Twee Sikh-mannen doodgeschoten in Peshawar . in Pakistan

0
52

De lokale Sikh-gemeenschap identificeerde de overledene als winkeliers Ranjit Singh (42) en Kuljeet Singh (38). (Express Photo)

Twee Sikh-mannen zijn zondag doodgeschoten in de stad Peshawar in de provincie Khyber Pakhtunkhwa in Pakistan, aldus lokale bronnen.

De lokale Sikh-gemeenschap identificeerde de overledene als winkeliers Ranjit Singh, 42, en Kuljeet Singh, 38. Ze zaten in hun winkels in Batta Tal Chowk in Sarband-gebied toen twee niet-geïdentificeerde mannen op een motorfiets arriveerden en het vuur openden, zeiden de bronnen.< /p>

Satwant Singh, lid van het Pakistaanse Sikh Gurdwara Prabandhak-comité (PSGPC), zei dat het een geval van “gerichte moorden” leek te zijn. “Beiden waren Sikhs met tulbanden die in hun winkels zaten. De moordenaars kwamen op een fiets en openden het vuur. Het lijkt een geval van gerichte moord”, zei hij.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Dit is het tweede incident tegen de minderheidsgemeenschap in Peshawar in de afgelopen acht maanden. In september vorig jaar werd een Sikh-winkelier, Satwant Singh, doodgeschoten in zijn dawakhana (traditionele medicijnwinkel) in Peshawar. Het Afghanistan-filiaal van de Islamitische Staat, Islamitische Staat Khorasan of ISIS-K genaamd, had de verantwoordelijkheid voor de moord opgeëist.

Best of Express Premium

Premium

De boze jonge brigade van Sharad 'Mr Congeniality' #8217; Pawar

Premium

ExplainSpeaking: waarom de regering van India het bij het verkeerde eind heeft door te beweren dat de inflatie de ri…Premium

Bhupinder Singh Hooda op Idea Exchange: de enige uitweg is vechten voor …

Premium

Vistara zou kunnen fuseren met Air India, beslissing waarschijnlijk eind 2023Meer Premium Stories >>

 

Pakistaanse sikhs dragen het lichaam van een sikh die is vermoord door gewapende mannen in Peshawar, Pakistan, op zondag 15 mei 2022. Politieagent Ejaz Khan zei dat schutters op een motorfiets openden het vuur op twee leden van de sikh-minderheidsgemeenschap in een bazaar in de voorstad van Peshawar in Sarband. (AP Foto/Mohammad Zubair)

Na de moorden op zondag blokkeerde de lokale sikh-gemeenschap in Peshawar Grand Trunk Road en begon een mars om gerechtigheid en bescherming van de regering te eisen. Ze eisten ook een adequate vergoeding voor de families van beide overledenen. De slogans van “Jo bole so nihaal.. Sat Sri Akal”, “Stop gerichte moorden” en "We willen gerechtigheid" weergalmde tijdens de protestmars.

In een gesprek met The Indian Express zei Balbir Singh, een lokale gurdwara sewadar annex schoolleraar, dat "genoeg was genoeg en nu de lokale Sikh-gemeenschap die zich in Peshawar vestigde geen geduld meer had om meer van dergelijke gerichte moorden te tolereren" .

'Geen enkele Sikh-familie hier in Peshawar koestert enige persoonlijke vijandschap of wrok tegen wie dan ook. We zijn allemaal arme mensen die elke ochtend gewoon naar hun werk gaan, maar wij en onze families leven in deze constante angst of we 's avonds levend naar huis zullen terugkeren of niet. Moordenaars komen, stormen onze winkels binnen, zetten geweren tegen ons hoofd en schieten gewoon. Er is geen angst voor wet en orde. Sikhs worden doodgeschoten simpelweg omdat ze religieuze minderheden zijn. Deze vervolging van Sikhs moet stoppen. Elke Sikh die in Pakistan woont, houdt heel veel van hun land, we zijn er trots op Pakistanen te zijn, maar dan worden onze mensen om de dag doodgeschoten zonder enige angst. Humein Pakistan se mohabbat hai par hum yahaan aman se rehna chahte hain (We houden van Pakistan, maar we willen hier in vrede leven),” zei Balbir, eraan toevoegend dat er in Peshawar ongeveer 500 Sikh-families waren die voornamelijk kruiden-, kruideniers- en medicijnenwinkels runnen.

Lokale Sikh-gemeenschapsleden zeiden, terwijl ze om anonimiteit vroegen, dat er sinds 2014 minstens 10 van dergelijke incidenten zijn geweest in de provincie Khyber Pakhtunkhwa, toen niet-geïdentificeerde verdachten kwamen en zich op Sikhs richtten, terwijl sommigen van hen gewond raakten en anderen het leven lieten. "Dr Soran Singh in 2016, Charanjit Singh in 2018, Ravinder Singh in 2020 en Satwant Singh in 2021" de lijst is eindeloos. Leden van de Sikh-minderheidsgroep worden vervolgd in Pakistan, maar er is geen actie en geen angst,” zei een lokale sikh.

In een gesprek met The Indian Express zei Ameer Singh, president van het Pakistaanse Sikh Gurdwara Prabandhak-comité (PSGPC), dat er nog maar 15.000-20.000 sikhs over zijn in Pakistan, van wie ongeveer 500 gezinnen vestigde zich alleen in Peshawar.

“Onze beide broers die vandaag zijn vermoord, kwamen uit financieel zwakkere families en verdienden hun levensonderhoud door kleine kruidenierswinkels te runnen. Ze zaten in hun winkels toen twee mannen op een motorfiets naar binnen stormden en hen door het hoofd schoten. Pakistan is ons moederland, net als iedereen houden we van ons land.”

De moorden veroordelend, voegde Ameer toe: "Namens elke Sikh die in Pakistan woont, veroordelen wij het incident en doen beroep aan de regering van Pakistan en Khyber Pakhtunkhwa dat de beschuldigde onmiddellijk moet worden gearresteerd. Ze moeten de zwaarst mogelijke straf krijgen. Elke sikh die in Pakistan woont, houdt van ons land en wil hier vreedzaam leven. De krachten die proberen de Sikh-islamitische eenheid in Pakistan te schaden, moeten onmiddellijk worden ontmaskerd. Ook eerder zijn veel Sikhs op deze manier vermoord. We zouden de regering van Pakistan willen vertellen dat elke Sikh die in dit land woont een echte patriot is en van ons land houdt, maar wanneer dergelijke incidenten plaatsvinden, is dat geen goede boodschap aan de wereld. bescherm alstublieft de minderheden en hun recht om vreedzaam te leven in Pakistan.”