När du ska byta ut din gamla mus

0
52
Billion Photos/Shutterstock.com< /figure>

Använder du en gammal mus som ständigt fryser eller hoppar överallt? Är sensorn eller någon av knapparna trasig? Låt oss prata om när du kanske vill överväga att byta ut din mus.

Innehållsförteckning

Grundläggande felsökning
Slumpmässiga hopp eller rörelse
Brutna knappar
Fryser eller stoppar
Konstant frånkoppling

Grundläggande felsökning

Innan du avgör att din mus är trasig och behöver bytas ut, finns det några saker du kan försöka åtgärda det.

Den enklaste lösningen är att koppla in musen till en annan USB-port. För trådlösa möss, sätt tillbaka den trådlösa sändaren eller återanslut musen via Bluetooth för att återställa anslutningen. Se till att du har uppdaterat musens drivrutiner och laddat batterierna också. Om du för närvarande använder de senaste drivrutinerna, installera om dem.

RELATERATVad du ska göra om ditt Windows 10-tangentbord eller -mus inte fungerar t Fungerar

Blås in luft i sensorn för att rensa bort damm eller smuts som kan blockera den, använd en burk med tryckluft om du har en. Om det inte fungerade, försök använda musen på en annan yta, till exempel en annan musmatta eller skrivbord. Anslut musen till en annan dator för att se om det är din dator som är problemet eftersom det kan vara ett problem med skadlig programvara.

Tyvärr, om ingen av dessa metoder fungerade, är musen troligen trasig, vilket betyder att du’ måste skaffa en ersättare. Skaffa dig en spelmus eftersom den är byggd för att hålla. Kontrollera också om du fortfarande är under garanti så att du kan få en gratis ersättning.

The Best Gaming Mice of 2022 Best Gaming Mouse Overall Logitech G502 Lightspeed Amazon

$38.99
$79.99 Save 51%

Bästa budgetspelmus Logitech G203 Amazon

$29.99
$39,99 Spara 25 %

Bästa trådlösa spelmus Razer Viper Ultimate Amazon

$79.99
149,99 $ Spara 47%

Bästa ultralätt spelmus Logitech G Pro X Superlight Amazon

$141.26
$159.99 Save 12%

Bästa MMO-mus Logitech G600 Amazon

$34.99
 

Bästa FPS-mus Razer Viper Amazon

$68.25
$79.99 Save 15%

Slumpmässiga hopp eller rörelser

När du sitter vid datorn gör musen det lätt för dig att navigera runt. Du kommer dock snabbt att bli frustrerad om din mus sporadiskt hoppar överallt. Det kan vara omöjligt att få något gjort.

Annons

Om du inte redan har gjort det, se till att du skaffar dig en kvalitetsmusmatta, eftersom de ger en jämn yta för musen att glida på. De flesta möss fungerar inte bra på ytor som inte är solida eller släta, och detta inkluderar reflekterande ytor som glasbord.

Även om du tror att din mus kommer att fungera bra på en yta. , det är alltid bättre att ha den på en musmatta för att skydda undersidan av musen och ytan den är på. Att svepa musen en miljon gånger på en oskyddad yta kan snabbt slita ut den!

SteelSeries QcK Spelyta

Denna spelmusmatta är optimerad för stabilitet och förhindrar oönskade rörelser för förbättrad noggrannhet.

Amazon

$24.99
 

Du bör också prova att ladda eller byta ut batterierna för att se om det löser problemet. Trådlösa möss som körs på batteritid tenderar att röra sig oväntat när de är nära att få slut på juice. Se om du kan kontrollera din muss batteritid med programvara så att du inte behöver vänta tills den börjar dö på dig.

Trassiga knappar

Även om en av knapparna på din mus plötsligt slutar fungera känns det som att det hela är värdelöst. Ett trasigt vänsterklick eller högerklicksknapp är en enorm huvudvärk som väntar på att hända.

Annons

Lyckligtvis finns det några sätt att kringgå trasiga knappar. Men först kontrollerar du om det är ett maskin- eller mjukvaruproblem genom att koppla in musen till en annan dator. För de med trådlösa möss, para ihop dem via Bluetooth eller trådlös sändare. Om knapparna fungerar normalt är det ett programvaruproblem på din dator. Om knapparna fortfarande inte fungerar är det ett maskinvaruproblem.

