Raipur Chopper krasch: Kongressen, BJP fångade i skylla spel

0
48

Resterna av helikoptern som kraschade i Raipur i torsdags. (Foto: ANI)

Två piloters död i en statlig regeringsägd helikopterkrasch i Chhattisgarhs Raipur på torsdagen har förvandlats till en politisk kontrovers där både den styrande kongressen och oppositionen BJP riktade anklagelser mot varandra efter avslöjanden att helikoptern hade stått inför tekniska problem i flera år.

“Det har förekommit en viss försumlighet någonstans när det gäller helikopterns underhåll. Jag kräver en utredning på hög nivå, sa BJP:s oppositionsledare Dharamlal Kaushik på fredagen. Flera andra BJP-ledare tog också upp frågor om olyckan och regeringens efterföljande uttalande om helikopterns tekniska fel.

Den tvåmotoriga, AW 109 Power Elite-helikoptern, som användes för att transportera VIPs inklusive CM , köptes in 2007 av den dåvarande BJP-regeringen ledd av Raman Singh efter att dess gamla helikopter kraschade i juli 2007 och dödade alla fyra personer ombord, inklusive två piloter.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1. png

På fredagen, även när ett DGCA-team landade i Raipur för att undersöka olyckan, sa kongressens talesperson Sushil Anand Shukla att BJP medvetet försökte politisera två piloters död och förtala dem. ”Piloterna var skickliga på sina jobb och de övervakade själva underhållet av helikoptern. Men BJP har glömt några fakta. Hackaren hade råkat ut för tekniska fel kort efter att den köptes från ett obehörigt skalföretag i Hongkong av BJP till ett höjt pris av 65 lakh Rs,” sa han.

Bäst av Express Premium

Premium

Chintan Shivir slutar i dag: Hindutva-debatt i Cong, party ducks hard talk…

Premium

Förklarat: Varför förbudet mot veteexport är en rejäl reaktion, drabbar bönderna…

Premium

The Rajapaksas hand

Premium

Trots hans skakiga politiska fu Rahul Gandhi förblir massmedias dar…Fler premiumhistorier >>