Vad är en KVM-switch?

0
58
Vac1/Shutterstock.com figur>

Om du kör flera datorer kan din mängd möss, tangentbord och bildskärmar snabbt gå ur hand. KVM-switchar kan minska ditt antal kringutrustning till ett minimum med hjälp av relativt enkel hårdvara eller mjukvara. Låt oss ta en titt på hur de fungerar.

Vad är en KVM-switch och hur fungerar den?

Enkelt uttryckt låter en KVM-switch dig växla mellan olika datorkällor (eller datorfodral) medan du fortfarande använder samma tangentbord, bildskärm och mus; faktiskt, det är vad KVM står för: tangentbord, video, mus. Det betyder att om du har flera datorer du behöver arbeta med behöver du inte köpa separata bildskärmar, tangentbord och möss för varje enskild dator. Istället köper du bara en av varje och använder switchen för att gå från PC till PC.

Som sagt, termen KVM är lite missvisande, och medan original KVM-switchar bara hanterade dessa tre, kommer moderna switchar ofta att hantera mer, inklusive saker som ljud och USB-portar. Det finns till och med KVM-switchar som växlar mellan endast en ingång, till exempel denna Gana 3-ports HDMI-switch, även om dessa vanligtvis hänvisas till helt enkelt av den data som de hanterar, till exempel en ljudswitch eller en tangentbordsswitch.

Så hur fungerar de exakt? Tja, förr i tiden fanns inte plug-and-play-teknik, så varje gång du ville byta tangentbord eller mus måste du starta om datorn så att processorn kunde upptäcka kringutrustning. Även om detta inte är fallet längre, gör KVM-switchar fortfarande något liknande genom att de lurar CPU:n att tro att det finns en anslutning så att det går smidigt när du byter.

Annons

Hur den gör det är lite komplicerat, men i grunden emulerar den kringutrustningen för datorn och upprätthåller hela tiden en “falsk” signal. När du byter ersätter KVM-switchen den emulerade signalen med din faktiska kringutrustningssignal, vilket ger en mjuk och omärklig övergång.

Typer av KVM Switchar Explained

KVM-switchar tenderar att finnas i två huvudvarianter: hårdvara och mjukvara.

RELATERATNybörjarnörd: Hur man skapar och använder virtuella maskiner

Hårdvaruomkopplare är de vanligaste och den typ du med största sannolikhet kommer att stöta på eller använda. Till exempel kan konsumentklassade KVM:er vanligtvis växla mellan två till fyra källor, även om vissa kan gå upp till åtta, och de tenderar att marknadsföras lite mer till dem som driver små kontor eller företag. För stora företag kan några av de största KVM-switcharna gå upp till 64 och är ibland anslutna till en server som kör många virtuella maskiner som flera personer behöver komma åt.

Förutom bara antalet källor du kan växla mellan , det finns också videotypen, där de vanligaste KVM-switcharna är för VGA. Tack och lov blir KVM-switchar med HDMI och Display Port allt vanligare, men de brukar vara lite dyrare än VGA-switchar.

Ett annat alternativ är hur många skärmar du vill ha stöd för, där en är det vanligaste alternativet och tre är tillgängliga, även om det är sällsynt. Återigen, det är inte troligt att du kommer att hitta en HDMI KVM som hanterar två eller flera skärmar, även om tekniken blir vanligare i skrivande stund i början av 2022. Om några år kanske vi ser HDMI som standard snarare än VGA, åtminstone på konsumentmarknaden.

När det gäller KVM-omkopplare för mjukvara är de också lite felaktiga, eftersom de vanligtvis inte stöder bildskärmsväxling och därför tekniskt sett är KM-switchar. De fungerar genom att installera en applikation på din dator som låter dig styra en mus och ett tangentbord direkt på vilken dator som helst som är ansluten till ditt nätverk. Dessa brukar vara ganska praktiska i stora företag med många servrar som måste kontrolleras av flera olika IT- och administratörer.

Behöver jag en KVM-switch ?

KVM-switchar kan vara ganska praktiska för personligt bruk, även om du tittar på att spendera runt 50 USD i den nedre delen, till exempel för denna PWAY KVM, beror det till stor del på din användning. Om du upptäcker att du ständigt går fram och tillbaka mellan två datorer, kan inträdeskostnaden på 50 USD mycket väl vara värt det. Eller, om du inte har mycket skrivbordsutrymme och bara får plats med en bildskärm, mus, tangentbord, kan en KVM-switch vara en utmärkt investering.

En prisvärd KVM-switch

KVM Switch HDMI 4 Port Box

Styr enkelt fyra olika system med denna KVM-switch som stöder HDMI-anslutningar och som inte tar sönder bankerna.

Amazon

$55.99
 

Advertisement

Ett annat alternativ är att använda en mjukvaru-KVM och bara ha en extra bildskärm igång; på så sätt sparar du åtminstone lite utrymme samtidigt som du kan använda din andra PC-källa funktionellt.

Om du driver ett företag som tenderar att hantera många servrar eller maskiner kan en KVM-switch också vara mycket användbara, särskilt programvaror, eftersom de tillåter dig att fjärråtkomst till enheter, vilket sparar dig en resa till platsen.

RELATERAT: Hur man kontrollerar flera datorer med Ett tangentbord som använder Synergy

LÄS NÄSTA

  • › MSI Clutch GM41 Lightweight Wireless Mouse Review: Mångsidig fjädervikt
  • › Varför obegränsad mobildata faktiskt inte är obegränsad
  • › Vad betyder “TFTI” Menar och hur använder du det?
  • › 5 irriterande funktioner du kan inaktivera på Samsung-telefoner
  • › Googles Pixel 6a och Pixel 7 ser ut som de bästa telefonerna hittills
  • › Använder du Wi-Fi för allt? Här är varför du inte borde