SC's oordeel over NEET-PG 2022, GUJCET, resultaten van het staatsbestuur en meer: ​​Toponderwijsnieuws vorige week

0
48

Bekijk wat er deze week in de onderwijssectie is gebeurd. (Representatieve afbeelding)

Een van de grootste beslissingen die deze week in de onderwijssector hebben plaatsgevonden, was de afwijzing door het Hooggerechtshof van het pleidooi met betrekking tot uitstel van het NEET PG 2022-examen. Daarnaast hebben staatsbesturen de resultaten van bestuursklassen vrijgegeven en universiteiten verlengen de registratiedeadlines na NTA, ook verlengde registratiedeadline voor CUET 2022.

Lees |Op vaardigheden gebaseerde cursussen worden populairder onder aspiranten die in het buitenland studeren; experts wegen in

NEET PG 2022

Het Hooggerechtshof heeft vrijdag verzoekschriften afgewezen die om uitstel van de NEET-Post Graduate-onderzoeken van 2022 vroegen, en zei dat elke wijziging van de datum van 21 mei “chaos en onzekerheid en een tekort aan artsen in ziekenhuizen zal veroorzaken”.

https://images. indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Medische studenten hadden geprotesteerd vanaf de laatste week van april en hadden zich ook verzameld op een plek in de buurt van de Jantar Mantar op 8 mei 2022, waar ze er bij de National Board of Examinations (NBE) en Medical Counseling Committee (MCC) op aandrongen om het NEET PG-examen uit te stellen , die gepland staat voor 21 mei 2022.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE-sleutel – 16 mei 2022: wat u vandaag moet lezen

Premium

Modi in Lumbini: het boeddhisme geeft India een culturele ingang in Nepal – het …Premium

De boze jonge brigade van Sharad "Mr Congeniality" PawarPremium

Uitgelegd: hoe de hittegolf opnieuw door India raastMeer premiumverhalen >&gt ;

Na herhaalde verzoeken van verschillende organisaties, zoals de Indian Medical Association, ABVP en nog veel meer, besloot het Hooggerechtshof de examendatum niet te verlengen. Een bank van rechters D Y Chandrachud en Surya Kant zei dat de registratie voor NEET-PG 2022 op 25 maart was gesloten en dat meer dan 2 lakh-artsen die zich voor het examen hadden ingeschreven, benadeeld zullen worden als het verder wordt uitgesteld. “Het academische schema is al meer dan vier maanden vertraagd… Elke vertraging bij het uitvoeren van het examen zal resulteren in een kleiner aantal inwonende artsen. Dit jaar zijn er slechts twee sets artsen. Het verzoek kan niet worden ingewilligd,” voegde hij eraan toe.

Lees ook | Laatstejaars IIT-B-studenten kunnen nu eigen convocatie-sjaals weven

Ondertussen maakte AIIMS ook de resultaten bekend voor de juli-sessie van juli 2022 voor de juli-sessie van het Institute of National Importance Combined Entrance Test (INI CET 2022) op 14 mei 2022 (zaterdag). Resultaten voor het INI-CET juli-sessie-examen zijn nu beschikbaar op de officiële AIIMS-website — aiimsexams.ac.in.

Resultaten van het staatsbestuur

— Resultaten Gujarat Secundair en Hoger Secundair Onderwijs

De Gujarat minister van Onderwijs, Jitu Vaghani, maakte in de tweede helft van deze week de Gujarat Secondary and Higher Secondary Education Board (GSHSEB) resultaten bekend van Class 12 Science met een algemeen slagingspercentage van 72,02 procent in Gandhinagar. Scholen en leerlingen hadden echter een hoger slagingspercentage en een beter resultaat verwacht. “Ten tijde van de examens was geen enkele student bang of had hij moeite met het maken van de vragen. Over het algemeen waren de examens gemakkelijker in vergelijking met de voorgaande jaren. Maar door de Covid-19-pandemie verloren de studenten misschien de praktijk van het schrijven,” zei Rakesh Patel, directeur van Tripada High School.

— Bihar School Examination Board

De Bihar Board Bihar School Examination Board (BSEB) heeft deze week antwoordsleutels vrijgegeven voor het laatste compartiment en speciale examens van Intermediate (of klasse 12) en Matric (of klasse 10) 2022. Voor beide klassen — klasse 10 en klasse 12 — is de antwoordsleutel alleen vrijgegeven voor 50 procent objectieve vragen van het laatste compartiment en speciale examens 2022.

