Congres Chintan Shivir: Rahul geeft toe dat mensen verbinding verloren hebben, Sonia kondigt all-India yatra aan

0
42

Interim-president van het congres, Sonia Gandhi, spreekt partijleiders toe tijdens de 'Nav Sankalp Chintan Shivir' van de partij in Udaipur. (PTI-foto)

Rahul Gandhi heeft sinds 2014 duizelingwekkende verkiezingsnederlagen geleden onder zijn leiding en die van zijn moeder Sonia Gandhi, en gaf zondag toe dat de “verbinding” van het congres met de mensen “verbroken” is en dringend moet worden hersteld .

Om die verbinding te herstellen, kondigde Sonia aan dat de partij vanaf 2 oktober van dit jaar een Bharat yatra zal ondernemen. De partij kondigde ook een reeks organisatorische hervormingen aan aan het einde van haar driedaagse chintan shivir hier om nieuwe en jonge gezichten in leiderschapsrollen te brengen.

Lees |Adviespanel voor senioren, 50% vertegenwoordiging voor jonge leiders

Toen de gordijnen vielen voor de brainstormsessie, waren er aanwijzingen dat Rahul waarschijnlijk later dit jaar terugkeert als president van het Congres. Terwijl Sonia een korte toespraak hield, sprak Rahul uitvoerig.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

De voormalige president van het Congres viel de BJP-regering in het Centrum aan en beschuldigde haar van het verspreiden van haat, het onder druk zetten van de rechterlijke macht, het verdraaien van de kiescommissie, het vernietigen van instellingen en het muilkorven van de media.

Best of Express Premium

Premium

Uitgelegd: de aandelen van LIC worden met korting verhandeld — maar hier’…

Premium

Uitgelegd: wat zijn stedelijke hitte-eilanden, en waarom verslechteren ze tijdens…

< img src="https://images.indianexpress.com/2022/05/Skyfall-in-Gujarat.jpg?resize=450,250" />Premium

Skyfall in Gujarat, expert zegt waarschijnlijk puin van een Chinese raket

Premium

Chaos in Kandla na verbod: 4.000 tarwetrucks in de rij, 4 schepen half- fullMore Premium Stories >>

Maar zijn focus lag meer op het voorbereiden van de partij om “terug te gaan naar het volk”; hij vertelde de chintan shivir dat er geen “snelkoppelingen” waren naar een opwekking.

Lees in Political Pulse |Congreswerkcommissie keurt één familie, één ticketregel goed; voorwaarden zijn van toepassing

De partij zal moeten accepteren dat haar “verbinding” met de mensen is verbroken, en ze zou moeten werken aan het herstellen van die verbinding, zei Rahul. De volledige focus van het congres ligt momenteel op “interne zaken”, zoals wie welke post krijgt, zei hij, en hij vroeg de leiders om hun aandacht op de mensen te richten.

“Het is een klacht. Onze hele discussie, ons gesprek gaat over onze interne zaken wie welke post krijgt. Intern is dat onze focus. In de tijd van vandaag zal deze interne focus niet werken. Onze focus moet extern zijn. We zullen onze blik op de mensen moeten richten en we zullen naar de mensen moeten gaan. Niet alleen voor ons…voor het land… Of het nu onze senior leiders, junior leiders of arbeiders zijn, we zouden naar de mensen moeten gaan en bij hen zitten zonder ergens over na te denken,” zei Rahul.

Lees |Over regionale bondgenoten zegt Rahul één ding, partij heel andere

“Hun problemen (van de mensen) moeten we begrijpen. En de connectie die we vroeger hadden met het volk…jo Congrespartij ka connectie janta se toota hai usko hame accept karna padega… We zullen die verbinding moeten herstellen & #8230;de mensen willen dat" Ze begrijpen dat alleen het congres het land vooruit kan brengen.”

De partij zal in oktober een yatra afsluiten om de band met de mensen te versterken, zei Rahul.

