Iran höjer bidrag till fattiga – matpriser rusar

0
46

Priserna på kyckling, matolja, pasta och ägg har nästan fördubblats på en månad i Iran, och som svar höjer regeringen bidragen till de allra fattigaste kraftigt. Det rapporterar Bloomberg. Prisökningarna har lett till protester, speciellt i utsatta områden, och det finns rapporter om dödsfall. Utöver högre importpriser i Ukrainakrigets spår steg priserna ytterligare när ett program för importsubventioner nyligen slopades efter kritik om att det gödde korruption och ledde till smuggling. Dessutom påpekar nyhetsbyrån att USA:s sanktioner mot landet redan haft stora ekonomiska skadeverkningar. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.