Waarom onbeperkte mobiele data niet echt onbeperkt is?

0
48
Nieuw Afrika/Shutterstock.com< /figuur>

“Onbeperkt” is een groot woord in de mobiele wereld. Iedereen wil een data-abonnement zonder beperkingen. Daarom gebruiken vervoerders het woord graag, maar “Unlimited” betekent zelden echt onbeperkt. Daar zijn een paar redenen voor.

Er was een tijd dat onbeperkte data-abonnementen echt onbeperkt waren. Je betaalde elke maand een bepaald bedrag en je kon zoveel data gebruiken als je wilde. Naarmate echter meer van de wereld smartphones heeft geadopteerd, zijn deze plannen verdwenen.

GERELATEERD: Moet je betalen voor een onbeperkt datatelefoonabonnement?

Snelsnelheden

De grootste vangst in de meeste “onbeperkte” dataplannen zijn snelheidslimieten. Het is gebruikelijk voor onbeperkte abonnementen om alleen toegang tot snelle gegevens voor een vast bedrag, zoals 25 GB, toe te staan. Nadat je zoveel data hebt gebruikt, wordt je snelheid verlaagd.

In werkelijkheid is het enige dat eigenlijk "onbeperkt" is hoeveel gegevens u kunt gebruiken. Het zegt niets over de limieten op de datasnelheden. U bent van harte welkom om meer dan die 10 GB te gebruiken, maar daarna zal de verbinding veel langzamer zijn.

Videokwaliteitslimieten< /h2>

Mykolastock/Shutterstock.com

Een andere veelgebruikte tactiek die “onbeperkt” plannen gebruiken om uw gegevensgebruik te beperken, zijn kwaliteitslimieten voor videostreaming. Bepaalde “onbeperkt” Met abonnementen kun je YouTube of Netflix niet met de hoogste kwaliteit bekijken.

Advertentie

Logisch vanuit het perspectief van de vervoerder. Het streamen van video met een resolutie van 1080p of 4K verbruikt veel meer data. Door de kwaliteit te beperken die ze kunnen bieden “onbeperkt” gegevens terwijl u nog steeds de hoeveelheid gegevens beperkt die u gebruikt.

Prioritisering

Wat gebeurt er wanneer veel mensen toegang proberen te krijgen tegelijkertijd een netwerk? Dat is het moment waarop de-prioritering in werking treedt. Vervoerders zullen snelheden verlagen om de congestie op het netwerk te verminderen, maar het is niet altijd eerlijk.

Dit is doorgaans meer een probleem bij MVNO's dan bij grote luchtvaartmaatschappijen. Het is echter nog steeds een manier om de hoeveelheid gegevens die u gebruikt te beperken. Als je op een lager niveau van “onbeperkt” plan, krijgt u mogelijk minder prioriteit ten gunste van degenen die meer betalen.

Wat is eigenlijk “Onbeperkt”?

Het is duidelijk dat er veel limieten zijn op deze “onbeperkte” plannen. Snelheidslimieten, limieten voor videokwaliteit en limieten voor prioriteit. Dus welk deel ervan is echt onbeperkt? Zoals gezegd, is het meestal alleen de hoeveelheid data die je gebruikt.

Er is niets dat je ervan weerhoudt om in een maand 50 GB aan data te verbranden, maar dat zegt niets over hoe kom je aan die 50 GB. Het kan op lage snelheden zijn met 480p-video en er wordt constant prioriteit gegeven aan klanten die beter betalen.

Bestaan ​​er echt onbeperkte abonnementen?

Betekent dit alles dat er geen echt onbeperkte abonnementen beschikbaar zijn? Nee, maar ze zijn moeilijker te vinden en ze zijn niet goedkoop. AT&T heeft bijvoorbeeld een echt onbeperkt abonnement zonder datasnelheidslimiet of videokwaliteitslimieten. De vangst? Het kost $ 85 per maand voor één lijn.

Vervoerders zijn bereid om echt onbeperkte abonnementen aan te bieden, maar je gaat er veel voor betalen. De “onbeperkte” abonnementen zijn goedkoper en klinken voor de meeste mensen vaak beter. Zorg ervoor dat u weet waarvoor u betaalt.

GERELATEERD: Hoe u geld kunt besparen op uw mobiele telefoonrekening met een MVNO

LEES VOLGENDE

  • › Google's Pixel 6a en Pixel 7 zien eruit als de beste telefoons tot nu toe
  • › Nomad Base One Max Review: de MagSafe-oplader die Apple had moeten maken
  • › 5 vervelende functies die u kunt uitschakelen op Samsung-telefoons
  • › Review MSI Clutch GM41 lichtgewicht draadloze muis: veelzijdig vedergewicht
  • › Wat is een goede interne pc-temperatuur?
  • › Voor alles wifi gebruiken? Hier is waarom je niet