DU förlänger registreringstiden för PG-kurser: Så här ansöker du

0
79

Studenterna måste först fylla i onlineregistreringsformuläret. (Representativ bild)

Universitetet i Delhi (DU) har förlängt sista registreringsdatum för antagning på forskarnivå. Intresserade kandidater har nu tid fram till den 10 juni 2022 att registrera sig för PG-kurser på pgadmission.uod.ac.in.

“Det meddelas härmed att registreringsdatumet för antagning till forskarutbildning har förlängts till den 10.06.2022 (10 juni 2022),” det officiella meddelandet läst. “Detta är utfärdat med godkännande av den behöriga myndigheten.”

Läs |Jamia Milia Islamia förlänger registreringstiden för UG, PG-kurser; kontrollera detaljer

Delhi University PG-antagning: Hur man ansöker

Steg 1: Besök den officiella DU PG-antagningswebbplatsen — pgadmission. uod.ac.in.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Steg 2: Efter att ha läst all viktig information, registrera dig eller logga in med de nödvändiga uppgifterna.

Steg 3: När registreringsformuläret visas på skärmen, fyll i alla nödvändiga personliga och utbildningsuppgifter och ladda upp de nödvändiga skannade dokument i digitalt format.

Steg 4: Spara och skicka in ansökningsformuläret och betala ansökningsavgiften.

Steg 5: Spara sidan för framtida referens.

Läs |Förklarat: Delhi University antagning genom CUET

För att ansöka till forskarutbildningskurser måste kandidater från allmänna, andra bakåtklasser (OBC) och ekonomiskt svagare sektioner (EWS) betala en ansökningsavgift på 750 Rs. Å andra sidan, studenter som tillhör Scheduled Caste (SC) och Scheduled Tribe (ST) gemenskaper och personer med benchmark disabilities (PwBD) kategorier kommer endast att behöva betala Rs 300 för registrering.

Som ett undantag, studenter som är intresserade av en forskarutbildning examen i cybersäkerhet och juridik (PGDSL) kommer att behöva betala Rs 2000 som ansökningsavgift, men de som tillhör kategorierna SC, ST och PwBD måste betala 1500 Rs.