Zuidwestmoesson bereikt vandaag de Andamanse Zee, IMD waarschuwt voor hevige regenval in de komende vijf dagen

0
50

"Als gevolg van sterke westenwinden die vanuit de Arabische Zee naar het zuidelijke schiereiland van India stromen, wordt tot 16 mei geïsoleerde zware regenval voorspeld boven Kerala, de kust van Karnataka, Tamil Nadu, Mahe, Lakshadweep," zei het weerbericht van het IMD op zondagochtend.

De zuidwestelijke moesson zal zondag aankomen over de Zuid-Andaman Zee, Nicobar-eilanden en de Zuidoost-Baai van Bengalen, heeft de India Meteorological Department gezegd. Eenmaal gerealiseerd, zal de moesson bijna een week eerder dan het normale schema over de eilanden aankomen.

Aangezien de moessonwinden de komende dagen waarschijnlijk sterker zullen gaan waaien boven deze regio's, zullen de eilanden de komende vijf dagen te maken krijgen met meer regen met waarschuwing voor zware perioden (64,5 mm tot 115,4 mm in 24 uur), vergezeld van onweer en bliksem.

In feite heeft de Met-afdeling Kerala en Tamil Nadu langs Mahe en Lakshadweep op scherp gezet, vooruitlopend op de zware tot zeer zware regenval (64,4 mm tot 204,4 mm in 24 uur) die tot maandag wordt voorspeld.< /p>

 

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

& #8220;Als gevolg van sterke westenwinden die vanuit de Arabische Zee naar het zuidelijke schiereiland van India stromen, wordt tot 16 mei geïsoleerde zware regenval voorspeld boven Kerala, de kust van Karnataka, Tamil Nadu, Mahe, Lakshadweep,” zei het IMD's weerbericht op zondagochtend.

Explained |Wat is het 'begin' van de moesson, en wat betekent een vroeg begin boven Kerala?

Tussen 1 maart en 14 mei registreerde het zuidelijke schiereiland India 109 mm, een overschot van 43 procent. Kerala heeft meer dan normale regenval gehad en het lijkt erop dat natte dagen zullen aanhouden met de zuidwestelijke moesson die dit jaar al vroeg begint.

De regenval vertrekt over de zuidelijke staten tijdens het aanhoudende pre-moessonseizoen dit dit jaar. jaar staan ​​op: Karnataka (82 procent), Andaman en Nicobar (79 procent), Kerala (73 procent), Puducherry (59 procent), Lakshadweep (39 procent) en Tamil Nadu (21 procent).< /p>