Uttarakhand HC fortsätter att fälla över 2 000 träd för vägbreddning

0
44

Tidigare hade invånare och sociala aktivister i delstatens huvudstad protesterat mot vägutvidgningsprojektet. (Representativt)

Uttarakhands högsta domstol har stannat vid fällning av över 2 000 träd för breddningen av Dehradun-Sahastradhara-vägen.

En avdelningsbänk av tillförordnad chefsdomare Sanjay Kumar Mishra och justitieråd RC Khulbe har också frågat att regeringen lämnar in ett svar inom fyra veckor, samtidigt som den 8 juni fastställs som nästa utfrågningsdatum.

I PIL påpekade Dehradun-bo Ashish Kumar Garg att det fanns ett förslag om att yxa 2 057 träd för den föreslagna breddningen av Sahastradhara-vägen från Dehraduns Jogiwala till Kirsali Chowk. Han vädjade om att staden redan står inför bördan av klimatförändringar och att temperaturen går upp.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Tidigare har invånare och sociala aktivister i delstatens huvudstad hade hållit protester mot vägutvidgningsprojektet.

Best of Express Premium

Premium

Bhupinder Singh Hooda på Idea Exchange: Den enda utvägen är att kämpa för …

Premium

Vistara kunde slås samman med Air India, beslut troligen i slutet av 2023

Premium

Experten förklarar: Hur du skyddar dig mot värmerelaterad sjukdomFler premiumhistorier >&gt ;

Beslutet att bredda den 14 km långa vägen från Jogiwala till Kirsali Chowk togs i september 2021 för att säkerställa snabb och enkel resa från Dehradun till Mussoorie. Med den föreslagna vägen kan turisterna nå Mussoorie utan att gå in på Dehraduns Rajpur Road. Omkring 77 crores Rs från Central Roads Fund (CRF) sanktionerades för projektet.