På oppdrag tilbake til klasserommet ber Odisha distriktene planlegge egne strategier

0
47

Offline klasseromsundervisning på skoler over hele staten ble gjenopptatt i februar etter et gap på to år på grunn av pandemien. (Representasjonsbilde(

Med en fersk analyse av delstatsregjeringen som avslører at omtrent 30 prosent av elevene ikke har returnert til skolene, har Odisha School and Mass Education (SME)-avdelingen bedt samlere om å utarbeide stedsspesifikke strategier for å bringe elever tilbake til klasserommene.

Offline klasseromsundervisning på skoler over hele staten ble gjenopptatt i februar etter et gap på to år på grunn av pandemien.

Analyse av daglig tilstedeværelsesdata fra skoler, levert av District Education Officers (DEOs), viser at rundt 70 prosent av elevene går i undervisningen, opplyste rektor Bishnupada Sethi i skole- og masseundervisningsavdelingen i et brev til distriktsoffiserene.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

På distrikter med oppmøte under statens gjennomsnitt, skrev Sethi: «Tallene får oss til å tro at det må gjøres grundige analyser for å vite hvor fraværende studenter befinner seg. Det kan hende at disse studentene som ikke går på offline-klasser kan ha falt ut/flyttet ut sammen med foreldrene (eller) mistet interessen for akademiske aktiviteter på grunn av manglende videreføring av undervisningsplanen på grunn av pandemien og mange andre årsaker , som trenger analyse.»

Best of Express Premium

Premium

Indias Thomas Cupseier er uventet, men hjertevarmerPremium

SGPCs resolusjon fra 1946 om 'Sikh state': Hva Simranjit Singh Mann gikk glipp av

Premium

I Khargone, en fortelling om to PMAY-hus: ett bulldosert, det andre vandalisert…

Premium

Chintan Shivir avsluttes i dag: Hindutva-debatt i Kongo , party ducks hard talk…Flere Premium-historier >>

En gjennomgang av avdelingen fant også at elever som sluttet i klasse VIII, droppet ut av skolen og ikke tok opptak i klasse IX.

For å løse problemet har delstatsregjeringen bedt alle distriktssamlere om å utarbeide en stedsspesifikk strategi for det aktuelle distriktet for å bringe barn tilbake til skolene. Samlerne har også blitt bedt om å gjennomføre en undersøkelse på skolenivå for å liste opp elever som ikke deltar i undervisningen.

“Juniorlærere som er utplassert på skoler kan bli sendt til hus til elever fraværende for å vite årsaken til deres fravær fra skolen», skrev Sethi. “Disse juniorlærerne bør også motivere elever og deres foreldre til å sende avdelingen til skolen og forklare fordelene (av skolegang) og tiltak som er tatt av myndighetene for å gi gratis bøker, gratis uniform, MDM (middagsmåltider) og stipender til studenter.”

Panchayat-medlemmer og selvhjelpsgrupper for kvinner kan også være med på øvelsen, foreslo Sethi.

Som en Learning Recovery Plan (LRP) er under implementering av regjeringen for å hjelpe til med å gjenopprette studentene fra læringstapet, bør maksimalt oppmøte for studenter sikres, sa han.