Wanneer moet je je oude muis vervangen?

0
47
Miljard foto's/Shutterstock.com< /figuur>

Gebruik je een oude muis die constant bevriest of overal heen springt? Is de sensor of een van de knoppen kapot? Laten we het hebben over wanneer je zou kunnen overwegen om je muis te vervangen.

Inhoudsopgave

Basisproblemen oplossen
Willekeurige sprongen of bewegingen
Gebroken knoppen
Bevriezen of stoppen
Constant loskoppelen

Basisproblemen oplossen

Voordat u vaststelt dat uw muis kapot is en aan vervanging toe is, zijn er een paar dingen die u kunt proberen om deze te repareren.

De eenvoudigste oplossing is om uw muis opnieuw aan te sluiten op een andere USB-poort. Voor draadloze muizen sluit u de draadloze zender opnieuw aan of sluit u uw muis opnieuw aan via Bluetooth om de verbinding te resetten. Zorg ervoor dat u de stuurprogramma's van uw muis hebt bijgewerkt en ook de batterijen hebt opgeladen. Als u momenteel de nieuwste stuurprogramma's gebruikt, installeer deze dan opnieuw.

GERELATEERDWat te doen als uw Windows 10-toetsenbord of -muis niet meer werkt t Werkend

Blaas lucht in de sensor om stof of vuil te verwijderen dat de sensor kan blokkeren, gebruik een blikje perslucht als je die hebt. Als dat niet werkt, probeer dan je muis op een ander oppervlak te gebruiken, zoals een andere muismat of een ander bureau. Sluit uw muis aan op een andere computer om te zien of uw computer het probleem is, want het kan een malwareprobleem zijn.

Helaas, als geen van deze methoden werkte, is uw muis waarschijnlijk kapot, wat betekent dat u’ Ik heb een vervanger nodig. Pak een gamingmuis, want ze zijn gemaakt om lang mee te gaan. Controleer ook of u nog steeds onder de garantie valt, zodat u een gratis vervanging kunt krijgen.

The Best Gaming Mice of 2022 Best Gaming Mouse Overall Logitech G502 Lightspeed Amazon

$38.99
$79.99 Save 51%

Beste budget gamingmuis Logitech G203 Amazon

$29.99
$39.99 Bespaar 25%

Beste draadloze gamingmuis Razer Viper Ultimate Amazon

$79.99
$ 149,99 Bespaar 47%

Beste ultralichte gamingmuis Logitech G Pro X Superlight Amazon

$141.26
$159.99 Save 12%

Beste MMO-muis Logitech G600 Amazon

$34.99
 

Beste FPS-muis Razer Viper Amazon

$68.25
$79.99 Save 15%

Willekeurige sprongen of bewegingen

Als je op de computer zit, kun je met een muis gemakkelijk navigeren. Je zult echter snel gefrustreerd raken als je muis sporadisch overal heen springt. Het kan onmogelijk zijn om iets voor elkaar te krijgen.

Advertentie

Als je dat nog niet hebt gedaan, zorg er dan voor dat je een kwaliteitsmuismat aanschaft, want ze bieden een consistent glad oppervlak waarop je muis kan glijden. De meeste muizen werken niet goed op oppervlakken die niet stevig of glad zijn, en dit geldt ook voor reflecterende oppervlakken zoals glazen bureaus.

Zelfs als u denkt dat uw muis prima zal werken op een oppervlak , is het altijd beter om het op een muismat te houden om de onderkant van de muis en het oppervlak waarop het zich bevindt te beschermen. Als u uw muis een miljoen keer over een onbeschermd oppervlak veegt, kan deze snel slijten!

SteelSeries QcK Gaming-oppervlak

Deze gaming-muismat is geoptimaliseerd voor stabiliteit en voorkomt ongewenste bewegingen voor verbeterde nauwkeurigheid.

Amazon

$24.99
 

U moet ook proberen de batterijen op te laden of te vervangen om te zien of dat het probleem oplost. Draadloze muizen die op batterijduur werken, hebben de neiging onverwachts te bewegen wanneer ze bijna zonder stroom komen te zitten. Kijk of je de levensduur van de batterij van je muis kunt controleren met behulp van software, zodat je niet hoeft te wachten tot hij dood begint te worden.

Gebroken knoppen

Zelfs als een van de knoppen op je muis plotseling niet meer werkt, voelt het alsof het hele ding nutteloos is. Een kapotte linkerklik- of rechterklikknop is een enorme hoofdpijn die wacht om te gebeuren.

Advertentie

Gelukkig zijn er enkele manieren om kapotte knoppen te omzeilen. Maar controleer eerst of het een hardware- of softwareprobleem is door uw muis op een andere computer aan te sluiten. Voor degenen met draadloze muizen, koppel ze via Bluetooth of draadloze zender. Als de knoppen normaal werken, is het een softwareprobleem op uw computer. Als de knoppen nog steeds niet werken, is er een hardwareprobleem.

