Raipur Chopper-krasj: Kongressen, BJP fanget i blame game

0
50

Restene av helikopteren som styrtet i Raipur torsdag. (Foto: ANI)

Dødsfallet til to piloter i en statlig regjeringseid helikopterulykke i Chhattisgarhs Raipur på torsdag har blitt til en politisk kontrovers med både den regjerende kongressen og opposisjonen BJP rettet siktelser mot hverandre etter avsløringer om at helikopteret hadde stått overfor tekniske problemer i årevis.

“Det har vært noe uaktsomhet et sted med helikopterets vedlikehold. Jeg krever en undersøkelse på høyt nivå, sa BJP-lederen for opposisjonen Dharamlal Kaushik fredag. Flere andre BJP-ledere reiste også spørsmål om ulykken og regjeringens påfølgende uttalelse om helikopterens tekniske funksjonsfeil.

Tomotoren, AW 109 Power Elite-helikopteret, som brukes til å ferge VIP-er inkludert CM , ble kjøpt inn 2007 av den daværende BJP-regjeringen ledet av Raman Singh etter at det gamle helikopteret styrtet i juli 2007, og drepte alle fire om bord, inkludert to piloter.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1. png

På fredag, selv da et DGCA-team landet i Raipur for å undersøke ulykken, sa Kongressens talsperson Sushil Anand Shukla at BJP bevisst prøvde å politisere døden til to piloter og ærekrenke dem. «Pilotene var dyktige i jobbene sine, og de hadde selv tilsyn med vedlikeholdet av helikopteren. Men BJP har glemt noen fakta. Hakkeren hadde fått tekniske feil kort tid etter at den ble kjøpt fra et uautorisert skallselskap i Hong Kong av BJP til en økt pris på Rs 65 lakh,» sa han.

Beste av Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 16. mai 2022: Hva du trenger å lese i dag

Premium

Modi i Lumbini: Buddhismen gir India et kulturelt inntog i Nepal – det …

Premium
Den sinte unge brigaden til Sharad ‘Mr Congeniality’ Pawar

Premium

Forklart: Hvordan hetebølgen igjen skyller over IndiaFlere premiumhistorier >>