Uitgelegd: de nieuwe huidskleurschaal van Google voor verfijnde zoekresultaten en meer

0
52

Volgens Google zal de schaal “het voor mensen van alle achtergronden gemakkelijker maken om relevanter en nuttiger te vinden” Zoekresultaten. (Bestand/Reuters)

Onder de meerdere initiatieven op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) die vorige week door Google werden aangekondigd tijdens zijn jaarlijkse I/O-ontwikkelaarsconferentie, waren er een aantal projecten om de AI-platforms van het internetbedrijf te trainen. Een van die ontwikkelingen was de introductie van een 10-kleuren Monk Skin Tone (MST)-schaal – iets dat een bredere sociologische betekenis zou kunnen hebben, aangezien technologieplatforms getuige zijn van diepere kruispunten met de samenleving als geheel. In de woorden van Google zal de MST-schaal “inclusief product en onderzoek in de hele industrie ondersteunen”.

Best of Explained

Klik hier voor meer informatie

Wat is de Monk Skin Tone Scale?

De Monk Skin Tone (MST)-schaal, ontwikkeld in samenwerking met Dr. Ellis Monk, universitair hoofddocent sociologie aan de Harvard University, is een tool die voornamelijk door Google zal worden opgenomen in computervisie, een type AI waarmee computers kunnen zien en beelden begrijpen. Gebleken is dat computervisiesystemen vaak niet zo efficiënt werken voor mensen met een donkere huid als voor mensen met een mooiere huidskleur. Met behulp van de MST-schaal willen Google en de technische industrie meer representatieve datasets bouwen, zodat dergelijke AI-modellen kunnen worden getraind om een ​​breder scala aan huidtinten in afbeeldingen te identificeren.

Hoe werkt het? ?

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Best of Express Premium

Premium

De boze jonge brigade van Sharad "Mr Congeniality" Pawar

Premium

ExplainSpeaking: waarom de regering van India het bij het verkeerde eind heeft om te beweren dat de inflatie de ri…

Premium

Bhupinder Singh Hooda bij Idea Exchange: de enige manier uit is om te vechten voor …Premium

Vistara zou kunnen fuseren met Air India, beslissing waarschijnlijk tegen het einde van 2023Meer Premium Stories >>

Volgens Google zal de weegschaal het “makkelijker maken voor mensen van alle achtergronden om relevanter en nuttiger te vinden”. Zoekresultaten. Gebruikers die bijvoorbeeld naar make-up- of beautytutorials zoeken in Google Afbeeldingen, zien een optie om de zoekresultaten verder te verfijnen op huidskleur. In de toekomst zal Google de MST-schaal gebruiken om afbeeldingen beter te detecteren en te categoriseren om een ​​groter bereik aan resultaten te geven.

Nieuwsbrief | Klik om de beste uitleg van de dag in je inbox te krijgen

De techgigant is van plan het gebruik van dit schema – de structuur van de database die is gemaakt op basis van verschillende huidtinten – verder uit te breiden, zodat makers en online bedrijven hun inhoud of producten kunnen labelen op basis van andere kenmerken, zoals haarkleur en haartextuur. Google heeft de weegschaal openlijk vrijgegeven zodat iedereen hem kan gebruiken voor onderzoek en productontwikkeling.

Waarom de MST-weegschaal?

Volgens Dr. Courtney Heldreth, een sociaal psycholoog en onderzoeker naar gebruikerservaringen (UX) bij de Responsible AI Human-Centered Technology UX-afdeling van Google, “bestaan ​​er wereldwijd hardnekkige ongelijkheden als gevolg van vooroordelen of discriminatie van personen met een donkere huidskleur, ook wel bekend als colorisme”. En AI die de huidskleur niet nauwkeurig ziet, wat verder zou kunnen leiden tot bestaande ongelijkheden, is een vorm van colorisme.

Om deze kloof te overbruggen, richtte een onderzoeksteam van Google, waaronder Heldreth en Xango Eyeé, een productmanager die werkt aan verantwoorde AI, zich op het brengen van meer huidskleur bij de ontwikkeling van AI. Het team werkte vorig jaar samen met Monk, wiens onderzoek zich heeft gericht op de invloed van factoren als huidskleur, ras en etniciteit op ongelijkheid.

De basis voor de MST-schaal werd gelegd op de bestaande Fitzpatrick-schaal, ontwikkeld door de Amerikaanse dermatoloog Thomas B Fitzpatrick in 1975, die het menselijke huidtype in zeven brede kleuren indeelde. Het Google-team en Monk kwamen tot een schaal die bestond uit 10 tinten – een bereik dat niet te beperkend maar ook niet te complex was – en ondervroegen duizenden volwassenen in de VS die zich meer vertegenwoordigd voelden met de nieuwe methode.

< p>Zijn er elders vergelijkbare ontwikkelingen?

Verschillende grote bedrijven hebben hun inspanningen opgevoerd voor op kleuren gebaseerde inclusiviteit in het licht van de Black Lives Matter-protesten van 2020, die plaatsvonden in de nasleep van politiegeweld en de moord op de 46-jarige Afro-Amerikaan George Floyd. In 2020 hebben Johnson & Band-Aid, eigendom van Johnson, lanceerde een nieuwe reeks zelfklevende verbanden in verschillende tinten zwart en bruin om de producten inclusiever te maken voor mensen van kleur. In India heeft de Advertising Standards Council of India (ASCI) in 2014, na terugslag en sterke publieke feedback over discriminatie van mensen met een donkere huidskleur, richtlijnen vrijgegeven voor reclame voor producten voor het verlichten van de huid en eerlijkheid. Meer recentelijk, in 2020, heeft het cosmeticamerk Fair & Lovely werd omgedoopt tot Glow & Heerlijk, na kritiek voor het promoten van colorisme in zijn advertenties en marketingcampagnes.