Infra for 5G-utrulling: GatiShakti Sanchar for RoW nod lansert

0
48

Telekomminister Ashwini Vaishnaw (i midten) lanserer 'GatiShakti Sanchar'-portalen for sentraliserte godkjenninger for forkjørsrett på lørdag, New Delhi. (PTI)

Forbundsminister Ashwini Vaishnaw sa lørdag at juridisk støtte for forkjørsrett (RoW) for telekominfrastrukturprosjekter vil bli på plass innen desember i år, da han lanserte GatiShakti Sanchar-portalen som har som mål å fremskynde godkjenninger for legging av fiber- og tårninstallasjoner, i forkant av utrullingen av 5G i landet.

GatiShakti Sanchar-portalen vil muliggjøre sentraliserte rett til vei (RoW) godkjenninger for telekominfrastrukturprosjekter og kan brukes av industriaktører for å søke om RoW-godkjenninger, inkludert for 5G-tjenester.

Portalen er tatt i bruk av alle sentrale departementer, statlige myndigheter og fagforeningsområder, sa telekomministeren.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Han la til at den nåværende prosessen for RoW-godkjenninger håndteres administrativt, og å gi den en juridisk støtte vil hjelpe tjenestemenn på lokalt nivå med å godkjenne RoW-forespørsler raskere, bringe klarhet i gebyrstrukturen og fikse ansvarlighet.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 16. mai 2022: Hva du trenger å lese i dag

Premium

Modi i Lumbini: Buddhismen gir India et kulturelt inntog i Nepal – det …

Premium

Den sinte unge brigaden til Sharad &#8216 ;Mr Congeniality’ Pawar

Premium

Forklart: Hvordan hetebølgen igjen skyller over IndiaFlere premiumhistorier >>

Vaishnaw sa også at portalen allerede har redusert tiden det tar for slike godkjenninger fra nesten 100 dager til rundt 22, og juridisk støtte vil ytterligere bringe den tiden ned til nærmere en uke.

“Rettidig avhending av RoW-applikasjoner fra ulike tjeneste- og infrastrukturleverandører skal muliggjøre rask infrastrukturoppretting som ville være en muliggjører for rettidig utrulling av 5G-nettverk,” sa Vaishnaw. Integreringen av portalen med det geografiske informasjonssystemet (GIS) vil også gi statlige myndigheter og ulike byråer økt synlighet i det optiske fibernettverket og digitale nettverk som er på plass, sa han videre.

Lanseringen av portalen kommer i hælene på utkastet til retningslinjer for retningslinjer for å bringe konsistens i RoW-relaterte prosedyrer på tvers av stater som ble utgitt i april. Avdelingen for telekommunikasjon (DoT) har i utkastet foreslått en metodikk for beregning av RoW-areal, etablering av stolper for utplassering av små celler, og bruk av gatemøbler for utplassering av små celler, blant annet.

Senteret planlegger også å koble forskjellige andre portaler som håndteres av jernbaner, motorveier og vannveier, blant annet til GatiShakti Sanchar-portalen,

“Arbeidet har allerede startet med å koble sammen disse portalene, og det bør være fullført i løpet av de neste 3-4 månedene,” sa Vaishnaw.

Portalen, bygget av Madhya Pradesh State Electronics Development Corporation, inkluderer et dashbord for sporing av søknader, og har allerede mottatt mer enn 50 000 RoW-søknader, hvorav rundt 28 000 er godkjent.

Bransjen har ønsket portalen velkommen. “GatiShakti Sanchar-portalen er et viktig skritt mot å lage en robust mekanisme for å nå målet om “Bredbånd for alle”, som forutsatt i National Digital Communication Policy, 2018,” sa SP Kochhar, generaldirektør. Cellular Operators Association of India (COAI).