De beste fotografieverlichtingssets van 2022

0
51
gnepphoto/Shutterstock.com

Hoe kies je een belichtingsset voor fotografie

De verlichtingsset die je kiest, hangt af van hoe je werkt en wat je fotografeert, dus begin met het verfijnen van die criteria. Als je iets kleins nodig hebt dat je op locatie mee kunt nemen, wil je bijvoorbeeld geen enorme multi-light kit meesjouwen. Als je daarentegen voornamelijk modefotografie in de studio fotografeert, kan een grotere opstelling met accessoires zoals gels en modifiers perfect zijn.

Je ervaring met fotografieverlichting is een andere factor om te overwegen. Als je net begint, vermijd dan om duizenden op een enorme kit te laten vallen. Je kunt maar beter iets eenvoudiger kopen terwijl je de basis leert. Je kunt altijd later upgraden, en te veel uitrusting kan zo overweldigend zijn dat je het nooit ten volle kunt benutten.

Of je nu foto's, video's of beide maakt, is ook belangrijk. Stroboscopen werken prima voor stilstaande fotografie, maar je hebt continu licht nodig als je video wilt opnemen. Deze lijst is gericht op stroboscoopverlichting voor foto's, maar het is iets om in gedachten te houden.

Wanneer u op zoek bent naar verlichtingsapparatuur, wilt u iets dat krachtig genoeg is om het gewenste resultaat te krijgen. Sommige goedkopere kits lijken op papier een goede deal, maar de continue LED-lampjes waarmee ze vaak worden geleverd, zullen niet genoeg licht geven om een ​​goed stilstaand beeld te krijgen. Controleer het wattage en lees de recensies van de kit die je in gedachten hebt voordat je hem koopt.

Over de aanschafkosten gesproken, speelt ook een rol. Er zijn talloze goedkope opties voor verlichtingssets die u online kunt vinden, sommige voor minder dan $ 100. Je zult ze niet zien op deze lijst. Dat komt omdat ze, hoewel ze misschien goed werken als noodoplossing, meestal niet de nodige kracht hebben voor professioneel werk en niet gebouwd zijn om lang mee te gaan.

Met dat in gedachten, hier is onze lijst met de beste fotografie-verlichtingskits. Van beginner tot pro, er is hier voor elk wat wils.

Beste fotografiebelichtingsset in het algemeen: ELC 125/500 Studio Monolight Dual Kit

h2>

Elinchrom

Pluspunten

 • ✓ Twee high-end flitsers voor de prijs van één van duurdere merken
 • ✓ Hoge flitssynchronisatiesnelheid (indien gebruikt met Elinchrom-trigger)
 • ✓ Gevarieerde vermogensoutputopties

Nadelen

 • ✗ Een beetje duur, vooral voor beginners
 • ✗ Wordt niet geleverd met accessoires zoals standaards en een trigger

Elinchrom is een gerespecteerde fabrikant van verlichtingsapparatuur voor fotografie die al jaren bestaat. De ELC 15/500 Studio Monolight-kit bevat twee van hun hoogwaardige ELC-flitskoppen: een ELC 125 en een ELC 500, samen met een draagtas en een stroomkabel. Beide koppen zijn ingekapseld in een metalen chassis, door een ventilator gekoeld om oververhitting te voorkomen, en bieden een uitgangsvermogen van 7 W tot meer dan 500 W.

In combinatie met Elinchrom's externe flitstrigger, die werkt met de meeste grote camerafabrikanten, kunt u ook hoge flitssynchronisatiesnelheden halen uit deze flitsers. De trigger moet apart worden gekocht, net als stands en modifiers, maar je kunt de actie tot 1/8000ste van een seconde bevriezen. Dat is perfect voor studiowerk met snelle actie, zoals het fotograferen van dansers of elk ander type beweging.

Als je dit systeem aanschaft, krijg je ook toegang tot een reeks modifiers, wat een heleboel andere mogelijkheden opent. creatieve opties voor uw fotowerk mocht u ervoor kiezen om uit te breiden.

Dat gezegd hebbende, deze lampen zijn niet de goedkoopste, en je zult wat meer geld moeten uitgeven om het meeste uit deze flitsers te halen. Deze verlichtingsset is het beste voor iemand die op zoek is naar een upgrade die al randapparatuur zoals standaards heeft, maar als je die ook kunt betalen, is deze kit een fatsoenlijke prijs.

Beste fotografieverlichtingsset in het algemeen

Elinchrom ELC 125/500 Studio Monolight Dual Kit

Elinchrom biedt een reeks hoogwaardige eindflitsers die een goede basis kunnen vormen voor of een upgrade kunnen vormen voor uw fotostudio.

