Nord-Korea rapporterer om 15 flere mistenkte Covid-19-dødsfall

0
93

De ekstra dødsfallene som ble rapportert søndag tok landets rapporterte feberrelaterte dødsfall til 42. (AP Photo)

Nord-Korea har bekreftet 15 flere dødsfall og hundretusener av flere pasienter med feber ettersom det mobiliserer mer enn en million helsearbeidere og andre arbeidere for å forsøke å undertrykke landets første Covid-19-utbrudd, rapporterte statlige medier søndag.

Etter å ha opprettholdt en vidt omstridt hevder å være fri for koronavirus i mer enn to år, kunngjorde Nord-Korea torsdag at de hadde funnet sine første Covid-19-pasienter siden pandemien begynte.

Det har siden sagt at feber har spredt seg over hele landet “eksplosivt” siden slutten av april, men har ikke avslørt nøyaktig hvor mange COVID-19-tilfeller den har funnet. Noen eksperter sier at Nord-Korea mangler diagnosesettene som trengs for å teste et stort antall mistenkte covid-19-pasienter.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Nyheter om koronavirus Live |Følg siste oppdateringer

De ekstra dødsfallene som ble rapportert søndag, tok landets rapporterte feberrelaterte dødsfall til 42. Det offisielle koreanske sentralnyhetsbyrået rapporterte også at ytterligere 296 180 personer med feber hadde blitt talt opp, noe som tok det rapporterte totalt til 820 620.

< h3 class="premium-story__title">Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 16. mai 2022: Hva du trenger å lese i dag

Premium

Modi i Lumbini: Buddhismen gir India et kulturelt inntog i Nepal – det …

Premium

Den sinte unge brigaden til Sharad ‘Mr Congeniality& #8217; Pawar

Premium

Forklart: Hvordan hetebølgen igjen skyller over IndiaFlere premiumhistorier >>

Utbruddet har utløst bekymring for en humanitær krise i Nord-Korea fordi de fleste av landets 26 millioner mennesker antas å være uvaksinerte mot koronaviruset, og det offentlige helsevesenet har vært i grus i flere tiår. Noen eksperter sier at Nord-Korea kan lide store dødsfall hvis det ikke umiddelbart mottar eksterne forsendelser av vaksiner, medisiner og andre medisinske forsyninger.

Siden torsdag har Nord-Korea innført en landsomfattende lockdown for å bekjempe viruset. Observatører sier at dette kan belaste landets skjøre økonomi ytterligere, som har lidd de siste årene på grunn av kraftig redusert utenrikshandel forårsaket av pandemi-relaterte grensestanser, og straffe FNs økonomiske sanksjoner på grunn av dets atomprogram og dets egen vanstyre.

Under et møte om utbruddet lørdag beskrev Nord-Koreas leder Kim Jong Un utbruddet som en historisk “stor omveltning” og ba om enhet mellom regjeringen og folk for å stabilisere utbruddet så raskt som mulig.

KCNA sa søndag at mer enn 1,3 millioner mennesker har vært engasjert i arbeid for å undersøke og behandle syke mennesker og øke offentlig bevissthet om hygiene. Den sa at alle med feber og andre med unormale symptomer ble satt i karantene og behandlet. KCNA sa at den økte pandemiresponsen også inkluderer etablering av flere karantenefasiliteter, hastetransport av medisinske forsyninger til sykehus og økt desinfeksjonsinnsats.

“Alle provinser, byer og fylker i landet har vært totalt låst ned og arbeidsenheter, produksjonsenheter og boligenheter stengt fra hverandre siden morgenen 12. mai og strenge og intensive undersøkelser av alle menneskene blir utført,” sa KCNA .

Av de med symptomer har 496 030 blitt friske, mens 324 4550 fortsatt mottok behandling, rapporterte KCNA, som siterer landets nødsenter for epidemiforebygging.

Statlige medier rapporterer at Kim og andre høytstående nordkoreanske tjenestemenn donerer sine private reservemedisiner for å støtte landets anti-pandemikamp. Under lørdagens møte uttrykte Kim optimisme om at landet kunne bringe utbruddet under kontroll, og sa at de fleste overføringene skjer i samfunn som er isolert fra hverandre og ikke sprer seg fra region til region.

Til tross for utbruddet har Kim beordret tjenestemenn til å gå videre med planlagte økonomiske, byggeprosjekter og andre statlige prosjekter, et forslag om at myndighetene ikke krever at folk holder seg hjemme. Timer etter at Nord-Korea innrømmet sitt virusutbrudd torsdag, avfyrte Nord-Korea til og med ballistiske missiler mot havet i en fortsettelse av den nylige rekken av våpentester.

KCNA sa at Kim, akkompagnert av topprepresentanter, besøkte en sørgestasjon lørdag satt opp for høytstående embetsmann Yang Hyong Sop, som døde en dag tidligere, for å uttrykke sine kondolanser og møte etterlatte slektninger. En egen KCNA-utsending sa at tjenestemenn og arbeidere i nordøst lanserte initiativer for å forhindre at en forventet vårtørke skade avlinger og kvalitet.

Sør-Korea og Kina har tilbudt å sende vaksiner, medisinske forsyninger og andre hjelpesendinger til Nord-Korea, men Pyongyang har ikke reagert offentlig på overturene. Nord-Korea avviste tidligere millioner av doser vaksiner tilbudt av det FN-støttede distribusjonsprogrammet COVAX, blant spekulasjoner om at de var bekymret for mulige bivirkninger av vaksiner eller internasjonale overvåkingskrav knyttet til disse skuddene.

Pressesekretær i Det hvite hus Jen Psaki sa torsdag at USA støtter internasjonal bistand, men har ikke planer om å dele vaksineforsyningene sine med nord. Det nordkoreanske virusutbruddet kan fortsatt være et stort diskusjonstema når president Joe Biden besøker
Seoul senere denne uken for et toppmøte med den nyinnsatte Sør-Koreas president Yoon Suk Yeol.

Sør-Korea&#8217 ;s tidligere spionsjef Park Jie-won skrev på Facebook fredag ​​at han i mai 2021 som daværende direktør for National Intelligence Service hadde foreslått at Washington skulle sende 60 millioner doser vaksiner til Nord-Korea som humanitær hjelp via COVAX. Han sa at det senere var samtaler i FN og Vatikanet om å sende 60 millioner doser til Nord-Korea også, men slik hjelp ble aldri realisert siden det ikke ble gitt noen formelle tilbud til Nord-Korea.

Park sa at han håper Nord-Korea ville godta Yoons bistandstilbud raskt, selv om han sa at han tviler på om nord ville gjøre det.