Don&#039 ;t Miss |Congres praat over hervormingen, maar gaat helemaal terug in het voorstel voor een leeftijdsgrens

“Dat is de enige manier… Sneltoetsen helpen niet. Het kan niet worden gedaan via snelkoppelingen. Het kan alleen gebeuren door zweet af te werpen. We kunnen het. Je kunt het. Wij hebben het vermogen en dat is ons DNA. Deze organisatie is uit de mensen voortgekomen en we zullen weer naar de mensen moeten gaan,” zei hij.

Sonia kondigde een “nationale Kanyakumari aan voor Kashmir Bharat Jodo Yatra, te beginnen met Gandhi Jayanti dit jaar”. “We zullen er allemaal aan deelnemen”, zei ze. “De Yatra is bedoeld om de banden van sociale harmonie die onder druk staan ​​te versterken, om de fundamentele waarden van onze grondwet die onder druk staan ​​te behouden en om de dagelijkse zorgen van miljoenen van onze mensen onder de aandacht te brengen.”

Explained

Actie valt nog te bezien

Toelating van een “verbroken verbinding” en aankondiging van een Yatra van Kanyakumari naar Kasjmir is de erkenning van de noodzaak om ga terug naar de mensen. Maar zoals altijd blijft de kwestie van de implementatie.

Sonia sloot haar korte toespraak af en zei dat de partij de uitdagingen waar ze voor staat zeker zal overwinnen. “We zullen overwinnen. We zullen overwinnen. We zullen overwinnen. Dat is onze vastberadenheid. Dat is onze nav sankalp (nieuw besluit). Het congres zal een nieuwe uday (stijging) hebben. Dat is onze nav sankalp,” zei ze.

Rahul zei dat zijn strijd was tegen de ideologie van de RSS-BJP en de “haat en geweld die ze verspreiden”.

“Voor mij is het de strijd voor mijn leven… Ik kan niet accepteren dat haat, geweld en woede zich in onze dierbare natie kunnen verspreiden. We staan ​​tegenover een aantal grote krachten. RSS en de BJP-organisatie, alle instellingen… Denk niet dat we vechten tegen een politieke partij. We vechten niet tegen een politieke partij, de politieke partij is slechts een onderdeel. We vechten tegen elke instelling van India. We vechten tegen de grootste vriendjeskapitalisten… Dat is het feit,' zei hij.

Hij was niet bang, zei Rahul. “Ik ben niet bang voor deze krachten. Het kan me niet schelen. Ik heb mijn hele leven geen corruptie gedaan. Ik heb nog geen cent van Bharat mata genomen. Ik ben niet bang om de waarheid te spreken… Samen zullen we de BJP en de RSS-organisatie en hun ideologie verslaan,” zei hij.

Sommige hoge leiders en arbeiders van de partij voelen zich soms depressief, zei Rahul. “Het is normaal. De strijd is niet gemakkelijk. Denk niet dat de strijd gemakkelijk is.”

Regionale partijen kunnen de RSS-BJP niet aan, zei hij, “omdat dit een strijd van ideologieën is”. “Je hebt gezien dat de ideologie van de RSS strijdt tegen de ideologie van het congres. BJP zal praten over het congres, zijn leiders en arbeiders, maar zal niet praten over regionale partijen. Omdat ze weten dat regionale partijen ruimte hebben, maar de BJP niet kunnen verslaan. Omdat ze geen ideologie hebben. Ze hebben verschillende benaderingen. We hebben een gecentraliseerde aanpak. En onze strijd gaat over ideologie.”

“Dit is geen politieke strijd. Dit is een gevecht voor de toekomst van het land en om het land te redden… Het is onze verantwoordelijkheid om naar de mensen te gaan en te zeggen dat jullie verdeeld worden en dat het land daardoor verzwakt zal worden. Niemand zal profiteren. Het land zal daardoor lijden”, zei hij.