Tie-ups tussen Indiase, buitenlandse varsities: UGC begint outreach

0
58

M Jagadesh Kumar

In een belangrijk streven om de samenwerking tussen Indiase en buitenlandse instellingen in het hoger onderwijs op te schalen, heeft de University Grants Commission (UGC) bijna 500 buitenlandse universiteiten bereikt , verspreid over de VS, het VK, Europa en Oost-Azië.

De commissie is nu van plan een vergadering te houden met de hoofden van buitenlandse missies in India om de mogelijkheden van samenwerkingen te bespreken, in overeenstemming met de onlangs aangemelde regeling twinningprogramma's, joint degree en dual degree programma's die van toepassing zijn vanaf studiejaar 2022-23.

De University Grants Commission (Academische samenwerking tussen Indiase en buitenlandse instellingen voor hoger onderwijs om Joint Degree-, Dual Degree- en Twinning-programma's aan te bieden), 2022, werd in april op de hoogte gebracht.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“We hebben hen (buitenlandse instellingen) ook een lijst gestuurd met in aanmerking komende Indiase universiteiten waarmee MoU’s kunnen worden ondertekend. We hebben niet naar universiteiten in China geschreven, hoewel sommige van hun universiteiten voldoen aan de toelatingscriteria', vertelde UGC-voorzitter M Jagadesh Kumar zondag aan The Indian Express.

Best of Express Premium

Premium

Skyfall in Gujarat, expert zegt waarschijnlijk puin van een Chinese raket

Premium

Chaos in Kandla na verbod: 4.000 tarwetrucks in de rij, 4 schepen halfvolPremium

Landelijk knelt meer in staten met hoge inflatie

Premium

Uitgelegd: wat het bezoek van Bilawal Bhutto Zardari aan de VS betekent voor Pakistaanse… Meer Premium Stories >>

Volgens de regelgeving moeten buitenlandse instellingen die willen samenwerken in de top 1000 van de Times Higher Education (THE) of QS-ranglijst staan. De Indiase universiteiten die aan dezelfde norm voldoen of in de top 100 van het National Institutional Ranking Framework (NIRF) staan, of een minimumscore van 3.01 van de National Assessment and Accreditation Council (NAAC) hebben, komen in aanmerking.

Academische samenwerkingen tussen Indiase en buitenlandse instellingen in het hoger onderwijs is een van de belangrijkste aanbevelingen van het National Education Policy, 2020.

Er wordt ook gewerkt om de weg vrij te maken voor gerenommeerde Indiase instituten zoals IIT Delhi om campussen in het buitenland. Een commissie onder de voorzitter van de IIT-raad, dr. K Radhakrishnan, die afgelopen december werd gevormd, heeft onlangs haar aanbevelingen ingediend voor het openen van offshore-campussen van Indiase instellingen voor hoger onderwijs.

Beraadslagingen van een ander panel van deskundigen om prestigieuze buitenlandse universiteiten campussen in India te laten opzetten, hebben bereikte ook de “laatste fase”, zei Prof Kumar. “Het zal ook een deel van de uitstroom van buitenlandse valuta verminderen, die momenteel ongeveer $ 25 miljard bedraagt.” Volgens officiële schattingen zijn momenteel ongeveer 50.000 internationale studenten ingeschreven voor cursussen die worden aangeboden door Indiase universiteiten.