Congres Chintan Shivir: Sonia kondigt taskforce aan om hervormingen te stimuleren, adviesgroep van senioren

0
44

Sonia Gandhi spreekt op de Chintan Shivir in Udaipur. (Foto: AICC/File)

Aan het einde van de driedaagse chintan shivir hier, kondigde het congres op zondag een reeks organisatorische hervormingsmaatregelen aan om nieuwe en jonge gezichten op leiderschapsniveaus op alle niveaus te brengen. Begraven in de Udaipur-verklaring die door de shivir was aangenomen, was een suggestie van het jongerenpanel dat een “pensioengerechtigde leeftijd” zou moeten worden vastgesteld voor alle “gekozen posten” en in het Parlement, vergaderingen en wetgevende raden.

Al het andere. voorstellen waar de partij het de afgelopen drie dagen over had gehad – één gezin, één ticketregel met een waarschuwing; één persoon, één post; 50 procent vertegenwoordiging voor personen onder de 50 jaar op alle niveaus, inclusief de CWC en een termijn van vijf jaar voor degenen die posities innemen op alle niveaus – werden ook aangekondigd door de partij.

Partijvoorzitter Sonia Gandhi kondigde aan dat er een “Compact Task Force” zal worden opgericht om het proces van interne hervormingen “die essentieel zijn en die de afgelopen drie dagen in verschillende groepen zijn besproken” aan te sturen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

“Deze hervormingen met een focus op de Lok Sabha-peilingen van 2024 zullen alle aspecten van de organisatie omvatten, inclusief structuur, regels voor benoemingen op partijposten, communicatie en publiciteit, outreach, financiën en verkiezingsbeheer. De samenstelling van de taskforce zal in de komende twee tot drie dagen worden meegedeeld”, zei ze.

Best of Express Premium

Premium

UPSC CSE Key – 16 mei 2022: Wat u vandaag moet lezen

Premium

Modi in Lumbini: het boeddhisme verschaft India een culturele ingang in Nepal – het …Premium

De boze jonge brigade van Sharad 'Mr Congeniality' #8217; Pawar

Premium

Uitgelegd: hoe de hittegolf opnieuw door India raastMore Premium Stories >> Must Read |Over regionale bondgenoten zegt Rahul het ene, feesten iets heel anders

Bovendien zei Sonia dat ze heeft besloten een “adviesgroep” op te richten, samengesteld uit de CWC, die regelmatig bijeen zou komen om politieke kwesties en uitdagingen voor de partij te bespreken en te beraadslagen.

De BJP heeft een Margdarshak Mandal-mechanisme waar het enkele van zijn senioren heeft geparkeerd.

Sonia zei dat de nieuwe groep geen collectief besluitvormingsorgaan zal zijn “maar me zal helpen profiteren van de enorme ervaring van senior collega's”. Haar stress was interessant omdat de G23-leiders van de partij hadden gestreefd naar een heropleving van het parlementaire bestuursmechanisme voor collectief denken en besluitvorming. Het voorstel werd niet aanvaard door de CWC.

Gevraagd naar het afdwingen van een leeftijdsplafond, zei een ervaren leider tegen The Indian Express “dat komt ook”. Het leeftijdsplafond, zei hij, werd voorgesteld in de vergadering van de CWC, die de verklaring goedkeurde “maar niet aangekondigd uit eerbied voor de oudsten die daar zitten”.

De verklaring bevat ook een suggestie van het jongerenpanel dat in de toekomst 50 procent van alle posten in de regeringen van het Congres zal worden gereserveerd voor personen onder de 50 jaar en dat dezelfde criteria zullen worden toegepast bij het selecteren van kandidaten die beginnen met de Lok Sabha-verkiezingen van 2024.< /p> Chintan Shivir |Congres om Nav Sankalp-verklaring goed te keuren na laatste beraadslaging

In zijn toespraak noemde Rahul Gandhi de één familie, één ticket-regel. Hij betoogde dat het tijd was om de aard van de congrespartij te veranderen.

“Niet de natuur in termen van denken, niet de natuur in termen van ideologie, maar de natuur in termen van de manier waarop we ons werk doen. De 21e eeuw draait om communicatie. En er is een gebied waar onze tegenstanders ons overtreffen, namelijk in de communicatie. Ze hebben veel meer dan wij en ze zijn beter in communicatie dan wij. Dus we moeten nadenken over communicatie… onze communicatiesystemen volledig hervormen en op een nieuwe manier communiceren met de mensen in India, met de jongeren', zei hij.

Hij zei dat het idee dat een bepaald aantal functies voor jongere mensen zou moeten zijn een heel belangrijk idee is.

“Ik zeg niet dat er geen oudere mensen zouden moeten zijn. Maar ik zeg als het gaat om PCC's, blokkeer congrescommissies… als het gaat om ons leiderschap moeten we een gezonde mix hebben van jongeren en senioren. En ik denk dat de tijd is gekomen dat we dit agressief gaan doen… Waar we agressief nieuwe DCC's plaatsen, nieuwe PCC's ….” zei hij.

Belangrijk is dat hij zei: “We moeten ervoor zorgen dat één persoon per gezin een kaartje krijgt.”
“Ik weet het (AICC algemeen secretaris die verantwoordelijk is voor de organisatie) Venugopal heeft daar een voorbehoud bij gemaakt, maar ik denk dat het erg belangrijk is dat we het aantal familieleden dat bij onze organisatie betrokken is, beperken. Laat ze werken, laat ze zich ontwikkelen en laat ze dan lid worden van de organisatie, maar we mogen geen situatie krijgen waarin 5 of 6 of 7 leden van een familie in de organisatie zitten,” zei hij.

Het voorbehoud is dat de zonen, dochters en andere familieleden van congresleiders die naar verkiezingen streven, minstens vijf jaar voor de partij hadden moeten werken. Deze regel zal in feite veel van de families vrijstellen.

Mis het niet |Drie decennia na de liberalisering roept het Congres op tot reset van het economisch beleid

De andere besluiten omvatten het opzetten van een intern mechanisme – een afdeling voor openbaar inzicht – om enquêtes uit te voeren om de stemming van de mensen te peilen, een aparte afdeling voor verkiezingsbeheer en een beoordelingsvleugel om de prestaties van ambtsdragers op alle niveaus te volgen en te evalueren werden ook aangekondigd.

Sommige aankondigingen kwamen van oude suggesties. Het besluit om een ​​intermediaire mandalcommissie te vormen tussen stand- en blokniveau was een eeuwenoude suggestie. Het besluit om een ​​nationaal opleidingsinstituut op te richten werd al in 2003 genomen op de Shimla chintan shivir. De andere besluiten omvatten het opzetten van een commissie politieke zaken van hoge leiders in alle staten en het houden van een AICC-sessie en soortgelijke sessies in staten eens per jaar.

Zowel Sonia als Rahul benadrukten bij het opknappen van het communicatieapparaat van het congres. De partij heeft besloten om de communicatieafdeling uit te breiden en te herstructureren, waarbij de afdelingen sociale media, gegevensanalyse en onderzoek worden geïntegreerd om de berichtgeving effectiever te maken.

De organisatorische hervormingen omvatten een besluit om alle vacante posten in de komende 90-120 dagen en een adviesraad voor sociale rechtvaardigheid om de president van het congres te helpen en te adviseren over kwesties met betrekking tot SC, ST, OBC, minderheden en vrouwen.