Noord-Korea meldt nog 15 vermoedelijke Covid-19-sterfgevallen

0
51

De extra sterfgevallen die zondag werden gemeld, brachten het aantal gemelde koortsgerelateerde sterfgevallen in het land op 42. (AP Photo)

Noord-Korea heeft nog 15 doden en honderdduizenden bevestigd van extra patiënten met koorts, omdat het meer dan een miljoen gezondheidswerkers en andere werknemers mobiliseert om te proberen de eerste Covid-19-uitbraak in het land te onderdrukken, meldden staatsmedia zondag.

Na het handhaven van een wijdverbreid omstreden claimt al meer dan twee jaar coronavirusvrij te zijn, maakte Noord-Korea donderdag bekend dat het zijn eerste Covid-19-patiënten had gevonden sinds het begin van de pandemie.

Sindsdien heeft het gezegd dat koorts zich sinds eind april “explosief” over het land heeft verspreid, maar heeft niet precies bekendgemaakt hoeveel COVID-19-gevallen het heeft gevonden. Sommige experts zeggen dat Noord-Korea niet over de diagnostische kits beschikt die nodig zijn om een ​​groot aantal vermoedelijke COVID-19-patiënten te testen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Coronavirus News Live |Volg de laatste updates

De extra sterfgevallen die zondag werden gemeld, brachten het aantal gemelde koortsgerelateerde sterfgevallen in het land op 42. Het officiële Korean Central News Agency meldde ook dat nog eens 296.180 mensen met koorts waren geteld, wat het gerapporteerde totaal op 820.620 brengt.

h3 class=”premium-story__title”>Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 16 mei 2022: Wat u vandaag moet lezen

Premium

Modi in Lumbini: het boeddhisme verschaft India een culturele ingang in Nepal – het …Premium

De boze jonge brigade van Sharad 'Mr Congeniality' #8217; Pawar

Premium

Uitgelegd: hoe de hittegolf opnieuw door India raastMore Premium Stories >>

De uitbraak heeft geleid tot bezorgdheid over een humanitaire crisis in Noord-Korea, omdat wordt aangenomen dat de meeste van de 26 miljoen mensen van het land niet zijn ingeënt tegen het coronavirus en het openbare gezondheidszorgsysteem al tientallen jaren in puin ligt. Sommige experts zeggen dat Noord-Korea enorme dodelijke slachtoffers kan maken als het niet onmiddellijk externe zendingen van vaccins, medicijnen en andere medische benodigdheden ontvangt.

Sinds donderdag heeft Noord-Korea een landelijke lockdown ingesteld om het virus te bestrijden. Waarnemers zeggen dat dit de fragiele economie van het land verder onder druk kan zetten, die de afgelopen jaren heeft geleden als gevolg van de sterk verminderde buitenlandse handel als gevolg van pandemiegerelateerde grenssluitingen, het bestraffen van economische sancties van de VN vanwege het nucleaire programma en het eigen wanbeheer.

Tijdens een bijeenkomst over de uitbraak zaterdag beschreef de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un de uitbraak als een historisch “grote omwenteling” en riep hij op tot eenheid tussen de regering en de mensen om de uitbraak zo snel mogelijk te stabiliseren.

KCNA zei zondag dat meer dan 1,3 miljoen mensen betrokken zijn geweest bij werken om zieke mensen te onderzoeken en te behandelen en om het publiek bewust te maken van hygiëne. Er stond dat iedereen met koorts en anderen met abnormale symptomen in quarantaine werden geplaatst en behandeld. KCNA zei dat de verhoogde pandemie-respons ook de oprichting van meer quarantainefaciliteiten, het dringende transport van medische benodigdheden naar ziekenhuizen en verhoogde desinfectie-inspanningen omvat.

“Alle provincies, steden en provincies van het land zijn sinds de ochtend van 12 mei volledig afgesloten en werkeenheden, productie-eenheden en wooneenheden zijn van elkaar gesloten en er wordt streng en intensief onderzoek gedaan naar alle mensen”, zei KCNA. .

Van degenen met symptomen zijn 496.030 hersteld, terwijl op zaterdag 324.4550 nog steeds in behandeling waren, meldde KCNA, daarbij verwijzend naar het noodhulpcentrum voor epidemiepreventie van het land.

Volgens berichten in de staatsmedia doneren Kim en andere hoge Noord-Koreaanse functionarissen hun particuliere reservegeneesmiddelen om de antipandemische strijd van het land te ondersteunen. Tijdens de bijeenkomst van zaterdag sprak Kim zijn optimisme uit dat het land de uitbraak onder controle zou kunnen krijgen, en zei dat de meeste overdrachten plaatsvinden binnen gemeenschappen die geïsoleerd van elkaar zijn en zich niet van regio tot regio verspreiden.

Ondanks de uitbraak heeft Kim ambtenaren bevolen om door te gaan met geplande economische, bouw- en andere staatsprojecten, een suggestie dat autoriteiten mensen niet verplichten zich thuis op te sluiten. Uren nadat het donderdag zijn virusuitbraak toegaf, vuurde Noord-Korea zelfs ballistische raketten af ​​in de richting van de zee als voortzetting van zijn recente reeks wapentests.

KCNA zei dat Kim, vergezeld van topafgevaardigden, zaterdag een rouwstation bezocht voor de hoge ambtenaar Yang Hyong Sop, die een dag eerder stierf, om zijn medeleven te betuigen en nabestaanden te ontmoeten. Een afzonderlijk KCNA-bericht zei dat functionarissen en arbeiders in het noordoosten initiatieven lanceerden om te voorkomen dat een verwachte lentedroogte de gewasopbrengsten en kwaliteit schaadde.

Zuid-Korea en China hebben aangeboden vaccins, medische benodigdheden en andere hulpzendingen naar Noord-Korea te sturen, maar Pyongyang heeft niet publiekelijk gereageerd op de toenadering. Noord-Korea wees eerder miljoenen doses vaccins af die werden aangeboden door het door de VN gesteunde COVAX-distributieprogramma te midden van speculatie dat het zich zorgen maakte over mogelijke bijwerkingen van vaccins of internationale monitoringvereisten die aan die schoten waren verbonden.

Perssecretaris van het Witte Huis Jen Psaki zei donderdag dat de Verenigde Staten de internationale hulpinspanningen hebben gesteund, maar niet van plan zijn hun vaccinvoorraden met het noorden te delen. De uitbraak van het Noord-Koreaanse virus kan nog steeds een belangrijk gespreksonderwerp zijn wanneer president Joe Biden later deze week een bezoek brengt aan
Seoel voor een top met de pas ingehuldigde Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol.

Zuid-Korea'8217 ;s voormalige spionagechef Park Jie-won schreef vrijdag op Facebook dat hij in mei 2021 als de toenmalige directeur van de National Intelligence Service had voorgesteld dat Washington 60 miljoen doses vaccins naar Noord-Korea zou sturen als humanitaire hulp via COVAX. Hij zei dat er later gesprekken waren in de VN en het Vaticaan over het verzenden van 60 miljoen doses naar Noord-Korea, maar dat dergelijke hulp nooit is gerealiseerd omdat er geen formeel aanbod is gedaan aan Noord-Korea.

Park zei te hopen dat hij hoopt Noord-Korea zou de hulpaanbiedingen van Yoon snel accepteren, hoewel hij zei te betwijfelen of het Noorden dat zou doen.