Arbetslösheten den lägsta på 50 år i Storbritannien

0
49

Storbritanniens arbetslöshet sjönk till 3,7 procent under årets första kvartal. Det är den lägsta siffran i landet på 50 år. Bank of England räknar med att arbetslösheten i Storbritannien fortsätter ned till 3,5 procent under årets tredje kvartal. Men jämfört med före pandemin är den brittiska arbetsmarknaden fortfarande mindre, med ett ökat antal britter i arbetsför ålder som vare sig har eller söker jobb. Det skriver Financial Times. Samtidigt väntas inflationen i landet lyfta till 8 procent i år. Prognosen är att priserna för el kommer att öka med 75 procent, drivmedel med 22 procent och livsmedel med 6 procent. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger dig Sveriges bästa och mest heltäckande bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Dessutom får du dagliga expertkommentarer och långläsning från bland annat Wall Street Journal, Financial Times och The Economist. Du kan också välja att bevaka de bolag och/eller ämnen som intresserar dig allra mest. Nu kan du som Omni-läsare testa Omni Ekonomi gratis i två månader (värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.