Helaas gaan alle muizen uiteindelijk kapot. Dit is de reden waarom u beoordelingen ziet voor het aantal klikken dat ze zullen overleven. De Razer DeathAdder Elite heeft bijvoorbeeld een beoordeling van maximaal 50 miljoen klikken. Als u nog niet in de buurt van de klikclassificatie van uw muis bent gekomen, kunt u proberen deze zelf te repareren.

iFixit is een geweldige bron die stapsgewijze oplossingen biedt. Nadat u de naam van uw muis in de zoekbalk hebt getypt, moet u de handleidingen voor verschillende onderdelen van uw muis vervangen. Als u uw muis niet kunt vinden, kunt u contact met hen opnemen voor ondersteuning. U kunt ook online zoeken naar andere oplossingen voor uw exacte model. Dit lijkt misschien veel werk, maar het is een geweldige manier om wat geld te besparen als je het zelf kunt repareren. Een ander voordeel is dat u een algemeen idee hebt van hoe u computermuizen kunt repareren!

Als u te maken heeft met softwareproblemen, is de eenvoudigste oplossing om uw muis terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. U zou dit moeten kunnen doen met behulp van configuratiesoftware die is ontworpen voor uw muis. Razer raadt gebruikers bijvoorbeeld aan om Razer Synpase te installeren. U kunt ook proberen de stuurprogramma's van uw muis bij te werken of opnieuw te installeren in Apparaatbeheer.

Bevriezen of stoppen

Een van de meest frustrerende problemen met een muis is wanneer deze constant vastloopt of helemaal niet meer werkt. Dit wordt meestal veroorzaakt door een defecte muissensor. U probeert uw muis te bewegen wanneer deze plotseling voor een korte periode stopt. Afhankelijk van hoe erg de situatie is, kan je muis om de paar minuten een paar seconden vastlopen.

Als je een draadloze muis gebruikt, probeer deze dan aangesloten te laten om te zien of dit helpt . Werken met een bijna lege batterij kan verschillende problemen veroorzaken, daarom moet u eraan denken om hem op te laden voordat hij helemaal leeg is. Je moet ook proberen je muis opnieuw aan te sluiten op een andere USB-poort en de stuurprogramma's opnieuw te installeren of bij te werken.

Advertentie

Helaas, als het vastlopen aanhoudt, moet u overwegen uw muis te vervangen, zodat u geen tijd hoeft te verspillen aan het wachten tot het om de paar minuten ontdooit.

Constant loskoppelen

Een muis die constant de verbinding verbreekt, kan vervelend zijn om mee om te gaan. U werkt aan een belangrijk document of speelt uw favoriete spel en plotseling wordt de verbinding met uw muis verbroken terwijl deze nog is aangesloten.

U sluit hem weer aan op uw computer deed de truc totdat het opnieuw gebeurt, en opnieuw. Het is veel waarschijnlijker dat je dit probleem tegenkomt met een draadloze muis, omdat ze Bluetooth of een zender gebruiken om draadloos verbinding te maken. U moet de hardware van uw muis, inclusief de zender, controleren om te zien of ze beschadigd zijn. Tenzij u weet hoe u de hardware moet repareren, is het gemakkelijker om de hele muis te vervangen.

The Best Mice of 2021 for Gaming and Productivity Best Mouse Overall Razer Pro Click Humanscale Wireless Mouse Amazon

$98.50
 

Beste budgetmuis Logitech G203 bedrade Lightsync-muis Amazon

$29.99
$39.99 Save 25%

Beste muis voor gaming Logitech G502 Lightspeed draadloze gamingmuis Amazon

$119.99
$149.99 Save 20%

Beste draadloze muis Logitech MX Master 3 draadloze muis Amazon Beste bedrade muis Razer Viper Ultralight Ambidextrous bedrade muis Amazon

$68.25
$79.99 Save 15%

Beste ergonomische muis Logitech MX Vertical Amazon

$97.98
 

Beste muis voor Windows Microsoft Sculpt ergonomische muis Amazon

$39.35
$59.95 Save 34%

Beste muis voor Mac Apple Magic Mouse 2 Amazon LEES VOLGENDE

  • › Wat doet “TFTI” Gemiddeld, en hoe gebruik je het?
  • › Review MSI Clutch GM41 lichtgewicht draadloze muis: veelzijdig vedergewicht
  • › Waarom onbeperkte mobiele data niet echt onbeperkt is
  • › Wi-Fi voor alles gebruiken? Dit is waarom je niet
  • › Google's Pixel 6a en Pixel 7 zien eruit als de beste telefoons tot nu toe
  • › 5 vervelende functies die u kunt uitschakelen op Samsung-telefoons