Your Daily wrap: India wint Thomas Cup; CWC keurt één familie, één ticketregel goed; en meer

0
39

Met de klok mee van linksboven: India's herenbadmintonteam na het winnen van de Thomas Cup; Manik Saha legt de eed af als Tripura CM; Sonia Gandhi bij Chintan Shivir; protesten van Kashmiri pandits.

◾  Een vastberaden Indiaas herenteam heeft zijn naam in de geschiedenisboeken gegrift door voor de eerste keer de Thomas Cup-titel te winnenmet een dominante 3-0 overwinning op 14-voudig kampioen Indonesië in de finale. De vage geur van een droom werd werkelijkheid naarmate de week vorderde, en India kwam steeds dichter bij het tot nu toe onmogelijke – het winnen van de ultieme teamtitel in badminton. Een dozijn spelers in Bangkok en hun coaches daar en in India geloofden echter overal. Het is een klein geheim dat ze nu al een maand weten: Indiase mannen zouden de Thomas Cup winnen. Dit was een afspraak met het lot, minutieus bedacht en uitgevoerd door India's meest onderschatte en talentvolle sporters – de badmintonspelers voor heren.

◾ Een dag nadat de regering van Jammu en Kasjmir een speciaal onderzoeksteam (SIT) aan het hoofd had gezet door een plaatsvervangend inspecteur-generaal van de politie, heeft luitenant-gouverneur Manoj Sinha opdracht gegeven tot een onderzoek naar het gebruik van geweld tegen Kashmiri panditsdie protesteerden tegen de moord op Rahul Bhat. “We hebben een SIT opgericht. De SHO (station huis officier) is bijgevoegd. De SIT zal het vanuit alle hoeken onderzoeken', zei Sinha zondag. “Het zou ook het geweld onderzoeken dat werd gebruikt (tegen de medewerkers van Kashmiri Pandit)”. Op vrijdag gebruikte de politie traangas tegen de Kashmiri Pandit-medewerkers die protesteerden bij de Sheikhpora Pandit-kolonie tegen de moord op Rahul Bhat. Bha, een medewerker van de belastingdienst, werd donderdag door militanten doodgeschoten in het Tehsil-kantoor in Chadoora in het Budgam-district van Kasjmir. De protesterende werknemers van Kashmiri Pandit eisten overplaatsing naar veiliger oorden.

◾ Ondertussen zijn in Pakistan twee Sikh-mannen doodgeschoten in de stad Peshawarin de provincie Khyber Pakhtunkhwa, zeiden lokale bronnen. De lokale Sikh-gemeenschap identificeerde de overledene als winkeliers Ranjit Singh (42) en Kuljeet Singh (38). Ze zaten in hun winkels in Batta Tal Chowk in de omgeving van Sarband toen twee niet-geïdentificeerde mannen op een motorfiets arriveerden en het vuur openden, zeiden ze. Satwant Singh, lid van het Pakistaanse Sikh Gurdwara Prabandhak-comité (PSGPC), zei dat het een geval van “gerichte moorden” leek te zijn. “Beiden waren Sikhs met tulbanden die in hun winkels zaten. De moordenaars kwamen op een fiets en openden het vuur. Het lijkt een geval van gerichte moord”, zei Singh.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

◾ Na de eed af te leggen als de nieuwe Chief van Tripura Minister, Manik Saha heeft zijn de nadruk zou nu liggen op verdere ontwikkelingsactiviteitengestart door de door de BJP geleide deelstaatregering en versterken van de wet en orde in de staat. De 69-jarige werd zaterdag door de Bharatiya Janata-partij tot eerste minister benoemd tot een verrassende wending van de gebeurtenissen nadat Biplab Kumar Deb werd gedwongen om af te treden van de toppost in de staat, slechts een jaar voor de Tripura-vergaderingsverkiezingen. . Hoewel hij niet uitlegde waarom hij vond dat de openbare orde in Tripura moest worden versterkt, vooral toen zijn voorganger Deb opschepte over het verminderen van ernstige en politieke misdaden, zei de nieuwe eerste minister dat hij zou werken volgens de richtlijnen van premier Narendra Modi om de staat te ontwikkelen. “Onze regering onder Biplab Deb ji heeft de staat voorop genomen. We zullen werken om het werk voort te zetten, voor de mensen te werken en ontwikkeling tot stand te brengen onder leiding van premier Narendra Modi… Ontwikkeling, ontwikkeling, ontwikkeling. Ik zal deze werken voortzetten. Ik zal werken aan een sterke rechts- en ordesituatie”, zei Saha.

