Uitgelegd: wat is PMAY-U? Wie kan er gebruik van maken?

0
63

Volgens de informatie die beschikbaar is op de PMAY-U, zijn 1,21 crore-huizen gesanctioneerd onder de regeling tot 9 mei 2022, waarvan 58,82 lakh-huizen zijn voltooid/geleverd. (Bestandsfoto voor weergave)

Wat is de Pradhan Mantri Awas Yojana-Urban?

De regering had op 25 juni 2015 de Pradhan Mantri Awas Yojana (Urban) gelanceerd om tegen 2022 pucca-huizen te bieden aan alle in aanmerking komende begunstigden. De PMAY-U is een van de twee regelingen die in het kader van de PMAY-U worden overwogen. Het is gericht op de stedelijke gebieden, terwijl de andere – PMAY-G – voor landelijke gebieden is. Het schema heeft vier verticale lijnen: “In-situ” Slum Redevelopment (ISSR); Credit Linked Subsidieregeling (CLSS); Betaalbare huisvesting in partnerschap (AHP) en door begunstigden geleide individuele woningbouw/verbeteringen (BLC),

Lees ook |PM Awas huis 5 keer geotagd, laatste betaling gedaan week voordat bulldozer het sloopte

Hoeveel huizen zijn gebouwd?

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Volgens informatie die beschikbaar is op de PMAY-U, zijn 1.21 crore-huizen gesanctioneerd onder de regeling tot 9 mei 2022, waarvan 58.82 lakh-huizen zijn voltooid/opgeleverd. Er zijn maximaal 28,17 lakh-huizen gebouwd onder de BLC-verticaal. De overige 30,65 lakh-huizen zijn gebouwd onder de andere drie verticals: ISSR, CLSS en AHP.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-sleutel – 16 mei 2022: wat je nodig hebt om vandaag te lezenPremium

Modi in Lumbini: het boeddhisme biedt India een culturele ingang in Nepal – het …Premium

De boze jonge brigade van Sharad "Mr Congeniality" Pawar

Premium

Uitgelegd: hoe de hittegolf opnieuw door India raastMore Premium Stories >>

Hoeveel geld is er uitgegeven aan de PMAY-U?

Het Centrum heeft Rs 2,01 lakh crore toegezegd voor de PMAY-U, waarvan Rs 1,18 lakh crore is vrijgegeven en Rs 1,10 lakh crore is uitgegeven.

Best of Explained

Klik hier voor meer informatie

Wat is de door de begunstigde geleide individuele woningbouw/verbeteringen (BLC)?

In het kader van de BLC-verticaal ontvangt een begunstigde een financiële steun van Rs 2,5 lakh van de overheid om zijn of haar huis te bouwen. De PMAY-U-richtlijnen definiëren een begunstigde familie als een gezin bestaande uit “man, vrouw en ongehuwde [zonen en/of ongehuwde dochters.]”

“De begunstigde familie mag geen pucca-huis (een wooneenheid voor alle weersomstandigheden) bezitten, noch op zijn/haar naam, noch op naam van een lid van zijn/haar familie in enig deel van India”, staat in de richtlijnen van de regeling.

Volgens de richtlijnen van de regeling kan een meerderjarig lid (ongeacht de burgerlijke staat) worden behandeld als een apart huishouden. Om van de regeling gebruik te maken, mag hij of zij in geen enkel deel van India een pucca-huis (een woning voor alle weersomstandigheden) op zijn/haar naam bezitten.

Onder de PMAY-G kan een begunstigde gebruik maken van de BLC-component voor de verbetering van zijn of haar bestaande huis. Alleen personen met een pucca-huis met een bebouwde oppervlakte van minder dan 21 m² komen echter in aanmerking voor deze faciliteit.

Wat is geotagging en is het verplicht onder de PMAY-U ?

Geotagging is een proces waarbij geografische identificatie wordt toegevoegd aan verschillende media, zoals fotografie. Volgens de PMAY-U-richtlijnen is het verplicht voor de deelstaatregering om ervoor te zorgen dat alle huizen die in het kader van het schema zijn gebouwd, geotags krijgen voor de Bhuvan HFA-toepassing (huisvesting voor iedereen), die door de overheid is ontwikkeld voor het toezicht op het schema.

Wat is Bhuvan HFA?

Bhuvan is een Indiaas Geo Platform ontwikkeld door de Indian Space Research Organization (ISRO). Het is een webgebaseerde applicatie waarmee gebruikers toegang hebben tot verschillende kaartgerelateerde services. De applicatie biedt ook de mogelijkheid om afbeeldingen van huizen die zijn gebouwd of worden gebouwd onder de PMAY-U te geotaggen.

Nieuwsbrief | Klik om de beste uitleg van de dag in je inbox te krijgen