Sri Lankas økonomiske krise topp utvikling: Ny statsminister Wickremesinghes kabinett tar form; India skal levere 65 000 tonn urea

0
118

Srilankesere protesterer og krever at president Gotabaya Rajakasa trekker seg og fordømmer utnevnelsen av statsminister Ranil Wickeremesinghe i Colombo, Sri Lanka, fredag ​​13. mai 2022. (AP Photo)

Sri Lankas landsomfattende lockdown ble kort opphevet på lørdag da den nye statsministeren Ranil Wickremesinghe foretok sine første kabinettutnevnelser etter at ni mennesker ble drept midt i protester mellom pro- og anti-regjeringsgrupper.

Den nyutnevnte statsministeren oppfordret den viktigste opposisjonslederen Samagi Jana Balawegaya (SJB) til å forlate partipolitikken og gå sammen med ham for å danne en partipolitisk regjering for å løse den pågående økonomiske krisen.

I mellomtiden utnevnte president Gotabaya Rajapaksa lørdag fire medlemmer av det regjerende partiet til statsminister Wickremesinghes kabinett, inkludert G L Peiris som utenriksminister.

Her er de viktigste utviklingene fra Sri Lanka 

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 16. mai 2022: Hva du trenger å lese i dag

Premium

Modi i Lumbini: Buddhismen gir India et kulturelt inntog i Nepal – det …

Premium

Den sinte unge brigaden til Sharad ‘Mr Congeniality’ PawarPremium

Forklart: Hvordan hetebølgen igjen skyller over IndiaFlere premiumhistorier >>

🔴 India vil levere 65 000 tonn urea til Sri Lanka for å unngå forstyrrelser i risdyrkingen. Høykommissæren for Sri Lanka i New Delhi, Milinda Moragoda, møtte sekretæren for gjødseldepartementet, Rajesh Kumar Chaturvedi, i New Delhi torsdag for å diskutere tilførselen av urea som kreves for den nåværende Yala-dyrkingssesongen i Sri Lanka, PTI rapportert.

Morogoda takket Chaturvedi for hans personlige engasjement i å arrangere nødvendige godkjenninger og logistikk for å levere urea til landet. Som svar sa Chaturvedi at hans avdeling alltid er klar til å støtte Sri Lanka i tråd med Indias ‘nabolag først’ politikk og at avdelingen legger til rette for å sende den nødvendige mengden urea fra nærmeste havn til Sri Lanka gjennom et statlig selskap som hører under hans ansvarsområde.

🔴 Sri Lankas regjerende SLPP-parti kunngjorde at det utvider støtten. til den nye statsministeren Ranil Wickremesinghe, som bare har ett sete i parlamentet, for å hjelpe ham med å bevise flertall i huset.

“Vi har politiske forskjeller med ham, men han er kjent som en med internasjonal støtte for å trekke dette landet ut av de økonomiske problemene vi står overfor,” S M Chandrasena, en tidligere minister og seniorleder for det regjerende partiet, sa.

🔴 Wickremesinghe innlemmet fire ministre i sitt kabinett lørdag, inkludert GL Peiris som utenriksminister. Dinesh Gunawardena har blitt sverget inn som minister for offentlig administrasjon, Prasanna Ranatunga som minister for byutvikling og bolig og Kanchana Wijesekara som minister for kraft og energi, rapporterte PTI.

Tidligere fungerte Peiris som utenriksminister i det tidligere Mahinda Rajapaksa-ledede kabinettet.

🔴 I et brev adressert til lederen av hovedopposisjonen Samagi Jana Balawegaya (SJB), statsminister Wickremesinghe oppfordret partiet til å legge partipolitikken til side og gå sammen med ham for å danne en partipolitisk regjering.

I brevet inviterte Wickremesinghe SJB til å støtte den felles innsatsen de har gjort for umiddelbart å løse de brennende problemene folk står overfor, og også for å stabilisere landet økonomisk, politisk og sosialt ved å skaffe utenlandsk bistand.< /p>