5 funktioner Google Pixel-telefoner borde stjäla från Samsung

0
45
NYC Russ/Shutterstock.com< /figure>

Älska det eller hata det, Samsung Galaxy-enheter har massor av funktioner. Pixel-telefoner är å andra sidan väldigt enkla. Google kan lära sig ett och annat av Samsung och göra Pixel-enheter ännu bättre. Vi har några förslag.

Fler kameralägen

< img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />Justin Duino

Google älskar att skryta med kameraförmågan i Pixel-serien. Faktum är att Pixel-telefoner har några av de bästa kamerorna du kan hitta i en smartphone. Kameramjukvaran på Pixel-telefoner är dock lite bristfällig.

RELATEDDe bästa Android-kameratelefonerna 2022

Google Kamera-appen på Pixel-telefoner har inte många extrafunktioner. Å andra sidan har Samsung Galaxy-enheter “Pro” lägen som ger dig granulär kontroll över fokus, ISO, exponering och andra saker. De har också snygga lägen som “Porträttvideo.”

Jämför det med Google Camera som har den grundläggande uppsättningen lägen, inklusive panorama, slow motion, time-lapse och natt Syn. Samsung stoppar inte in alla extra funktioner i ditt ansikte. Den övergripande upplevelsen är enkel, men det finns fler alternativ om du är intresserad.

RELATERAT: Hur man öppnar kameran från pixellåsskärmen

Bixby-rutiner

< /p>

Bixby är inte en omtyckt Samsung-tjänst, men det finns ett verkligt användbart verktyg knutet till namnet—Bixby Routines. Du kan välja åtgärder som ska vara en “utlösare” och sedan bestämmer du vilka åtgärder som ska ske när triggern inträffar.

Annons

Det liknar Google Assistant-rutiner men mycket mer enhetsorienterat. Några av de möjliga “triggers” inkluderar att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk, ansluta en Bluetooth-enhet, starta en app, ange en plats och mycket mer.

Pixel-motsvarigheten till detta är en lite använd funktion som heter “Regler .” Det är ett liknande koncept, men mycket, mycket mer begränsat. De enda utlösare är att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk eller ange en plats. Google skulle kunna göra mycket mer med detta och inte kräva assistent.

RELATERAT: Du bör använda Samsungs Bixby, men bara för rutiner

Säker mapp

Secure Folder är en Samsung-funktion som inte får tillräckligt med uppmärksamhet. Människor antar att det bara är för personer som behöver extrem säkerhet, men det är mycket mer användbart än så.

Med Secure Folder kan du i princip ha en helt separat andra telefon på din Galaxy-enhet. Appar i Secure Folder är oberoende av apparna i huvudområdet på din telefon. Foton, videor och filer är också separata. Det finns till och med en separat version av Play Butik i Secure Folder.

Pixel-telefoner kan använda “Locked Folder” i Google Foto eller “Safe Folder” i appen Filer, men det är allt. Om du vill ha flera instanser av samma app på en Pixel-telefon måste du använda metoder från tredje part.

RELATERAT: Så här aktiverar du den säkra mappen på Samsung-telefoner

Samsung DeX

Samsung

Samsung “DeX” är ett konstigt namn som kommer från “desktop experience.” Det förvandlar gränssnittet på en Samsung-telefon eller surfplatta till något som ser närmare en Windows-PC eller Mac-skrivbord. Detta händer när du ansluter telefonen till en större skärm.

Annons

Google Pixel-telefoner har helt enkelt ingen motsvarighet till detta. Android har haft ett barebones-skrivbordsläge inbyggt i några år, men Pixel-telefoner har aldrig haft stöd för HDMI-out för att använda det. Det är en bummer.

Google har redan lagt till telefonintegration till Chrome OS. Att ta det ett steg längre för något mer än bara aviseringssynkronisering skulle vara väldigt coolt. Tänk om din Chromebook också kunde visa telefonens skärm i ett skrivbordsgränssnitt?

RELATERAT: Vad är DeX, Samsungs skrivbordsläge?

Bra lås

Samsung-telefoner har många funktioner—därav denna lista. Samsung erbjuder dock ännu fler funktioner till entusiaster genom tillägg i en app som heter “Good Lock.”

Good Lock är en svit med tillägg som utökar funktionaliteten för många grundläggande funktioner. Det låter dig anpassa låsskärmen, volymkontroller, anpassade teman och mycket, mycket mer. Du kan verkligen bli galen av det.

Google föredrar uppenbarligen ett enklare tillvägagångssätt för Pixel-telefoner, men det är därför något som Good Lock skulle vara perfekt. Det ingår inte på Galaxy-enheter som standard. Du måste söka upp det. Det betyder att entusiasterna kan gå vilda med det, men människor som föredrar enkelhet behöver aldrig oroa sig för alla extra funktioner. Det är en win-win.

RELATERAT: Varför du bör använda “Bra lås” på din Samsung Galaxy-telefon

Enkelheten är kung när det kommer till Google Pixel-telefoner, men några extra godbitar här och det skulle gå långt. På skalan “dead simple” till “alltför komplext,” Google behöver bara flytta Pixel-telefonerna lite närmare de senare.

RELATERAT: Det värsta med Samsung-telefoner är Samsungs programvara

LÄS NÄSTA

  • › Varför obegränsad mobildata faktiskt inte är obegränsad
  • › Så här gör Mozilla Thunderbird comeback 2022
  • › Varför ser jag “FBI Surveillance Van” i Min Wi-Fi-lista?
  • › Använder du Wi-Fi för allt? Här är varför du inte borde
  • › MSI Clutch GM41 Lightweight Wireless Mouse Review: Mångsidig fjädervikt
  • › 5 irriterande funktioner du kan inaktivera på Samsung-telefoner