Best of Express Premium

Premium

Skyfall in Gujarat, expert zegt waarschijnlijk puin van een Chinese raket

Premium

Chaos in Kandla na verbod: 4.000 tarwetrucks in de rij, 4 schepen halfvolPremium

Landelijk knelt meer in staten met hoge inflatie

Premium

Uitgelegd: wat het bezoek van Bilawal Bhutto Zardari aan de VS betekent voor Pakistaanse… Meer Premium Stories >>

Political Pulse

◾ Na drie dagen intensief brainstormen heeft het hoogste besluitvormende orgaan van de congrespartij, de Congress Working Committee (CWC), haar goedkeuring van voorstellen voor organisatorische hervormingen zoals het afdwingen van één familie, één ticketregelmet renners in de partij, 50 procent vertegenwoordiging voor degenen onder de 50 jaar op alle niveaus, inclusief de CWC en een termijn van vijf jaar voor degenen die posities op alle niveaus bekleden. De Udaipur Nav Sankalp Shivir-verklaring is door de CWC aangenomen tijdens haar vergadering onder voorzitterschap van partijchef Sonia Gandhi. Zoals gemeld door The Indian Express, zal de regel voor één familie, één ticket een waarschuwing bevatten dat zonen, dochters en andere familieleden van congresleiders die streven naar verkiezingen, ten minste vijf jaar voor de partij hadden moeten werken.

◾ Op 9 maart 1946 kwamen ongeveer 80 leden van het algemeen huis van het Shiromani Gurudwara Parbhandak Comité (SGPC) bijeen in de Teja Singh Samundri Hall in Amritsar om een ​​resolutie aan te nemen waarin de Sikhs werden opgeroepen om te streven naar een aparte Sikh-staat. Tijdens een bijeenkomst in dezelfde zaal op 11 mei, sprak de president van Shiromani Akali Dal (Amritsar), Simranjit Singh Mann, een gepensioneerde IPS-officier wiens partij de enige is die nog steeds aan de verkiezingen in Punjab deelneemt op de vraag naar Khalistan (een aparte Sikh-staat), sloot zich aan bij de andere twee rivaliserende Akali Dal-groepen – de Shiromani Akali Dal (SAD) en de Shiromani Akali Dal (Delhi) om de vrijlating van Sikh-gevangenen te eisen. Mann liet de kans niet voorbijgaan om de SGPC subtiel te herinneren aan de resolutie van 1946 voor een Sikh-staat en drong er bij de organisatie op aan het idee van Khalistan te steunen. Hij vroeg de bijeenkomst zelfs om te knipogen om hun steun voor een aparte Sikh-staat te betuigen. Maar wat Mann verdoezelde, was dat de context van de resolutie van 1946 en de eis van Khalistan van zijn partij niet hetzelfde zijn. Lees meer

Uitgelegd

◾ In een reflexmatige reactie heeft de regering de export van tarwe met ingang van 13 mei verboden, met enkele kleine uitzonderingen voor degenen die onherroepelijke kredietbrieven hebben of waar de regeringen van importerende landen de Indiase regering verzoeken om voedselzekerheid. Dit komt als een schok, want slechts een maand geleden had premier Narendra Modi in zijn inaugurele rede tijdens de 2+2 ministeriële bijeenkomst op 11 april tegen de Amerikaanse president Joe Biden gezegd dat als de WTO ons toestaat om granen te exporteren, India zal gaan exporteren van morgen om de wereld te voeden. Dus, wat gebeurde er tussen 11 april en 13 mei dat zo'n drastische beslissing moest worden genomen? Wat had er kunnen worden gedaan, zelfs als de tarweproductie en -aankoop zijn gedaald? Ken hier

◾ Onder de meerdere initiatieven op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) die vorige week door Google werden aangekondigd tijdens zijn jaarlijkse I/O-ontwikkelaarsconferentie, waren er een aantal van projecten om de AI-platforms van het internetbedrijf te trainen. Een van die ontwikkelingen was de introductie van een 10-kleuren Monk Skin Tone (MST)-schaal – iets dat een bredere sociologische betekenis zou kunnen hebben, aangezien technologieplatforms getuige zijn van diepere kruispunten met de samenleving als geheel. In de woorden van Google zal de MST-schaal “inclusief product en onderzoek in de hele industrie ondersteunen”. Dus, wat is de Monk Skin Tone Scale en hoe werkt het?

x