Wat is een KVM-switch?

0
54
Vac1/Shutterstock.com

Als je meerdere computers gebruikt, kan je arsenaal aan muizen, toetsenborden en monitoren snel uit de hand lopen. KVM-switches kunnen uw aantal randapparatuur tot een minimum beperken met relatief eenvoudige hardware of software. Laten we eens kijken hoe ze werken.

Wat is een KVM-switch en hoe werkt het?

In eenvoudige bewoordingen stelt een KVM-switch u in staat om te schakelen tussen verschillende computerbronnen (of computerbehuizingen) terwijl u hetzelfde toetsenbord, dezelfde monitor en dezelfde muis gebruikt; in feite is dat waar KVM voor staat: toetsenbord, video, muis. Dat betekent dat als je meerdere pc's hebt waarmee je moet werken, je niet voor elke pc aparte monitoren, toetsenborden en muizen hoeft te kopen. In plaats daarvan koop je er gewoon één van elk en gebruik je de switch om van pc naar pc te gaan.

Dat gezegd hebbende, de term KVM is een beetje misleidend, en hoewel originele KVM-switches alleen die drie konden verwerken, zullen moderne switches vaak meer aan, inclusief zaken als audio en USB-poorten. Er zijn zelfs KVM-switches die schakelen tussen slechts één ingang, zoals deze Gana 3-poorts HDMI-switch, hoewel deze meestal eenvoudigweg worden aangeduid met de gegevens die ze verwerken, zoals een audioschakelaar of een toetsenbordschakelaar.

Dus hoe werken ze precies? Nou, vroeger bestond plug-and-play-technologie niet, dus elke keer dat je een toetsenbord of muis wilde veranderen, moest je de computer opnieuw opstarten zodat de CPU randapparatuur kon detecteren. Hoewel dit niet meer het geval is, doen KVM-switches nog steeds iets soortgelijks in die zin dat ze de CPU voor de gek houden door te denken dat er een verbinding is, zodat wanneer je uiteindelijk overschakelt, het soepel verloopt.

Advertentie

Hoe het dat doet is een beetje ingewikkeld, maar eigenlijk emuleert het de randapparatuur voor de computer en onderhoudt het constant een 'nep'. signaal. Wanneer u overschakelt, vervangt de KVM-switch het geëmuleerde signaal door het signaal van uw daadwerkelijke randapparatuur, wat zorgt voor een soepele en onmerkbare overgang.

Typen KVM Switches uitgelegd

KVM-switches zijn meestal in twee hoofdvarianten verkrijgbaar: hardware en software.

GERELATEERDBeginner Geek: virtuele machines maken en gebruiken

Hardware-switches zijn de meest voorkomende en het soort dat u waarschijnlijk tegenkomt of gebruikt. KVM's van consumentenkwaliteit kunnen bijvoorbeeld meestal schakelen tussen twee tot vier bronnen, hoewel sommige tot acht bronnen kunnen gaan, en ze worden meestal iets meer op de markt gebracht voor degenen die kleine kantoren of bedrijven runnen. Voor grote bedrijven kunnen enkele van de grootste KVM-switches tot 64 gaan en zijn ze soms verbonden met een server waarop veel virtuele machines draaien waartoe meerdere mensen toegang moeten hebben.

Behalve het aantal bronnen waartussen u kunt schakelen , er is ook het videotype, waarbij de meest voorkomende KVM-switches voor VGA zijn. Gelukkig worden KVM-switches met HDMI en Display Port steeds gebruikelijker, maar ze zijn meestal iets duurder dan de VGA-switches.

Een andere optie is hoeveel monitoren u wilt ondersteunen, waarbij één de meest voorkomende optie is en drie beschikbaar, hoewel zeldzaam. Nogmaals, je zult waarschijnlijk geen HDMI KVM vinden die twee of meer monitoren aankan, hoewel de technologie op het moment van schrijven begin 2022 steeds gebruikelijker wordt. Misschien zien we over een paar jaar HDMI als de standaard , in plaats van VGA, in ieder geval op de consumentenmarkt.

Wat betreft software KVM-switches, ze zijn ook een beetje een verkeerde benaming, omdat ze meestal geen monitor-switching ondersteunen en daarom technisch KM-switches zijn. Ze werken door een applicatie op uw computer te installeren waarmee u een muis en toetsenbord rechtstreeks kunt bedienen op elke computer die is aangesloten op uw netwerk. Deze zijn meestal erg handig in grote bedrijven met veel servers die moeten worden gecontroleerd door verschillende IT- en beheerdersmensen.

Heb ik een KVM-switch nodig ?

KVM-switches kunnen best handig zijn voor persoonlijk gebruik, hoewel u aan de onderkant ongeveer $ 50 wilt uitgeven, zoals voor deze PWAY KVM, hangt dit grotendeels af van uw gebruik. Als je merkt dat je constant heen en weer gaat tussen twee pc's, dan zijn de instapkosten van $ 50 misschien wel de moeite waard. Of, als u niet veel bureauruimte heeft en maar één monitor, muis en toetsenbord kunt plaatsen, kan een KVM-switch een uitstekende investering zijn.

Een betaalbare KVM-switch

KVM-switch HDMI 4-poorts box

Bedien eenvoudig vier verschillende systemen met deze KVM-switch die HDMI-aansluitingen ondersteunt en die de bank niet kapot maakt.

Amazon

$55.99
 

Advertisement

Een andere optie is om een ​​software KVM te gebruiken en gewoon een extra monitor te laten draaien; op die manier bespaar je in ieder geval wat ruimte terwijl je ook functioneel gebruik kunt maken van je andere pc-bron.

Als je een bedrijf runt dat vaak veel servers of machines aankan, dan kan een KVM-switch ook erg handig zijn, vooral softwareversies, omdat je hiermee op afstand toegang hebt tot apparaten, waardoor je een rit naar de locatie bespaart.

GERELATEERD: Hoe meerdere pc's te bedienen met Eén toetsenbord met Synergy

LEES VOLGENDE

  • › Review MSI Clutch GM41 lichtgewicht draadloze muis: veelzijdig vedergewicht
  • › Waarom onbeperkte mobiele data niet echt onbeperkt is
  • › Wat doet “TFTI” Gemiddeld, en hoe gebruik je het?
  • › 5 vervelende functies die u kunt uitschakelen op Samsung-telefoons
  • › Google's Pixel 6a en Pixel 7 zien eruit als de beste telefoons tot nu toe
  • › Wi-Fi voor alles gebruiken? Hier is waarom je niet