Uppgift: Blodig broattack hör till krigets allra värsta

0
47

Allmänt tillgängliga bilder tyder på att så många som 485 ryska soldater dödades eller skadades när Ukraina förstörde en pontonbro över floden Donets tidigare i veckan. Det uppger den USA-baserade tankesmedjan ISW, skriver New York Times. Om siffrorna skulle visa sig vara korrekta innebär det att den ukrainska attacken är bland krigets hittills mest dödliga händelser, enligt tidningen. NYT skriver att satellitbilder visat hur ukrainsk artillerield slog ut en ”tät koncentration” av ryska soldater och utrustning. I sammanhanget nämner NYT också att det fanns 500 sjömän ombord på det ryska flaggskeppet Moskva, som sjönk tidigare under invasionen. Enligt Ukraina, och amerikanska bedömare, skedde det efter en ukrainsk robotattack. Kreml hävdade inledningsvis att alla överlevde, men familjer till dem som befann sig ombord har sedan lämnats utan officiella svar.