Infra voor 5G-uitrol: GatiShakti Sanchar voor RoW-knik gelanceerd

0
39

Telecomminister Ashwini Vaishnaw (midden) lanceert zaterdag in New Delhi het 'GatiShakti Sanchar'-portaal voor gecentraliseerde goedkeuring van voorrang. (PTI)

De minister van de Unie, Ashwini Vaishnaw, zei zaterdag dat juridische ondersteuning voor recht van overpad (RoW) voor telecominfrastructuurprojecten in december van dit jaar zal worden ingevoerd, toen hij het GatiShakti Sanchar-portaal lanceerde dat tot doel heeft de goedkeuringen voor aanleg van glasvezel- en toreninstallaties, vooruitlopend op de uitrol van 5G in het land.

Het GatiShakti Sanchar-portaal zal gecentraliseerde recht van overpad (RoW) goedkeuringen mogelijk maken voor telecominfrastructuurprojecten en kan worden gebruikt door spelers uit de sector om RoW-goedkeuringen aan te vragen, ook voor 5G-services.

Het portaal is goedgekeurd door alle centrale ministeries, deelstaatregeringen en vakbondsgebieden, zei de minister van Telecom.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

Hij voegde eraan toe dat de huidige Het proces voor RoW-goedkeuringen wordt administratief afgehandeld en door het een juridische ondersteuning te geven, zouden ambtenaren op lokaal niveau kunnen helpen om RoW-verzoeken sneller goed te keuren, duidelijkheid te scheppen over de vergoedingenstructuur en de aansprakelijkheid op te lossen.

Het beste van Express Premium

Premium

De boze jonge brigade van Sharad "Mr Congeniality" Pawar

Premium

ExplainSpeaking: waarom de regering van India het bij het verkeerde eind heeft door te beweren dat de inflatie de ri…Premium

Bhupinder Singh Hooda op Idea Exchange: de enige uitweg is vechten voor …

Premium

Vistara zou kunnen fuseren met Air India, beslissing waarschijnlijk eind 2023Meer Premium Stories >>

Vaishnaw zei ook dat het portaal de tijd die nodig is voor dergelijke goedkeuringen al heeft teruggebracht van bijna 100 dagen naar ongeveer 22, en juridische ondersteuning zou die tijd verder terugbrengen tot bijna een week.

“De tijdige verwijdering van RoW-applicaties van verschillende service- en infrastructuuraanbieders zal een snelle infrastructuurcreatie mogelijk maken, wat een tijdige uitrol van 5G-netwerken mogelijk zou maken”, zei Vaishnaw. De integratie van het portaal met het Geografisch Informatie Systeem (GIS) zal de deelstaatregeringen en verschillende instanties ook meer inzicht geven in het glasvezelnetwerk en de digitale netwerken die aanwezig zijn, zei hij verder.

De lancering van het portaal komt op de hielen van de ontwerp-beleidsrichtlijnen om consistentie te brengen in RoW-gerelateerde procedures in alle staten die in april werden vrijgegeven. Het Department of Telecommunications (DoT) heeft in het ontwerp een methodiek voorgesteld voor het berekenen van het RoW-gebied, het opstellen van palen voor de inzet van kleine cellen en het gebruik van straatmeubilair voor onder meer de inzet van kleine cellen.

Het Centrum is ook van plan om verschillende andere portalen die door onder andere spoorwegen, snelwegen en waterwegen worden beheerd, te koppelen aan de GatiShakti Sanchar-portal,

“Er is al begonnen met het koppelen van deze portalen en het zou voltooid in de komende 3-4 maanden,” zei Vaishnaw.

Het portaal, gebouwd door de Madhya Pradesh State Electronics Development Corporation, bevat een dashboard voor het volgen van applicaties en heeft al meer dan 50.000 RoW-applicaties ontvangen, waarvan er ongeveer 28.000 zijn goedgekeurd.

De industrie heeft het portaal verwelkomd. “Het GatiShakti Sanchar-portaal is een belangrijke stap in de richting van het maken van een robuust mechanisme om het doel van 'Broadband for All' te bereiken, zoals voorzien in het National Digital Communication Policy, 2018”, aldus SP Kochhar, directeur-generaal. Cellular Operators Association of India (COAI).