Voor klas 12 kregen de studenten de tijd tot 11 mei 2022 17.00 uur om eventuele bezwaren in te dienen. Ondertussen kunnen leerlingen van klas 10 bezwaar indienen vóór 16 mei 2022 17.00 uur.

Lees ook |CUET 2022 FAQ: Aanmeldingsprocedure, geschiktheid, formaat, syllabus en meer

— Chhattisgarh Board

Het Chhattisgarh-bestuur CGBSE maakte de resultaten van klasse 10, 12 voor het jaar 2022 op 14 mei 2022 bekend via een persconferentie die zaterdag om 12.00 uur begon. De resultaten werden bekendgemaakt door de minister van Onderwijs, Premsai Singh Tekam, van de staat.

Dit jaar werden er examens gehouden na een jaar omdat er in 2021 geen offline examens werden afgenomen. Het slagingspercentage is dit jaar lager dan het slagingspercentage van 2020 aangezien 74,23 procent van de studenten de klas 10-examens heeft gehaald en 79,30 procent is geslaagd voor de klasse 12 examens. Voor de eerste keer worden de toppers van klasse 10 en 12 beloond met een gratis helikoptervlucht, zoals de staatshoofdminister, Bhupesh Baghel, een paar dagen geleden op een persconferentie heeft aangekondigd.

— Karnataka SSLC-resultaat 2022

De  Karnataka Secondary Education Examination Board (KSEEB) heeft de datum en tijd bekendgemaakt van de resultaten voor het Secondary School Leaving Certificate (SSLC) 2022. Het resultaat is gepland voor 19 mei. Alle studenten die waren verschenen voor de examens van klas 10 kunnen hun respectievelijke resultaten bekijken op de officiële website – kseeb.kar.nic.in en karresults.nic.in.

Deadline voor registratie verlengd

De Jamia Millia Islamia (JMI) heeft een nieuw schema vrijgegeven voor de toelatingstoetsen voor haar undergraduate en postdoctorale programma's, volgens welke toelatingsexamens voor deze centrale universiteit nu beginnen op 11 juni en eindigen op 8 juli 2022.

Daarnaast heeft de universiteit ook de registratiedeadline voor JMI-undergraduate, postdoctorale toelating 2022 verlengd. Nu hebben kandidaten de tijd tot 25 mei 2022 om zich aan te melden voor de UG- en PG-cursussen in Jamia. Geïnteresseerde kandidaten kunnen de officiële website van Jamia bezoeken — jmi.ac.in — om zich aan te melden voor deze UG- en PG-cursussen.

Ondertussen heeft de Universiteit van Delhi (DU) de uiterste registratiedatum voor postdoctorale toelatingen verlengd. Geïnteresseerde kandidaten hebben nu de tijd tot 10 juni 2022 om zich in te schrijven voor PG-cursussen op pgadmission.uod.ac.in. “Hierbij wordt medegedeeld dat de registratiedatum voor postdoctorale toelating is verlengd tot 10.06.2022 (10 juni 2022),” het officiële bericht gelezen. “Dit is uitgegeven met goedkeuring van de bevoegde autoriteit.”

Top Education News

Klik hier voor meer informatie

GUJCET 2022

De Gujarat Secondary and Higher Secondary Education Board (GSHSEB) heeft de Gujarat Common Entrance Test (GUJCET) 2022 resultaten verklaard. Kandidaten die voor het examen verschenen, kunnen hun respectievelijke resultaten bekijken op de officiële website – gseb.org.

Het GUJCET 2022-examen werd op 18 april 2022 in een offline pen-en-papiermodus afgenomen in centra in de hele staat . De GSHSEB heeft de antwoordsleutel op 28 april 2022 vrijgegeven en kandidaten kregen tot 30 april de tijd om uitdagingen aan te gaan.

Sharda University ondervraagd

In een brief aan de vice-kanselier van Sharda University op maandag, UGC-secretaris Rajnish Jain verzocht om een ​​actieverslag over de zaak, waarin in detail wordt aangegeven welke stappen worden ondernomen om te voorkomen dat dergelijke incidenten zich in de toekomst niet meer voordoen.

“De University Grants Commission is via gedrukte en elektronische media op de hoogte gebracht dat een aanstootgevende vraag deel uitmaakte van het vragenformulier in het examen voor het eerste jaar BA Politicologie (Hons) aan uw universiteit,” Jain schreef. “Het is ook opgevallen dat studenten bezwaar maakten tegen de vraag en een klacht indienden bij de universiteit.