Nu winkelen

Beste verlichtingsset voor budgetfotografie: Neewer 600W batterijgevoede verlichtingsset

Neewer

Pros

 • ✓ Grote waarde voor de prijs
 • ✓ Draagbaar en gemakkelijk mee te nemen
 • ✓ Gemaakt door een erkend merk in goedkope fotoapparatuur
 • ✓ Kan op batterijen werken voor werk op locatie en buiten

Nadelen

 • ✗ Geen TTL-modus voor de flitsers
 • ✗ Standaards niet inbegrepen in de set
 • ✗ Langere recycletijd

Met meer dan $ 500 lijkt Neewer's Vision 4 Double Strobe Kit op het eerste gezicht geen goedkope optie. Het is niet de goedkoopste verlichtingsset die er is, maar hij biedt wel veel waar voor zijn geld.

De Vision 4 wordt geleverd met bijna alles wat je nodig hebt om een ​​eenvoudige fotostudio thuis, buiten of in een kleine studioruimte in te richten. Dat betekent flitskoppen, afstandsbedieningen, draagtassen en modifiers om je op weg te helpen.

De flitsers leveren een respectabel vermogen van 300 W, sterk genoeg voor studiowerk. Ze zijn ook compatibel met elke modifier die een Bowens-vatting gebruikt, dus je hebt meer opties voor hulpstukken zoals paraplu's, softboxen, beauty dishs en meer om je licht vorm te geven. De flitsers zijn aan de lichtere kant en gemakkelijker op te pakken en mee te nemen dan andere opties.

Maar je moet wel een paar offers brengen voor de budgetprijs als je deze route volgt.< /p>

In vergelijking met duurdere flitsers is de recycletijd (hoe lang het duurt voordat de flitser is opgeladen en weer klaar is om te flitsen) een beetje lang. Met deze Neewer-flitsers kun je ook geen through-the-lens (TTL) meting gebruiken, wat bij sommige opnames belangrijk is. U moet de belichting aanpassen door te fotograferen en uw belichting handmatig te controleren. Lichtstatieven zijn niet inbegrepen in de kit, maar kunnen voor niet veel extra geld worden gekocht.

Al met al is de Neewer Vision 4 ondanks zijn beperkingen een solide budget- of beginnersset.

Beste budgetfotografie-verlichtingsset

Neewer 600W batterijgevoede studioflitslichtset voor buiten

Als je verlichting nodig hebt maar geen groot budget hebt, biedt Newer een solide, goedkope optie voor je eerste fotostudio-opstelling.

Amazon

$545.08
 

Best Flash Kit: Elinchrom Verlichtingsset D-LITE RX 4/4 SOFTBOX

Elinchrom

Voordelen

 • ✓ Goedkope kit van hoge kwaliteit van een gerenommeerde fabrikant
 • ✓ Alles inbegrepen, van flitsers tot statieven
 • ✓ Consistente lichtopbrengst van opname tot opname
 • ✓ Veel modifiers binnen dit merk om mee te spelen

Cons

 • ✗ Upgrade op afstand nodig voor snelle flitssynchronisatie

De D-LITE RX 4/4 SOFTBOX TO GO-kit van Elinchrom is een fantastische balans tussen kosten en kwaliteit. Het bevat twee flitskoppen van 400 W, een draadloze trigger, softboxen, standaards en een deflector voor een beauty dish-effect. Alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Net als bij de andere Elinchrom-items op deze lijst, Door hun ecosysteem te kopen, kun je hun brede scala aan modifiers koppelen aan deze flitsers. En in tegenstelling tot veel andere kits, krijg je een paar modifiers om mee te beginnen.

Omdat hij vrij compact is, kun je deze kit ook zonder al te veel moeite meenemen. De meegeleverde flitstrigger geeft je ook vrij nauwkeurige controle over je vermogen op afstand, zodat je de lichten van je camera kunt aanpassen tijdens het fotograferen. Als supersnel fotograferen met flits belangrijk voor je is, moet je je afstandsbediening upgraden om daar volledig van te profiteren.

Hoewel niet zo mooi als geavanceerde flitsers, is de De D-LITE-flitskoppen die bij deze kit worden geleverd, zijn nog steeds van hoge kwaliteit. Er zijn koelventilatoren ingebouwd en de bedieningselementen zijn eenvoudig te gebruiken – een pluspunt als dit je eerste verlichtingsset is.

Beste Flash Kit

Elinchrom Lighting Kit D-LITE RX 4/4 SOFTBOX

Deze flitsset is een geweldige instap in de wereld van professionele flitsfotografie voor een goede prijs.

