På uppdrag tillbaka till klassrummet ber Odisha distrikten att planera sina egna strategier

0
47

Offline klassrumsundervisning i skolor över hela staten återupptogs i februari efter två års mellanrum på grund av pandemin. (Representativ bild(

Med en nyligen genomförd analys av delstatsregeringen som avslöjar att cirka 30 procent av eleverna inte har återvänt till skolor, har avdelningen för Odisha School and Mass Education (SME) gett samlare i uppdrag att ta fram platsspecifika strategier för att få eleverna tillbaka till klassrummen.

Offlineklassrumsundervisningen i skolor över hela staten återupptogs i februari efter två års mellanrum på grund av pandemin.

Analys av daglig närvarodata från skolor, som tillhandahålls av distriktets utbildningsofficerare (DEOs), visar att omkring 70 procent elever går i klasser, uppgav rektor Bishnupada Sethi, rektor Bishnupada Sethi, i ett brev till distriktstjänstemännen.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Om distrikt med närvaro under delstatsgenomsnittet, skrev Sethi: “Siffrorna får oss att tro att grundlig analys måste göras för att veta var frånvarande studenter finns. Det kan hända att dessa elever som inte går offline-klasser kan ha hoppat av/flyttat tillsammans med sina föräldrar (eller) tappat intresset för akademiska aktiviteter på grund av att undervisningsschemat inte fortsätter på grund av pandemisituationen och många andra orsaker , som behöver analyseras.”

Best of Express Premium

Premium

Indiens Thomas Cupvinst är oväntat, men hjärtvärmandePremium

SGPC:s resolution från 1946 om “Sikh-staten”: Vad Simranjit Singh Mann missade

Premium

I Khargone, en berättelse om två PMAY-hus: ett bulldozerat, det andra vandaliserat…

Premium

Chintan Shivir avslutas i dag: Hindutva-debatt i Kongl. , party ducks hard talk…Fler premiumhistorier >>

En granskning av institutionen fann också att elever som klarade klass VIII hoppade av skolan och inte tog in i klass IX.

För att ta itu med problemet har delstatsregeringen bett alla distriktssamlare att ta fram en platsspecifik strategi för det berörda distriktet för att ta tillbaka barn till skolor. Samlarna har också ombetts att genomföra en enkät på skolnivå för att lista elever som inte går i lektioner.

“Underlärare som är utstationerade i skolor kan skickas till hus för frånvarande elever för att få reda på orsaken till deras frånvaro från skolan”, skrev Sethi. “Dessa juniorlärare bör också motivera elever och deras föräldrar att skicka sin församling till skolan och förklara fördelarna (med skolgång) och de åtgärder som regeringen vidtagit för att tillhandahålla gratis böcker, gratis uniform, MDM (middagsmåltider) och stipendier till eleverna.”

Panchayat-medlemmar och kvinnors självhjälpsgrupper kan också kopplas in för övningen, föreslog Sethi.

Eftersom en Learning Recovery Plan (LRP) implementeras av regeringen för att hjälpa till att återhämta eleverna från inlärningsförlusten, bör maximal närvaro av elever säkerställas, sa han.