Apple brengt tvOS 15.5 uit voor iedereen: bugfixes voor je Apple TV

0
52

Zoals wel vaker het geval is met tvOS biedt de update naar tvOS 15.5 geen zichtbare veranderingen. Het zijn vooral bugfixes en prestatieverbeteringen. Binnenkort komt tvOS 16 eraan, dus we verwachten dat Apple voor die tijd geen nieuwe functies meer aankondigt.

tvOS 15.5 beschikbaar

De vorige grotere update van tvOS (15.4) bracht verrassend genoeg nieuwe functies naar de Apple TV, maar in tvOS 15.5 zijn we weer terug bij het oude patroon. Zoals wel vaker zijn er alleen veranderingen die je met het blote oog niet kunt zien. Mocht er op een later moment toch nog meer duidelijk worden welke verbeteringen Apple doorgevoerd heeft, dan werken we dit artikel bij. Ook eventuele beveiligingsverbeteringen vind je dan hier terug.

tvOS 15.5 downloaden

tvOS 15.5 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K (zowel de 2021- als 2017-versie). Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 15.5 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.