Amazon

$849.99
 

Best Location Photography Lighting Kit : Westcott FJ400 Strobe 1-Light rugzakset

Westcott

Pros

 • ✓ Past in een rugzak voor gemakkelijk reizen
 • ✓ Snelle recycletijd en snelle flitssynchronisatie
 • ✓ Accessoires zoals softbox, gels en trigger meegeleverd
 • ✓ Werkt op batterij of stopcontact

Nadelen

 • ✗ Kan voor sommigen te duur zijn
 • ✗ Wordt niet geleverd met een standaard

Of je nu een fotojournalist in opdracht bent of een modefotograaf die op locatie wat extra licht nodig heeft, deze kit is het bekijken waard. De Westcott FJ400 stroboscoopset past in een high-end flitser en modifier in een rugzak die je gemakkelijk mee kunt nemen voor opnamen op afstand, of als je gewoon een draagbare verlichtingsset zoekt.

De flitser die bij deze kit wordt geleverd, is 400 W en heeft een supersnelle recycletijd – klaar om in slechts een halve seconde weer te flitsen. Het is krachtig genoeg om direct zonlicht te overvleugelen en zou net zo goed thuis zijn in een studio die aan een lichtstandaard is bevestigd als in het wild.

De kit wordt zelfs geleverd met een paar gekleurde gels om de kleur van het flitslicht te veranderen. Je krijgt ook een universele flitser die werkt met de meeste grote cameramerken, waardoor het niet nodig is om iets merkspecifieks te kopen.

Deze kit is een beetje prijzig, maar niet de duurste reisflitser die er is. Als het prijskaartje van $ 880 echter meer is dan waar je voor kunt springen, is de Flashpoint eVOLV 200 Pro TTL Pocket Flash Kit ongeveer de helft van de prijs en houdt hij redelijk goed stand.

Best Location Photography Lighting Kit

Westcott FJ400 Strobe 1-Light rugzakset

Westcott heeft een hoogwaardige professionele verlichtingsoptie die gemakkelijk mee te nemen is.

Amazon

$879.90
 

Beste fotografieverlichtingsset voor buiten: Broncolor Siros 800 2-monolightset

Broncolor

Pros

 • ✓ Superhoge flitssynchronisatiesnelheid
 • ✓ Supersnelle recycletijd
 • ✓ High-end studioverlichting zeer draagbaar gemaakt
 • ✓ Bevat alles wat je nodig hebt om te fotograferen

Nadelen

 • ✗ Zal voor de meeste mensen te duur zijn

Een super high-end setup met een indrukwekkende reeks functies, de Broncolor Siros 800 L Battery Powered Outdoor 2-Monolight Kit is het meest geschikt voor professionele fotografen die hun studio mee moeten nemen. Deze kit bevat twee flitskoppen met alle accessoires, en ze kunnen allemaal op batterijen werken, zodat je vrijwel overal kunt fotograferen waar je maar kunt.

De flitsers van Broncolor hebben een flitssynchronisatiesnelheid van maximaal 1/19.000 van een seconde, dus hoe snel de actie die u fotografeert ook is, u kunt deze vastleggen. Op de snelste stand flitsen deze flitskoppen zo'n 50 keer per seconde.

Een aantal accessoires, zoals paraplu's en flitsbuizen, worden bij deze kit geleverd en je kunt de flitsers bedienen via Broncolor’ s BronControl-app voor Android en iPhone. Standaards en een rollende rugzak zijn ook inbegrepen voor extra draagbaarheid.

Vanwege al zijn hoogwaardige functies is deze kit extreem duur & #8212;zoals, "aanbetaling op een auto" duur. Als je nog niet helemaal klaar bent om rond de $ 6K te betalen, biedt de hierboven genoemde Neewer-kit een bruikbare mate van studioverlichting en draagbaarheid. Het zal niet precies hetzelfde zijn, maar het zal de klus klaren.

Beste fotografieverlichtingsset voor buiten

Broncolor Siros 800 L Kit 2

Deze verlichtingsset van Broncolor heeft alles wat je nodig hebt om vrijwel overal een professionele studio op te zetten.

Shop Now The Best Camera Accessories of 2022 Beste cameratas Peak Design Everyday Totepack Koop nu Beste statief Vanguard VEO3+263AB aluminium statief Amazon

$ 269,99
 

Beste Hahnel Captur-kit met afstandsbediening voor Amazon

$94.38
 

Beste CFexpress-kaart Prograde digitale CFexpress 2.0 kobalt-geheugenkaart Amazon

$349.99
 

Beste SD-kaart SanDisk 64GB Extreme PRO SDXC UHS-I-kaart Amazon

$17.49
$24.99 Save 30%

Beste camerariem Peak Design Slide camerariem Nu winkelen LEES VOLGENDE

 • › Waarom onbeperkte mobiele data niet echt onbeperkt is
 • › Wi-Fi voor alles gebruiken? Dit is waarom je niet
 • › Hier leest u hoe Mozilla Thunderbird een comeback maakt in 2022
 • › Waarom zie ik “FBI Surveillance Van” in Mijn wifi-lijst?
 • › Review MSI Clutch GM41 lichtgewicht draadloze muis: veelzijdig vedergewicht
 • › 5 vervelende functies die u kunt uitschakelen op Samsung-telefoons