Delhi Konfidensielt: CJI N V Ramanas Kashmir-tur

0
51

CJI N V Ramana

Chief Justice of India N V Ramana var i Srinagar denne helgen for å legge grunnsteinen for det nye rettskomplekset i High Court of Jammu og Kashmir og Ladakh. Han begynte sin adresse med å påkalle urdu-poeten Ali Jawad Zaidi og leste opp en kuplett på urdu. CJI sa at selv om han har besøkt Kashmir flere ganger, er han alltid rørt over gjestfriheten og vennligheten til menneskene der. For øvrig er begjæringene som utfordrer fortynningen av spesielle stratus til Kashmir til behandling for en benk ledet av CJI Ramana.

Glipper

Nå er det tydelig at BJPs beslutning om å utnevne Manik Saha til Biplab Debs etterfølger i Tripura ikke har falt i god jord hos en del av partiets statsledelse. Søndag, da Saha avla ed som den nye CM, kom unionsminister Pratima Bhoumik med en kryptisk bemerkning mens han snakket med journalister. Bhoumik sa at hun ble emosjonell på lørdag som “Jeg er ikke mekanisk”. Presset videre sa hun at hun ville overlate det til andres tolkning om hun lot følelsene sine vise seg av glede eller tristhet. “Aapko jo samajhna hai aap samajhlo,” sa hun. Det antas at Bhoumik var blant navnene BJP vurderte før de valgte Saha.

Språkgap

Best of Express Premium

Premium

Etter Gyanvapi beveger nålen seg innenfor BJP på Kashi, Mathura: &# 8216;Shivlin…

Premium

Forklart: LIC’s aksjer handles med rabatt — men her’… Premium

UPSC CSE Key – 17. mai 2022: Hva du trenger å lese i dag

Premium

Forklart: Hva er urbane varmeøyer, og hvorfor forverres de i løpet av…Flere Premium-historier >>

At kongressen må gjenvinne tapt terreng i hindi-hjertelandet for å gi en utfordring til BJP er akseptert av partiledere over hele landet. Men fraværet av en engelsk versjon av erklæringen som ble vedtatt på slutten av den tre dager lange Udaipur chintan shivir har irritert ledere fra andre regioner, spesielt delegatene fra sør og nord-øst. Erklæringen på hindi ble lest opp av Ajay Maken, men ingen engelsk versjon ble sirkulert til delegatene. Mange ledere sa at det var et avvik fra fortiden og lurte på hva årsaken var. Forresten, av de 53 Lok Sabha-parlamentsmedlemmene i partiet er halvparten fra de sørlige delstatene Kerala, Tamil Nadu, Karnataka og Telangana. Partiet har så mange som 15 parlamentsmedlemmer fra Kerala alene.

Utstridig merknad

UTTALELSEN fra Rahul Gandhi som regionale partier ikke har en ideologi, at de tilhører en kaste og som har forskjellige tilnærminger var interessant gitt det faktum at kongressen er en del av den JMM-ledede regjeringen i Jharkhand og en partner i Maha Vikas Aghadi-regjeringen i Maharashtra, hvorav NCP og Shiv Sena er partnere. Dessuten kjempet kongressen mot Lok Sabha-valget og forsamlingsvalget i Tamil Nadu i allianse med DMK og forsamlingsvalget i Bihar i 2020 i allianse med RJD. UDF-mekanismen i Kerala har alltid vært anslått som et lysende eksempel på partiets koalisjonsferdigheter. Lurer på hva alle disse partiene ville gjort ut av Rahul’s uttalelse.