Tyvärr går alla möss så småningom sönder. Det är därför du kommer att se betyg för antalet klick de kommer att överleva för. Razer DeathAdder Elite har till exempel ett betyg på upp till 50 miljoner klick. Om du inte har nått någonstans i närheten av musens klickvärde kan du prova att reparera det själv.

iFixit är en fantastisk resurs som tillhandahåller steg-för-steg-lösningar. När du har skrivit in namnet på din mus i sökfältet, bör du ersätta guider för olika delar av din mus. Om du inte kan hitta din mus, försök kontakta dem för support. Alternativt kan du söka online för att hitta andra lösningar för just din modell. Det här kan tyckas vara mycket jobb, men det är ett bra sätt att spara lite pengar om du kan fixa det själv. En annan fördel är att du har en allmän uppfattning om hur du fixar datormöss!

Om du har att göra med programvaruproblem är den enklaste lösningen att återställa musen till fabriksinställningarna. Du bör kunna göra detta med hjälp av konfigurationsprogram som är designad för din mus. Till exempel rekommenderar Razer användare att installera Razer Synpase. Du kan också prova att uppdatera eller installera om musens drivrutiner i Enhetshanteraren.

Fryser eller stoppar

Ett av de mest frustrerande problemen med en mus är när den hela tiden fryser eller slutar fungera helt. Detta orsakas vanligtvis av en felaktig mussensor. Du försöker flytta musen när den plötsligt stannar i sina spår under en kort period. Beroende på hur illa läget är, kan din mus frysa i några sekunder med några minuters mellanrum.

Om du använder en trådlös mus, försök att låta den vara ansluten för att se om det hjälper . Att köra på låga batterier kan orsaka olika problem, varför du måste komma ihåg att ladda den innan den tar slut helt. Du bör också försöka koppla in musen till en annan USB-port och installera om eller uppdatera dess drivrutiner.

Annons

Tyvärr, om frysningen fortsätter att inträffa bör du överväga att byta ut musen så att du inte behöver slösa tid på att vänta på att den ska lossna med några minuters mellanrum.

Konstant frånkoppling

En mus som hela tiden kopplar bort kan vara irriterande att ha att göra med. Du är mitt uppe i arbetet med ett viktigt dokument eller spelar ditt favoritspel och sedan, plötsligt, kopplas musen från medan den fortfarande är ansluten.

Återansluter den till din dator. gjorde susen tills det händer igen, och igen. Det är mycket mer sannolikt att du stöter på det här problemet med en trådlös mus, eftersom de använder Bluetooth eller en sändare för att ansluta trådlöst. Du måste kontrollera din muss hårdvara inklusive sändaren för att se om den är skadad. Om du inte vet hur man reparerar hårdvaran blir det lättare att byta ut hela musen.

The Best Mice of 2021 for Gaming and Productivity Best Mouse Overall Razer Pro Click Humanscale Wireless Mouse Amazon

$98.50
 

Bästa budgetmus Logitech G203 trådbunden Lightsync-mus Amazon

$29.99
$39.99 Save 25%

Bästa musen för spel Logitech G502 Lightspeed trådlös spelmus Amazon

$119.99
$149.99 Save 20%

Bästa trådlösa mus Logitech MX Master 3 trådlösa mus Amazon Bästa Wired Mouse Razer Viper Ultralight Ambidextrous Wired Mouse Amazon

$68.25
$79.99 Save 15%

Bästa ergonomiska musen Logitech MX Vertical Amazon

$97.98
 

Bästa musen för Windows Microsoft Sculpt Ergonomic Mouse Amazon

$39.35
$59.95 Save 34%

Bästa musen för Mac Apple Magic Mouse 2 Amazon LÄS NÄSTA

  • › Vad betyder “TFTI” Menar och hur använder du det?
  • › MSI Clutch GM41 Lightweight Wireless Mouse Review: Mångsidig fjädervikt
  • › Varför obegränsad mobildata faktiskt inte är obegränsad
  • › Använder du Wi-Fi för allt? Här är varför du inte borde
  • › Googles Pixel 6a och Pixel 7 ser ut som de bästa telefonerna hittills
  • › 5 irriterande funktioner du kan inaktivera på Samsung-telefoner