Inflationen landets största problem enligt amerikaner

0
45

USA:s största problem är inflationen, följt av för dyr sjukvård och våldsbrott. Det svarar amerikanerna i en färsk enkät från Pew Research. Andelen som uppger att inflationen är ”ett väldigt stort problem” är 70 procent, medan 23 procent anser det vara ett ”ganska stort problem”. Endast 42 procent svarar att klimatförändringarna är ett väldigt stort problem. Motsvarande siffra på frågan om det federala budgetunderskottet är 51 procent. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.