”Våra gula bågar kan inte längre lysa i Ryssland”

0
50

McDonalds närvaro i Ryssland har blivit ohållbar och ”oförenlig med bolaget värderingar”, säger snabbmatskedjan i ett uttalande i samband med nyheter om att man lämnar marknaden. Den humanitära krisen orsakad av kriget i Ukraina och den oförutsägbara verksamhetsmiljön har lett till att McDonalds dragit den slutsatsen, skriver vd Chris Kempczinski. ”Vi kan inte längre låta våra gula bågar lysa i Ryssland”, skriver han. Bolaget är det senaste i en rad som valt att lämna Ryssland sedan landet invaderade Ukraina i februari. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.