Wanneer moet je je oude toetsenbord vervangen?

0
187
StepanPopov/Shutterstock.com

Is uw toetsenbord de hele dag comfortabel te gebruiken? Voelt typen moeiteloos en uw tijd op de computer plezierig? Dit is het moment waarop u zou kunnen overwegen uw oude toetsenbord te vervangen.

Zware toetsen

Als u veel typen op een dag, vooral als het voor werk is, is het hebben van lichte toetsen om op te typen de sleutel. Als je toetsen stijf aanvoelen of moeilijk in te drukken zijn, wordt typen een hele klus.

GERELATEERDAls je nog geen mechanisch toetsenbord hebt geprobeerd, mis je iets

Voor degenen die mechanische toetsenborden bezitten, weet je hoe gemakkelijk en naadloos het voelt om erop te typen. Met bijna geen druk, heb je het gevoel dat je razendsnel kunt typen zonder je vingers te belasten. Dit soort toetsenborden is perfect voor snelle typisten of iedereen die waarde hecht aan een plezierige typervaring.

Dus als je ooit het gevoel hebt dat je toetsenbord het na een tijdje moeilijk maakt om te typen, of als het gewoon ongemakkelijk voelt om te gebruiken, overweeg dan om een ​​upgrade uit te voeren. Je handen zullen je dankbaar zijn en het voelt beter om documenten op te schrijven, op internet te surfen of je favoriete games te spelen.

Beste TKL-gamingtoetsenbord

HyperX Alloy Origins Core

Een slank TKL RGB mechanisch gamingtoetsenbord met mechanische HyperX-schakelaars, een genot om te gebruiken in en buiten games.

Amazon

$87.03
 

Best Buy

$89.99
 < /p>

Ongemakkelijke typervaring

Toetsenborden zijn er in veel verschillende maten en met verschillende lay-outs. Van de grootste naar de kleinste, er zijn full-size, 1800 compacte, 96%, tenkeyless (80%), 75%, 65%, 60%, 50% en 40% toetsenborden. Hoe kleiner het toetsenbord, hoe minder toetsen het heeft. Een toetsenbord van volledig formaat heeft bijvoorbeeld 104 toetsen, terwijl een toetsenbord van 60% 61 toetsen heeft.

Advertentie

De grootte en indeling van uw toetsenbord is van invloed op uw typervaring. Dit is echter erg persoonsafhankelijk. Sommige mensen vinden een kleiner toetsenbord misschien prettiger in het gebruik gedurende lange uren. Terwijl een ander het misschien minder comfortabel vindt en meer ruimte wil.

Sommigen geven er de voorkeur aan dat alle toetsen zijn bevestigd, inclusief het numerieke toetsenblok, de pijltoetsen en de functietoetsen. Anderen willen misschien alleen de primaire sleutels. Afhankelijk van wat het beste voor u is, zult u misschien merken dat een ander toetsenbord veel comfortabeler is om te gebruiken in termen van grootte en lay-out. U zult enorm profiteren door te upgraden naar één toetsenbord dat perfect comfortabel voor u is. Of beter nog, pas er een naar wens aan.

GERELATEERD: De beste gaming-toetsenborden van 2022

Gebroken toetsen

Een van onze grootste nachtmerries is het omgaan met een toetsenbord waarbij sommige toetsen niet meer goed werken. U hebt geprobeerd het opnieuw op uw computer aan te sluiten, maar zonder resultaat. Of je nu koffie op de toetsen hebt gemorst of ze kapot hebt gegooid tijdens het gamen, een toetsenbord met kapotte toetsen is niet leuk om te gebruiken.

We hebben het niet over versleten sleutels waarbij de gegraveerde letter nauwelijks zichtbaar is. We hebben het over toetsen die niet op uw computer worden ingevoerd, vast komen te zitten wanneer ze worden ingedrukt of loskomen tijdens het typen.

Ja, er zijn manieren om kapotte toetsen en schakelaars te omzeilen, en het kan zijn dat u gewoon uw stuurprogramma's moet bijwerken. In feite zou je het eerst moeten proberen voordat je besluit je hele toetsenbord te vervangen, vooral als het toetsenbord dat je hebt duur was. Als je echter niet van plan bent het bord te repareren, software te gebruiken om toetsen opnieuw toe te wijzen of keycaps te verwisselen, is het kopen van een nieuw toetsenbord misschien de beste optie. Maar vergeet niet te controleren of je nog garantie hebt om een ​​gratis vervanging te krijgen!

Te luidruchtig

< p>Hoewel sommige mensen kunnen genieten van het klikgeluid tijdens het typen, kan het voor anderen irritant zijn. Dit geldt vooral als u typt in een rustige omgeving, zoals 's nachts. Als je toetsenbord te veel lawaai maakt voor jezelf of voor het comfort van anderen, probeer dan de toetsen uit te schakelen of overweeg een vervangend toetsenbord te kopen.

Advertentie

Er zijn veel verschillende soorten toetsenborden met verschillende ruisniveaus. Mechanische toetsenborden staan ​​​​bijvoorbeeld bekend als behoorlijk clicky en aan de luide kant. Er zijn nu echter stillere mechanische schakelaars die zijn ontworpen voor een stillere typervaring. Ondertussen zijn sommige toetsenborden met membraan of rubberen koepel ontworpen om zo stil mogelijk te zijn.

Er zijn zeker veel opties voor diegenen die een stille typervaring nodig hebben of liever hebben. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat het toetsenbord nog steeds comfortabel te gebruiken is, in plaats van alleen maar stil te zijn.

The Best Keyboards of 2022 Best Keyboard Overall Razer Pro Type Amazon

$159.99
 

Beste budget toetsenbord Logitech MK270 toetsenbord en muis combo Amazon

$24.99
$27.99 Bespaar 11%

Beste bedrade gaming-toetsenbord Razer Huntsman V2 Amazon

$181.99
$199.99 Save 9%

Beste draadloze gamingtoetsenbord Logitech G915 TKL Amazon

$123.99
$249.99 Save 50%

Beste Bluetooth-toetsenbord Microsoft Bluetooth-toetsenbord Amazon

$39.99
$49.99 Save 20%

Beste ergonomische toetsenbord Microsoft Ergonomisch toetsenbord Amazon

$41.99
$59.99 Save 30%

Beste TKL-toetsenbord Logitech G915 TKL Amazon

$199.99
$229.99 Save 13%

Beste 60% toetsenbord GMMK 60% procent compact Amazon

$109.99
 

Beste Mac-toetsenbord Apple Magic Keyboard Amazon LEES VOLGENDE

  • › Wat doet “TFTI” Gemiddeld, en hoe gebruik je het?
  • › Google's Pixel 6a en Pixel 7 zien eruit als de beste telefoons tot nu toe
  • › Waarom onbeperkte mobiele data niet echt onbeperkt is
  • › 5 vervelende functies die u kunt uitschakelen op Samsung-telefoons
  • › Wi-Fi voor alles gebruiken? Dit is waarom je niet
  • › Review MSI Clutch GM41 lichtgewicht draadloze muis: veelzijdig vedergewicht