perfekt för textmeddelanden och gruppchattar och särskilt roligt när du spelar det med din partner eller vänner. Sms:a din favoritgåta eller få inspiration från Subreddits. När din motståndare ger ett korrekt svar är det din tur att svara ett.

  15. Vad händer om?

  “Vad om?” är det perfekta spelet för dem med rik fantasi och de som älskar att dagdrömma. Sätt dig själv och dina vänner, make eller barn i en tänkt situation och fråga dem vad de skulle göra i det givna scenariot. Deras svar kan överraska dig, och du kan lära dig något nytt om dina nära och kära. När de har svarat kan de antingen ställa samma fråga till dig eller ställa en ny till dig.

  Vilka är de roligaste sms-spelen du någonsin spelat? Låt oss veta i kommentarerna nedan!