När du ska byta ut ditt gamla tangentbord

0
55
StepanPopov/Shutterstock.com figur>

Är ditt tangentbord bekvämt att använda hela dagen? Känns det lätt att skriva och är det roligt att arbeta vid datorn? Det är här du kanske vill överväga att byta ut ditt gamla tangentbord.

Tunga tangenter

Om du gör mycket att skriva på en dag, särskilt om det är för jobbet, är nyckeln att ha lätta tangenter att skriva på. När dina tangenter känns stela eller svåra att trycka ner, börjar skrivandet kännas som ett jobbigt.

RELATEDOm du inte har provat ett mekaniskt tangentbord än, missar du något

För dem som äger mekaniska tangentbord vet du hur enkelt och smidigt det känns att skriva på ett. Med nästan inget tryck känns det som om du kan skriva blixtsnabbt utan att anstränga fingrarna. Dessa typer av tangentbord är perfekta för snabba maskinskrivare eller alla som värdesätter en trevlig skrivupplevelse.

Så om du någonsin känner att ditt tangentbord ger dig svårt att skriva efter ett tag, eller om det bara känns obekvämt att använda, överväg att skaffa en uppgradering. Dina händer kommer att tacka dig, och det kommer att kännas bättre att skriva upp dokument, surfa på webben eller spela dina favoritspel.

Bästa TKL Gaming Keyboard

HyperX Alloy Origins Core

Ett snyggt TKL RGB mekaniskt speltangentbord med HyperX mekaniska omkopplare, en fröjd att använda i och utanför spel.

Amazon

$87.03
 

Best Buy

$89.99
 < /p>

Obekväm skrivupplevelse

Tangentbord finns i många olika storlekar och med olika layouter. Om man går från den största till den minsta finns det tangentbord i full storlek, 1800 kompakt, 96 %, tenkeyless (80 %), 75 %, 65 %, 60 %, 50 % och 40 %. Ju mindre tangentbord, desto färre tangenter har det. Till exempel har ett tangentbord i full storlek 104 tangenter, medan ett tangentbord med 60 % har 61 tangenter.

Annons

Tangentbordets storlek och layout kommer att påverka din skrivupplevelse. Detta är dock väldigt beroende på personen. Vissa människor kanske tycker att ett mindre tangentbord är bekvämare att använda under långa timmar. Medan en annan person kanske tycker att det är mindre bekvämt och vill ha mer utrymme.

Vissa föredrar att ha alla tangenter anslutna, inklusive sifferknapparna, piltangenterna och funktionstangenterna. Andra kanske bara vill ha primärnycklarna. Beroende på vad som är bäst för dig kan du hitta ett annat tangentbord som är mycket bekvämare att använda när det gäller storlek och layout. Du kommer att ha stor nytta av att uppgradera till ett tangentbord som är perfekt för dig. Eller ännu bättre, anpassa en efter eget tycke.

RELATERAT: 2022 års bästa speltangentbord

Trassiga nycklar

En av våra största mardrömmar är att hantera ett tangentbord där några av tangenterna har slutat fungera som de ska. Du försökte koppla in den till din dator igen utan resultat. Oavsett om du spillde kaffe på tangenterna eller slog sönder dem under rage gaming, är ett tangentbord med trasiga tangenter inte kul att använda.

Vi pratar inte om utslitna nycklar där den graverade bokstaven knappt syns. Vi pratar om tangenter som inte matas in på din dator, fastnar när de trycks ned eller hoppar av medan du skriver.

Ja, det finns sätt att komma runt trasiga nycklar och omkopplare, och du kan helt enkelt behöva uppdatera dina drivrutiner. Faktum är att du borde prova innan du bestämmer dig för att byta ut hela ditt tangentbord, speciellt om tangentbordet du har var dyrt. Men om du inte vill reparera brädet, använda programvara för att mappa om nycklar eller byta tangentbord, kan det vara det bästa alternativet att köpa ett nytt tangentbord. Men glöm inte att kontrollera om du fortfarande är under garanti för att få en gratis ersättning!

För bullriga

< p>Även om vissa människor kan njuta av klickljudet när de skriver, kan det vara irriterande för andra. Detta gäller särskilt om du skriver i en lugn miljö, till exempel under natten. Om ditt tangentbord blir för bullrigt för dig själv eller andras bekvämlighet, försök att tysta tangenterna eller överväg att skaffa ett ersättare.

Annons

Det finns många olika typer av tangentbord med varierande ljudnivåer. Till exempel är mekaniska tangentbord kända för att vara ganska klickiga och på den starkare sidan. Men det finns nu tystare mekaniska omkopplare som har designats för en smygande skrivupplevelse. Samtidigt är en del tangentbord med membran eller gummikupol designade för att vara så tysta som möjligt.

Det finns definitivt många alternativ för dem som behöver eller föredrar en tyst skrivupplevelse. Kom ihåg att se till att tangentbordet fortfarande är bekvämt att använda, istället för att bara vara tyst.

The Best Keyboards of 2022 Best Keyboard Overall Razer Pro Type Amazon

$159.99
 

Bästa budgettangentbord Logitech MK270 tangentbord och muskombination Amazon

24,99 USD
27,99 USD Spara 11 %

Bästa trådbundna speltangentbord Razer Huntsman V2 Amazon

$181.99
$199.99 Save 9%

Bästa trådlösa speltangentbord Logitech G915 TKL Amazon

$123.99
$249.99 Save 50%

Bästa Bluetooth-tangentbord Microsoft Bluetooth-tangentbord Amazon

$39.99
$49.99 Save 20%

Bästa ergonomiska tangentbordet Microsoft ergonomiska tangentbord Amazon

$41.99
$59.99 Save 30%

Bästa TKL-tangentbord Logitech G915 TKL Amazon

$199.99
$229.99 Save 13%

Bästa 60 % tangentbord GMMK 60 % procent kompakt Amazon

$109.99
 

Bästa Mac-tangentbord Apple Magic Keyboard Amazon LÄS NÄSTA

  • › Vad betyder “TFTI” Menar och hur använder du det?
  • › 5 irriterande funktioner du kan inaktivera på Samsung-telefoner
  • › Googles Pixel 6a och Pixel 7 ser ut som de bästa telefonerna hittills
  • › Använder du Wi-Fi för allt? Här är varför du inte borde
  • › Varför obegränsad mobildata faktiskt inte är obegränsad
  • › Recension av MSI Clutch GM41 lättvikts trådlös mus: mångsidig fjädervikt